Толерантност и мир – каузата на ДПС

"Никой не може да ни разделя", обяви Карадайъ на митинг в с. Крепча
92
Толерантност и мир – каузата на ДПС
Снимка: ДПС

"Алтернативата на онези, които се опитват да разделят, е ДПС. Алтернативата е толерантност и мир, единство и заедност, стабилност и сигурност! Алтернативата е Движение за права и свободи", заяви казал председателят на ДПС Мустафа Карадайъ по време на традиционния митинг-събор в с. Крепча, община Опака по случай годишнината от мирните протести през 1989 г. в памет на жертвите на т. нар. възродителен процес.

Карадайъ акцентира върху основните принципи на ДПС и призова присъстващите да ги отстояват. "Никой не може нас да ни разделя и всеки един, който се опитва нас да ни разделя - той е наш враг и ние ще се борим против него. Нашата кауза, нашето верую е толерантност и мир стабилност и сигурност в страната, разбирателство със съседите, стабилност и мир в региона", каза лидерът на ДПС, цитиран от пресслужбата на партията.

"И затова, като се учим от нашата история, ние днес трябва да заявим, че имаме нужда от още по-голямо единство, от още по-голяма заедност, защото и ГЕРБ и фашисти и всички онези днес поставят  огромни проблеми пред нашата държава. И пак ние мюсюлманите, пак ние Движението за права и свободи сме призвани да защитим мира в нашата страна! ", заяви в речта си още Карадайъ.

На събитието освен лидерите на Движението са присъствали зам.-председателят на НС д-р Нигяр Джафер, Илхан Кючюк - евродепутат и председател на Младежко ДПС, народните представители Танер Али и Имрен Мехмедова, областният председател на ДПС Търговище Хамди Илязов, общински председатели от региона, кметове и общински съветници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още по темата: ДПСМустафа Карадайъ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
5
 
! Отговори
Зидаров преди 6 години
Как така никой!?