Туск към Борисов: Разчитам на теб за стабилност на Балканите!

Двамата разговаряли за приоритетите на новото ни правителство
85
Туск към Борисов: Разчитам на теб за стабилност на Балканите!
Снимка: архив, БулФото

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск пожела успех на премиера Бойко Борисов в третия му мандат като министър-председател.

Още по темата

Той изказа удовлетвореност от съвместната им работа през годините, както и увереността си, че сътрудничеството им ще продължи да бъде ползотворно и конструктивно занапред, съобщиха от правителствената пресслужба.

В телефонен разговор Туск приветства отговорното отношение на правителството към подготовката на българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 г. и стремежа европейските теми да бъдат един от акцентите в работата на кабинета.

По думите му това е още една възможност страната ни да има конструктивна роля в справянето с предизвикателствата и отстояването на общоевропейските ценности.

"Разчитам на теб и правителството ви като ключов партньор за стабилността на Балканите", каза още председателят на Европейския съвет в разговора си с българския премиер.

Министър-председателят Бойко Борисов подчерта, че страната ни ще остане последователен защитник на евроатлантическата интеграция и на активното участие на България в общата работа за успешното развитие на ЕС.

Борисов запозна накратко Туск и с основните приоритети, които кабинетът е набелязал в началото на мандата си и по които ще се работи усилено през следващите четири години.

Премиерът изрази надежда, че двамата ще имат възможност скоро да се срещнат, за да продължат по-задълбочено обсъждането на важните теми от европейския дневен ред.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари