Марешки ще крепи стабилността, но видя сделка за кабинета

Кабинетът не е реден в парламента, смята лидерът на "Воля"
Обновена: 7 май 2017 19:17 | 7 май 2017 19:16, Красимир Ангелов
60

"Воля" ще подкрепя стабилността в държавата и кабинета, но това ще стане само, ако правителството работи много по-активно, отколкото досега. Това обяви лидерът на формацията и заместник-председател на Народното събрание Веселин Марешки в интервю за предаването "Опорни хора" по телевизия Bulgaria On Air.

"Прекалено много хора са разочаровали българите и аз, и политическа партия „Воля", се надяваме да не сме поредните", отчете политикът.

Марешки посочи, че вижда реална възможност кабинетът да изпълни целия 4 годишен мандат, но се закани, че партията му няма да даде нито един ден толеранс на правителството и няма да допусне то да не изпълнява поетите ангажименти. "Това ще бъде нашата роля, да осветяваме тяхната дейност и да не им даваме да абдикират от предизборните им обещания", посочи лидерът на "Воля".

Той подчерта, че не му харесва в правителството да влизат крайни националисти, но все пак посочи, че приема най-голямата партия и нейния лидер да изберат с кого да бъдат коалиционни партньори. Марешки посочи, че от "Воля" ще са родолюбци, а не патриоти, защото тази дума вече се била изчерпала след действията на определени политически фигури.

Марешки прогнозира, че няма да има предсрочни парламентарни избори преди резултатите от евроизборите през 2019 година. "Ако вървят по програмата, няма никакви основания да се прекъсва мандата по средата", посочи зам.-председателят на парламента и изрази мнение, че правителството на Борисов не е на принципа "власт на всяка цена".

Марешки отново заяви волята на "Воля" да подкрепи исканите промени от Слави Трифонов по отношение на мажоритарния вот и за намаляването на субсидията на партиите. Според него обаче шоуменът е малко "унил" и е смекчил исканията си.

"Само задкулисие има в България", обяви още Марешки и допълни, че кабинетът не е реден в парламента, а депутатите дори от ГЕРБ не са знаели имената на министрите, за които ще гласуват. Според него има сделка, която до голяма степен е скрепила кабинета.

"Ако впоследствие стане факт, ще покаже цялата действителност на задкулисието в България. Става въпрос за сделка за десетки милиони. Източниците ми са сигурни. Знам за разговор между определени бизнесмени и политици, които са сглобявали с такива сделки кабинета", заяви загадъчно Марешки, но отказа да даде повече подробности. По думите му всичко около тази сделка е записано предварително и той го е сложил в сейф.

И допълни, че в най-скоро време "Воля" ще внесе в парламента свой антикорупционен проектозакон, който подготвя отдавна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
5
 
20
 
! Отговори
1234 преди 6 години
почна се с филмирането тоя е направо за Холивуд къде се обърка в театъра НС
3
15
 
13
 
! Отговори
Дръж се, Марешки! преди 6 години
Не си първият, когото се опитват да сплашат и да оклеветят!Тегли им един сикт..., и изпълни това, което си обещал на избирателите си!Не знам дали имаш представа колко много хора ти симпатизират!Успех!
2
9
 
26
 
! Отговори
Хитър Петър преди 6 години
Марешки прилича на Бойко, същата мутра. Много му се иска на Марешки да е на мястото на Бойко, да краде държавата, да източва фондовете, да строи магистрали, да санира и т.н.
1
6
 
39
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 6 години
МаГАрешки - резервната патерица на ГЕРБ !