Ще падне ли имунитетът на Марешки? Комисия ще решава

Тя ще работи с 10 депутати, по двама от всяка група
5 май 2017 10:23,
24
Ще падне ли имунитетът на Марешки? Комисия ще решава
Снимка: БТА, архив

Парламентът създаде временна комисия, която да проучи има ли основание да бъде разследван лидерът на "Воля" Веселин Марешки и да реши трябва ли да му се свали депутатският имунитет. 

Комисията има срок на действие седем дни. Тя ще се състои от 10 депутати - по двама от всяка парламентарна група. Председател ще бъде патриотът Християн Митев.

Още по темата

До създаването на комисията се стигна след искане на главния прокурор Сотир Цацаров за падане на депутатския имунитет на Марешки.

Лидерът на "Воля" отказа да си го свали сам, което, според парламентарния правилник, налага създаването на комисия. 

Делото срещу Марешки е от 2015 година за изнудване и нанасяне на лека телесна повреда. Когато бизнесменът стана депутат, делото му бе прехвърлено в Софийския градски съд. 

От "Воля" поискаха създадената комисия да изиска делото срещу Марешки и да се запознае с доказателствения материал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още по темата: ВоляВеселин Марешки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Човекът, който разби картела на горивата. Радев да му даде орден Стара планина.
14
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какъв политик е тоя - обикновен дребен селски тарикат.
13
2
 
2
 
! Отговори
Тато из Правец преди 6 години
Не че много ми е симпатичен,но когато по този начин се разправяш с политическите си противници ,ми намирисва на фашизъм ...Или комунизъм,изберете си вие...
12
10
 
6
 
! Отговори
Наблюдателен преди 6 години
Този Марешки как е жив, след като свали цените на горивата? Така спря далавера за милиарди на руските ни робовладелци и техите чевени слуги, продаващи се за трохи. Минусите горе вдясно са на платените леви тролве.
11
1
 
8
 
! Отговори
Циник преди 6 години
По долу някой беше питал - защо комисията иззема функциите на съда.Няма такова нещо - комисията трябва да реши - има ли основания Мутрашки да бъде лишен от имунитет.Той самия - не желае - сигурно от "чиста съвест"
10
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Унизително е да се крие зад депутатския си имунитет. Това, че са го избрали за депутат, не значи че е хванал някого за шлифера. Има ли обвинение от прокуратурата, следва веднага да му се свали имунитета и да се яви в съда.
9
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** народ.Отново мутри ще те управляват.После се питайте защо сме на дъното на всички класации.
8
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На какво основание се базира искането на Цацаров точно в този момент?Дело от 2015, до сега къде се протака?Или искаме да сме като илюзионистите - да държим скрити козове в ръката и да ги продаваме на най добрата цена, или да ги вадим когато разчистваме собствени сметки? Прокуратура?
7
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А защо депутатите имат имунитет по конституция всички са невинни ама за депутататите не е много сигурно та затуй се подсигуряват и с имунитет. Ама кавате, че Слави е един чалгар. а вие сте умните пък и красиви на туй отгоре. A дали сте кадърни и можещи и честни, каруцата взе да се обръща ще се стигне чак до ЕС ако трябва
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А имунитета на Цацаров кога.....?
5
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
доАз съм като СлавиЗАЩОТО КАУЗАТА НА СЛАВИ Е НЕГОВА ЛИЧНА КАУЗА И ИМА ЛИЧЕН ИНТЕРЕСНАРОДЪТ УСЕЩА ТОВА И ЗАТОВА НЕ ИЗЛИЗА.
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НА КАКВО ОСНОВАНИЕ КОМИСИЯ В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ПОДМЕНЯ СЪДА. ТОВА Е НАРУШЕНИЕ НА КОНСТИТУЦИЯТА, ЗАЩОТО САМО СЪДЪТ МОЖЕ ДА РЕШАВА ДАЛИ МАРЕШКИ Е ВИНОВЕН ИЛИ НЕ?
3
3
 
4
 
! Отговори
Цирк преди 6 години
Чист е като бистра водица, то му личи. Няма нужда даже да го съдите и проверявате, само държавна пара ще харчите и ще намирате работа на мързеливите.
2
2
 
11
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Криминално проявени - в народното събрание!Тоя мутрак си купува всичко - партията включително!И такива решават - какво ще става в България!Други изводи няма да правя!
1
3
 
6
 
! Отговори
Аз съм като Слави преди 6 години
Ново доказателство за липсата на единност - защо Слави е сам пред парламента!?Защо не се струпа цяла България? Защо всички го гледаме на фейсбук и пишем отзиви, къде в подкрепа, къде не? Искам плакат като на Слави и да отида пред нашето кметство, на улицата, пред полицията! Скъпи сънародници, А ВИЕ???