Радев на Гергьовден: Парите на народа – в модерна бойна техника!

Да не разчитаме на НАТО, призова президентът
6 май 2017 11:24,
262
Радев на Гергьовден: Парите на народа – в модерна бойна техника!
Снимка: Булфото

Парите на българския народ трябва да бъдат превърнати в модерни бойно способности по най-ефективен начин. Това заяви президентът Румен Радев на първия му военен парад в тази му роля.

По думите му дълги години се е водил безсмислен спор дали да се влагат средства в собствените въоръжени сили. "Рязкото влошаване на геополитическата обстановка и призива на НАТО за по-голяма ангажираност сложи точка на тази абсурдна дилема", посочи Радев. По думите му изминалата година е била повратна в развитието на армията, тъй като парламентът е приел проекти за превъоръжаване и модернизация на въоръжените сили.

Още по темата
"Необходима е висока военна експертиза и спазване на принципите на прозрачност", категоричен бе президентът. Той призова политиците да се опират по-често на военната експертиза при взимане на важните решения. "Защото не ние политиците ще изпълняваме сложни задачи с тази нова техника, а хората с пагони. Нашата мисъл трябва да е за тях. Необходими са категорични действия за пресичане на отлива от въоръжените сили. За гарантиране на нормални условия за професионално развитие. Без тези мерки няма как да имаме способна армия, гарант за нашия суверенитет", заяви Радев.

Президентът посочи, че мирът през последните десетилетия се дължи на българските офицери, сержанти и войници, но за съжаление ролята и значението на въоръжените сили е било системно подценявано.

"Има дати, които ни зареждат с вяра и оптимизъм. Такава е 6 май, ден на храбростта и празник на българската армия. По силата на една красива българска традиция днес нашия народ засвиделтества признателност към своята армия. Днес почитаме паметта на загиналите в мисии зад граница и изказваме уважение към хората с пагони", заяви президентът. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


262
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е пример за реч тип "Доган/Местан".Много думи и нищто конкретно и съществено.
89
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И как ще стане.Тия сме ги слушали.Армия имаше до 10 ноемвври 1989.След това някаква армия имаше до момента когато се премахна наборната служба.Сега това е пародия на армия.
88
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 124И измислени генерали имаме. Но вместо на парада, са се барикадирали с икони и се кръстят да не дойде врагът.
87
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Може да нямаме армия но затова пък дезертирали генерали има.
86
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БъзПарите на народа са на Бойчето във джоба!
85
2
 
14
 
! Отговори
парите на народа преди 6 години
10 години ги яде боцко и народът мълчи като теле, сега човекът каза да си оправим войската в тези опасни времена и народът изведнъж се сети, че имал пари. Жалки сте.
84
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НАТО`ският Генералпрезидент казва: "Да не разчитаме на НАТО" !!!
83
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЕмигрантаОт грамотността ти става ясно, че наистина нямаме образование. Но ако си емигрант - стой си там, където си! И от теб полза няма.
82
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ГражданинБез армия, няма да има нужда да ядеш! Ако разбираш какво искам да ти кажа...
81
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Армията няма за задача да пази границата, за да го правят им трябва изрично разпореждане, така че насочете критиката си към полотиците, а не към Армията. Заради която сега си жив и сирасъл в мирна страна.
80
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Радев ти с Каракачанов си на един акъл искам да попитам не е ли по добре да се инвестира в малкия бизнес защо питам ли щото малките фирми са на изживяване и се замислете големите се наядоха
79
15
 
7
 
! Отговори
Гражданин преди 6 години
Хората няма какво да ядат, той самолети и пушки ще купува ...
78
3
 
16
 
! Отговори
инвестирането преди 6 години
в армия не изключва инвестирането в икономиката. Сметка за разсипаната армия търсете не на президента, а на ония кондом Паси. НАТО ще ни опази колкото опази и Кипър. Като реши турчинът да приобщи братята си от Кърджали, тогава ще разберете дали е по-важно да имате държава или мерцедес втора ръка.
77
6
 
17
 
! Отговори
100 преди 6 години
Той е поработил доста. Бил е летец във ВВС - мъжка професия за смели хора. Ти какво си направил, че да се мериш с него????
76
4
 
20
 
! Отговори
105 преди 6 години
"Народ който не храни своя армия, скоро ще храни чужда." Наполеон Бонапарт
75
18
 
6
 
! Отговори
Емигранта преди 6 години
Инфраструктура нямаме,образование нямаме,здравеопазване нямаме,сигурност нямаме(полиция)Всъщност почти нищоТръгнал да копува самолети и техникаНА ГОЛ ТУМБАК ЧИФТЕ ПИЩОВИ.Каквато и техника да имаме Турците влизат в България за дни.Вземете се погрижете за децата билните,за пенсионерите недейте мисли глупости *** прости
74
3
 
2
 
! Отговори
До 100 преди 6 години
Като не знаеш какво да напишеш,по-добре не пиши глупости.Безмисленият ти коментар показва единствено нивото ти и нищо друго.
73
2
 
19
 
! Отговори
:) преди 6 години
Истинският български генерал и Президент с армията, бутафорния "генерал" Боко във Фейсбук.
72
5
 
15
 
! Отговори
lekar преди 6 години
Прав е Генерал Радев,трябва да купят модерна техника,,най-накрая истински мъж на поста,трябва да увеличат незабавно армията ни,инача някоя вечер турците може да дойдат(справка Кипър )
71
2
 
9
 
! Отговори
ДО РАДЕВ преди 6 години
Г-н Президент ,Имам един въпрос към вас като Главнокомандващ на Българската Армия .Знам че по протокол трябва да имате поддръжка от двете ви страни - от ляво Началника на Генералния Щаб , от дясно Министъра на Отбраната .Не ви ли е гнус от Каракачанов ?