Туск към Борисов: Разчитам на теб за стабилност на Балканите!

Двамата разговаряли за приоритетите на новото ни правителство
85
Туск към Борисов: Разчитам на теб за стабилност на Балканите!
Снимка: архив, БулФото

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск пожела успех на премиера Бойко Борисов в третия му мандат като министър-председател.

Още по темата

Той изказа удовлетвореност от съвместната им работа през годините, както и увереността си, че сътрудничеството им ще продължи да бъде ползотворно и конструктивно занапред, съобщиха от правителствената пресслужба.

В телефонен разговор Туск приветства отговорното отношение на правителството към подготовката на българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 г. и стремежа европейските теми да бъдат един от акцентите в работата на кабинета.

По думите му това е още една възможност страната ни да има конструктивна роля в справянето с предизвикателствата и отстояването на общоевропейските ценности.

"Разчитам на теб и правителството ви като ключов партньор за стабилността на Балканите", каза още председателят на Европейския съвет в разговора си с българския премиер.

Министър-председателят Бойко Борисов подчерта, че страната ни ще остане последователен защитник на евроатлантическата интеграция и на активното участие на България в общата работа за успешното развитие на ЕС.

Борисов запозна накратко Туск и с основните приоритети, които кабинетът е набелязал в началото на мандата си и по които ще се работи усилено през следващите четири години.

Премиерът изрази надежда, че двамата ще имат възможност скоро да се срещнат, за да продължат по-задълбочено обсъждането на важните теми от европейския дневен ред.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
1
 
3
 
! Отговори
ГЕРБ forever преди 6 години
Народа трябва пише Борисфф,с две ф за да се отличи от другите и да се подчертае благородната мисия на народния ни избранник посветил живота си в служба на Родината!
59
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До BatBulgar72 Само при комунизма и диктатурите на Путин, и Доган,всички искат само един лидер.В ЕС има демокрация и е нормално да има "за" и "против" някого.
58
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Анонимен 73 Мъка ги мъчи комунистите от БСП,че не са на власт и че никога не са получавали подобни похвали.
57
1
 
6
 
! Отговори
BatBulgar преди 6 години
Ми те Туск собствения му народ не го искаха, ЕС го наложиха в ПОЛША, явно това иска ЕС< а не ПОЛША. Така ,че какво казал ТУСК изобщо не трябва да ни интересува.
56
2
 
5
 
! Отговори
FAKE NEWS преди 6 години
От къде е тази Новина пак от Руски online FAKE NEWS
55
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Туск към Борисов''...и да не вземете да пипате заплатите и пенсиите, трябва ни стабилна мизерия в България''
54
0
 
4
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 6 години
Оставете как точно би следвало да се преведе, оставете настрани и размишленията дали някой не е доукрасил/ попроменил информацията, така че да се възвеличае нашия вечен премиер- слънце. Представете си ги обаче как си говорят, как Туск е "загрижен" (сещате се колко му дреме за нас) и как ако не е "благонадежния" спасител на нацията Борисоф.. ще потъне вече не България, а целия Балкански п-в.Това би трябвало да е прекалено дори за малцината Гербери, които имат среднен коеф. на интелигентност.
53
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ББ 3 се превръща в трибуна на болни националистични мозъци
52
2
 
12
 
! Отговори
Конграчулейшънс преди 6 години
Конграчулейшънс, другарю Борисов! Колкото повече те потупват по рамото, Борисов, толкова по-дълбоко те забиват в земята!
51
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Горкичкия Туск се надява ББ да озапти националистите в България.Всуе. Тая нагла *** тепърва ще я опознаваме.
50
3
 
5
 
! Отговори
Bulgatani преди 6 години
Искате ли Ердоган ?
49
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оооо БОЙКО СИ Е ПО СТАБИЛНОСТТА ! БЕДНОСТТА Е СТАБИЛНА ЗА 85 % ОТ НАРОДА ,НЕСПРАВЕДЛИВОСТТА СЪЩО ,НО И ПРОДЪЛЖАВАЩАТА НИ ЗАВИСИМОСТ ОТ НЯКОЛКО ДЕБЕЛАКА СЪЩО Е СТАБИЛНА, СТАБИЛНО РАСТЯТ И ПЕЧАЛБИТЕ НА ПОЛИТИЧЕСКАТА МАФИЯ. А КОЛКОТО ДО ВЛАСТТА НА БОЙКО ТЯ Е НЕОГРАНИЧЕНА -ТАКА СИ НАГЛАСИ ЧОВЕКА НЕЩАТА ЧЕ И НЕЗАВИСИМИЯТ СЪДЕБЕН СЪВЕТ МУ СТАВА НА КРАКА КАТО ВЛЕЗЕ ПРИ ТЯХ ,КАКТО ВЧЕРА ПАРЛАМЕНТА СТАНА НА КРАК НА ПАТРИАРХА......
48
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
демек - боко е уверил, че ще слушка и инно ще изпълнява квото му кажат...
47
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ей, учете езици за да бъдете като Батко диалогични.
46
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като прочета, че БиБитко разговарял с някой от ЕС се смея с глас. Или с някой премиер. На какъв език бе Баце, ти не можеш на български. Туск разчитал на него и той пуснал жълто на гащите. Той от това живее, да го тупат пи дебелия г-з и да му казват колко е велик.А българи, България, готов е да ги предаде и продаде, само и само да му казват колко е велик.За трети път ще смаже държавата, хората, всичко българско.Отношението му към българина е подигравателно-унизително.Рано или късно ще му се плати
45
3
 
11
 
! Отговори
:)) преди 6 години
На Балканите Бойко има най-стабилни и близки отношения със Сретен!
44
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Предателят (не е правописна грешка), казал на ключовия фактор, че иска стабилност. М даааа... Ще има стаболност, нали държат ключа за панталона. Е, грешка...ние и *** нямаме. Така,че всичко е стабилно Доналд Дък, може да си взема, налия ще дава и ще ни раздава. Глад се задава, това е! Как не го разпаднахме тоя евросъюз още се чудя. Ама, който се е хванал с нас...губи войни или се разпада. Чакам и този разпад да дойде...А дано! Никакво надали!
43
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Онези в Брюксел са хитри. Ще го купят и продадат като теле, а Бокича е толкова пpocт, че даже и няма да разбере. Гъделичкат му егото и му дърпат конците като на кукла а той не се усеща. Жалка картинка! Само го гледам колко е самонадеян, нагъл, ограничен и в същото време безпомощен и беззащитен.
42
1
 
14
 
! Отговори
Активист на БКП преди 6 години
Aбе не разбрахте ли,че тоя е въздух под налягане !!!
41
0
 
15
 
! Отговори
Разговор? преди 6 години
Туск да не е научил български?