Ангелкова: Много българи избират да почиват в България

200 000-300 000 нашенци пътуват в чужбина през почивните дни
Обновена: 7 май 2017 13:11 | 7 май 2017 13:06, Елка Василева
43
Ангелкова: Много българи избират да почиват в България
Николина Ангелкова. Снимка: БТА

Около 200 000-300 000 души пътуват извън страната през почивните дни - продължава т.нар. уикенд туризъм. Това, което се наблюдава напоследък, е, че много българи не само излизат в съседните ни държави, но и почиват в България. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова по БНТ.

Тя благодари на Бойко Борисов, Валери Симеонов, Красимир Каракачанов и Волен Сидеров за гласуваното към нея доверие отново да поеме поста министър на туризма.

"Захванахме се за работа още от първия час, в който встъпихме в длъжност по министерства. Никой не краде пясък, никой не руши дюните. Напротив, концесионерите абсолютно стриктно спазват всички ангажименти, които имат съобразно концесионния договор", коментира Ангелкова.

Тя посочи, че винаги е окуражавала всеки гражданин, който има някакви сигнали, да ги подава, за да могат да реагират своевременно.

"Очакваме да се попълни екипът на министерството може би до края на предстоящата седмица. Предстоят разговори с коалиционните министерства", добави Ангелкова.

Министърът на туризма подчерта, че са заложили в програмата до края на управленския им мандат средната заплата в сектора за стане 1500 лв. Ангелкова допълни, че са си направили много ясно сметките това наистина да се случи.

Тя коментира и цените за шезлонг и чадър на плажовете, като посочи, че на "Нестинарка" цената е 36 ст. за чадър и 36 ст. за шезлонг, което според нея е почти безплатно. "Един лев и кафето не струва в някои заведения. За да може тази методика изцяло да изпълни това, за което е създадена, трябва да влезе в сила и закона с групирането на плажовете", каза Ангелкова.

Тя изрази притеснение от факта на намаляване на броя на неохраняемите плажове. В публикувания списък има 103 неохраняеми плажове, плюс 3 са за природосъобразен туризъм, които по закон са неохраняеми.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още по темата: Николина Ангелкова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
0
 
! Отговори
легенда преди 6 години
...най - после Българина започна да усеща че парите му изтичат за почивка в чужбина !!!! В Бг. има много прекрасни курорти за почивка срещу много по малко пари...За 3г. почивка в Бг. 4тата ти е без пари , / в сравнение с чужбина , Гърция , италия /.... приятна почивка ...
29
0
 
6
 
! Отговори
аз преди 6 години
Откакто дамата отново е министър не излиза от медиите... Дали така ще стане по-симпатична на почиващите в България българи?
28
0
 
1
 
! Отговори
истината е ... преди 6 години
че най-голямото предателство спрямо българския народ от страна на царя е загубата на 50-те километра буферна зона между Турция и Гърция , която ни е присъдена след Балканската война и плиткоумието и прибързаността ни вкарват в Първата световна война на страната на същата тази Турция срещу която сме воювали 3 години по-рано.
27
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да, много хора починаха напоследък в България.
26
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НЕ СЕ ТЪРСЯТ КАДЪРНИ МИНИСТРИ А УДОБНИ !
25
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ангелакова, какво става с руските туристи бе? Ще им осигуриш ли безплатни секс занимания?
24
2
 
25
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Много българи "почиваме" у дома! Доходите ни са мизерни, че дори не мечтаем за почивка! И така от години! Гавра е да имаме министър на туризма!
23
0
 
10
 
! Отговори
Елемаг преди 6 години
Драги коментиращи?Ми Северна България?
22
0
 
13
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
Много Бързо изобщо не почиват !А други са починали !
21
0
 
19
 
! Отговори
Шукри Тахиров преди 6 години
,,Гордостта на Тара,, ,,Конче вихрогонче,,...
20
2
 
12
 
! Отговори
SS преди 6 години
Много българи избират да почиват в България, ама още повече избират извън ...
19
3
 
29
 
! Отговори
дядо Пенс преди 6 години
Аз от 28 години все си почивам в България-у дома...Поради липса на финикийски знаци..А вчера ядох лапад с ориз -беше много вкусно,почти като агнешкото на Ц .Ц. в Златоград...
18
0
 
18
 
! Отговори
Гюбтер преди 6 години
Тази е супер.От сигурен източник знам че бажа и два пъти е печелила надбягването на Тодоров ден в Гурково.Даже мислят,съобщи кмета на общината да кръстят и "Музея на " в нейна чест!
17
1
 
39
 
! Отговори
див селски рейнджър преди 6 години
Много българи ИЗОБЩО не почиват щото нямат пари. И живеят в постоянен стрес и лишения. *** тва няма значение, важното е наШте хора да са добре.
16
3
 
12
 
! Отговори
българина преди 6 години
Дали?'?!!
15
6
 
15
 
! Отговори
Шейх преди 6 години
Аз много обича България, вози се в джип и доволен от Ангелкова.
14
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
това е все едно да кажеш много българи избират да ядат евтина и мизерна храна
13
5
 
21
 
! Отговори
Не е сигурно преди 6 години
Не знам за тези проучеанив но мойте приятели все в Гърция ходят. Даже сега като се зачудя и май за БГ крайбрежие не са го посещавали от години.
12
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Ян Бибиян - в бсепето са па най-охранените!
11
0
 
5
 
! Отговори
ioncho iotov преди 6 години
interesno...;))))))pone edno cialo bg stastlivo semeistvo s 5-6 deca v bg hotel i bg restorant 5-6 dena. pone bg prezidentite, bg ministarkite ili bg ministar predsedatelite v bulgaristan sigurno go mogat?! .... ;))))...