Цачева ще продължава реформата в съдебната система

Получих предложението да стана министър от Борисов, призна тя
87
Цачева ще продължава реформата в съдебната система
Снимка: БТА

"Получих предложението да стана министър на правосъдието от премиера Борисов, имаше време за размисъл, но приех. Това е поредната отговорност, с която се нагърбвам", обяви новият правосъден министър и бивш председател на НС Цецка Цачева в предаването "120 минути" по bTV.

Още по темата
Тя посочи, нейната най-силна експертиза е именно в сферата на правото и като адвокат винаги е търсила баланс и диалог. По думите й тя ще бъде министър, който ще изпълнява правомощията си в рамките на Конституцията.

"Ще търся продължаване на реформата в съдебната система. Приключихме конституционната част от реформата, направихме промени в закона за съдебната власт, но и предстои още много. Ще има приемственост с кабинетите преди мен. Работили сме и с Христо Иванов като министър. Познаваме се, може би аз съм повече прагматик от него", посочи Цачева.

По думите й съдебната реформа се прави само в интерес на българските граждани.

Цачева обяви, че в първия си работен ден като правосъден министър се е срещнала със Сотир Цацаров и Лозан Панов в кабинета си. По думите й срещата е била неформална и им е казала, че трябва да "продължим и да намерим най-вярното решение и да загърбим личностни или принципни противоречия".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
28
 
! Отговори
bluesky1 преди 6 години
Тето Цачева, в какво се състои реформата, докъде е стигнала и какво ще продължаваш....безплодни импотентни мозъчета!!!!!
5
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И това доживях ..... Резултата от новите висини на простотията българска.
4
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
РИформа, къде я видя тетката та ще я продължава? За нея важното е да ежвъв властта докато ГЕРБ са във властта. С РАБФАК не може да и формуляр да попълни, какво остава да прави реформа, за която Тиквата изобщо не иска и да чуе.
3
1
 
50
 
! Отговори
Бай Корлеоне преди 6 години
Време е за ОСТАВКА на цялата корумпирана шайка ТИКВИТЕ 3, преди да са изтеглили нови 16 милиарда евро заеми и да ги УКРАДНАТ (те само това могат). Иначе Тетка Цацева е НАЙ-РЕЙТИНГОВИЯТ им министър ( смятате другите каква *** са).
2
0
 
56
 
! Отговори
Надя Николова преди 6 години
Ъъъ Съдебна реформа? Че то има ли някакви реформи?Простете невежеството ми,но не трябва ли при съдебна реформа да има повдигнати обвинения и ефективни присъди на хора по високите етажи?Аз не съм чула за такива,а вие?
1
49
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Един от малкото политици, за които няма никакви задкулисни слухове. Няма съмнителни имоти, участия в бордове, никой не се и опитва да я вкарва в някакви схеми...Факт.