Московски подновява концесията за Летище София

Летището трябва да се управлява от професионален оператор, смята министърът
7 май 2017 20:15, Екип на Investor.bg
31
Московски подновява концесията за Летище София
Снимка: БТА

Възобновява се процедурата за концесия на Летище София, обяви министърът на транспорта Ивайло Московски пред телевизия Европа.

Припомняме, че процедурата бе спряна в началото на април от служебния кабинет на Огнян Герджиков с мотива, че не е изгодна за държавата.

Московски обаче е категоричен, че летището трябва да се управлява от професионален оператор, а с приходите да се оздрави БДЖ. Дълговете на държавната железница възлизат на над 440 млн. лв.

Той обяви, че ще смени и ръководството на аеропорта. Директор ще бъде Владимир Рапонджиев, който е бивш началник по сигурността и беше освободен от сегашния шеф на аерогарата Пламен Станчев.

Мотивът за рокадата Московски обясни с пробива в сигурността на летището. Припомняме, че в началото на месеца започна разследване за достъп до цялата информационна система на аеропорта, предоставен неправомерно на частна фирма

"С концесията трябваше да бъдат постигнати две основни цели. Летището да бъде управлявано от професионален оператор и на второ място прихода от авансовото плащане за тази концесия да бъде използван за решаването на проблемите на дълговете в БДЖ. Нито един от тези проблеми не е решен, така че няма алтернатива на концесията“, каза транспортният министър.

Какво още каза Ивайло Московски четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
8
 
! Отговори
депутатка преди 6 години
Този нещастен наркоман трябва да бъде възпрян! Толкова зловредно създание, но не е луд, който яде зелника!!!
23
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди 17 години един такав тъмнокож Бисер Казанджиев(русенски влах) точеше Корабния Завод в Русе , все Иван Костови чеда с бългрски имена ама не българи
22
1
 
8
 
! Отговори
Български Депутат преди 6 години
Български Депутат от ромски произход но с български имена , крайно време е да се отбележи в История на България и да се изучава в Учебниците
21
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЕРБ са го обещали това летище на една групировка и ще си вземат паричките от него. Кой въобще го е грижа за народа. Кражби до дупка.
20
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За тъмната му кожа никой и дума не споменава , голям страх от ГЕРБ а да не говорим за произхода му иначе всички сме български граждани но само по Документи
19
2
 
10
 
! Отговори
бай Петко преди 6 години
"Развали къща, направи колиба" Тоя уж да спаси железниците ще продаде авиацията. Безумци !
18
2
 
12
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
Преди ги кръщаваха Московски сега Армани,Долче и Габана!
17
2
 
14
 
! Отговори
?! преди 6 години
Има ли нещо нормално в нашата държава?
16
1
 
17
 
! Отговори
Румен преди 6 години
Понеже имало пробив във сигурността свалят сегашния шеф на летището и го замества шефа по сигурността. Ако досега толкоз години управлението не е било професионално защо не са го сменили. Става като с "Балкан" навремето. Продадоха го на цената на апартамент, а само недвижимите му имоти струваха над 150000000 $.
15
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И ТОЗИ Е ЕДИН ОТ "УСПЕШНИТЕ МИНИСТРИ " Кой се интересува ,че хората вече не само че не искат да пътуват с влак ами и се страхуват ? Бойко това изобщо не го е еня....важното е,че той има Sкласи коли ,бензин на воля ,ВСИЧКО тоя окаян и жалък народец му подсигорява той да си упражнява хобито да обикаля България с повод и без повод и как да види как се пътува във влак в България...Защо поне веднъж не се хване с този послушко и минат едно трасе по железниците да види колко всичко е "добре" в България
14
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Помислете добре.Какъв е най-бързия и сигурен начин един политик да забогатее?Докато е на власт да разпродава държавата,срещу добър процент,разбира се.Бързо,сигурно,и сравнително ненаказуемо.И затова по веригата се нареждат много хора,а понякога цели партии.Бърза се,защото не се знае кога ще паднат от власт,понякога само след месеци.А платените медии обясняват на електората колко лош стопанин е държавата и колко добър е частника!Това на времето би се квалифицирало в съда като държавна измяна!
13
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ми като си *** и неможеш да назначиш свясна управа
12
4
 
6
 
! Отговори
Vsichko stava s pari преди 6 години
Shte zaciklite Kato v Belene.
11
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Московскии, какво стана с трагедията на гара хитрино? Кой е виновен за взрива на товарен влак?
10
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
POSLEDNIQ DA UGASI LAMPATA TUK DYRJAVA BYLGARIQ NQMA.
9
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
MRYSNI PRODAJNICI
8
2
 
31
 
! Отговори
реалист преди 6 години
Подготвя се поредния грабеж на гробарите.
7
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Първо да хванат да осъдят тези които продадоха без пари БГА"Балкан", това си беше пладнешки обир. Балкан имаше по цял свят собственост. Виждаме поредния опит за кражба. Летището се води обект от стратегическо значение и не е нормално да се отдава на когото и да било. Не се наядоха тези политици и понеже са все посредствени хорица та докараха страната до нивото на най западнала.
6
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички големи летища в Париж плюс 11 по-малки наоколо се управляват от държавно предприятие. В Берлин е същото. Тия у нас са некадърни да управляват едно летище, а от тях се очаква да управляват държавата.
5
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След като унищожихте "Балкан" БГА сега е ред и на летището ли? Що не унищожите всичко около паметника на "Св. София" в радиус от два километра и да се свърши с агонията на тази държава?! И да миряса земята от такива изедници!