Павлова: Българското председателство на ЕС е национална кауза!

Европейската комуникация и координация – част от биографията й над 20 г.
7 май 2017 11:06, Елка Василева
147
Павлова: Българското председателство на ЕС е национална кауза!
Лиляна Павлова. Снимка: БТА

Българското председателство на ЕС е национална кауза и важна тема за мен като министър. Това заяви министърът за българското председателство на ЕС Лиляна Павлова по bTV.

Тя посочи, че в цялата си професионална кариера е работила с европейски проекти и координация на европейски фондове. "Европейската комуникация и координация е част от моята биография повече от 20 години. Това е нещото, с което съм се занимавала 20 години буквално", коментира Лиляна Павлова.

Попитана защо не е била избрана за министър на регионалното развитие, тя отговори: "Решението е на министър-председателя след преговорите с "Обединени патриоти", каза Павлова.

Още по темата

"Моят наследник в МРРБ е заместник-министърът, който работеше с мен като екип в двата мандата. Така че това също показва приемственост, спокойно продължение на започнатото от нас двамата като екип. Той е мой заместник именно с ресор устройство на територията, енергийна ефективност, инфраструктура - за мен е естествен преход", коментира тя.

По думите на Павлова председателството на Съвета на ЕС има две измерения. Тя посочи, че едното е защитаването на българските интереси, пречупени спрямо европейските, а другото е свързано с инфраструктурата.

"Темите, свързани с битовата инфраструктурна част на председателството, са няколко. Първото е ремонта на НДК. Това, което установих, поемайки ресора, е наистина много тежко закъснение", коментира Павлова. Според нея освен тежкото закъснение на ремонта допълнително са възникнали нови дейности.

Тя обясни, че ще обяви 10 обществени поръчки за българското председателство, свързани с трансфери, логистика, кетъринг.

По повод скандала с АМ "Марица" Лиляна Павлова коментира, че е човек, който може да носи отговорност за всички действия и решения. "Готова съм да нося, ако има такива нарушения", каза Павлова и допълни, че няма притеснения за това, което са реализирали като европейски проекти.

Павлова призна, че строителството на магистралата е закъснявало и е трябвало максимално бързо да се довърши. Павлова разказа, че първоначално италианска фирма изпълнител е поискала 71 млн. лв. за магистралата, но сумата се е видяла висока на екипа ѝ от МРРБ и затова са решили, че няма да сключат договор и ще обявят обществена поръчка. "Избрана е най-ниската цена 43 млн. лв.", допълни Павлова.

По повод спора за цената на нейните чанти Павлова заяви, че това е част от пропагандната машина на БСП, която е била активизирана срещу нея.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
0
 
0
 
! Отговори
Пепа преди 6 години
"Какво пионерче беше, щеше да си при дяда си в партията, добра комунистка.Щеше да плюеш капитализма. А сега се мъчиш, харчиш евро от подкупи за имоти и коли.Душицата д.ебела, ТЯ...."Как се будят сутрин, като знае колко милиона българи, ги кълне ?Не ги ли е страх, че цялата рода ще страда от болести и нещастия?
87
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами побързайте - с ОП на власт само ще се изложите.
86
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кауза е за теб, дебела маторице, и за двамата дебелаци, които ти дърпат конците зад кулисите! Стотици милиони пак ще откраднете от бедния ни *** народ с поредната измама - европредседателство!
85
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къде са кадрите на Собственика на ГЕРБ , канят *** за председател на НС, канят *** за министър за Европа . И като отказаха пълна каша с министрите . Погледнете Лилиту , Цецка , Захариева , Симеонов , Каракачана , ............ Такъв резил за пръв път от 681 г. насам . Срам за България !
84
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо не може да се прочете дори една новина , само идиотизмите на ГЕРБЕРСКИТЕ ПОЛУИЗБРАНИ ПОЛУМИНИСТРИ !!!!!
83
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако сега не се срине ЕС, няма кога! Навремето са заменяли ядрени бойни глави за български архитекти с по-големи възможности.
82
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До naco АБЕ НА КОЙ МУ ПУКА БЕ ЧОВЕК
81
0
 
8
 
! Отговори
МАГИ преди 6 години
МНОГО СИ НАЕДРЯЛА *** ДЕБЕЛАНО! НЕ СПИРАШ ДА СЕ ГЛЕЗОТИШ С ХЕПИ! Я МИНИ НА ДИЕТА ЧЕ ПОЧВАШ ДА ПРИЛИЧАШ НА МАСЛАРОВА КАТО НЕЯ ЛЪВЕШ И НАГЛЕЕШ! С ГРЪМ И ТЯСЪК ТОЯ ПЪТ ДАНО СЕ СРИНЕТЕ ГЕРБАДЖИИСКОТО ВИ ДОЛНО ПЛЕМЕ!
80
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
с дядо партизанин винаги си на власт
79
0
 
11
 
! Отговори
naco преди 6 години
Другарко,толкова ли е ТРУДНО да разберете,че тези ЧАНТИ не са за МИНИСТЪР в България? Най-КОРУМПИРАНАТА и БЕДНА "държава" в ЕС!? Толкова ли е ТРУДНО????
78
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какви чанти бе хора.Истината е,че няма кой да провери имотите,които купиха,банковите им сметки.Идея си нямате за какво иде реч.Да не ми се прави на вакло агънце.
77
1
 
17
 
! Отговори
Една чанта преди 6 години
Защо ни прави на *** тази дебелана!Не сме паднали от Марс,много скъпи чанти и обувки купува не само тя-вижте чантите на Дариткова,Атанасова,Дукова.Минимум по 1000 лева.Колкото до костюмите на Нинова,тя не купува много и гледа евтинии и намаления в Луксима.Има 2,3 сАка на Гери Вебер и дизайнерката *** Колева.Не ,че няма пари,но е умна.Ако народа не беше толкова беден,не би се дразнил .Една чанта,пет пенсии.
76
1
 
16
 
! Отговори
SS преди 6 години
На таа естествено не й е ясно, че за мнозинството българи национална кауза е ОЦЕЛЯВАНЕТО! А не измислени "приоритети", от които се облагодетелстват шепа хора.Що туй комунист.изч.адие не каже колко милиона е гушнала докато е 'работила в европейски проекти и фондове', а?А аз немам никва файда от нейната "работа", да не говорим за беззаконието с двойно по-скъпата винетка...
75
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** израсъл в правилегиите на дедо, от ЦКна БКП.
74
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А ЩЕ ДОЖИВЕЕМ ЛИ НАРОДНАТА БЕДНОСТ ДА ВИ СТАНЕ НАЦИОНАЛНА КАУЗА ?МИЗЕРНИЦИ ! КРАЛЕ СТЕ НА ЛОКУМИТЕ ,ЛЪЖИТЕ И КРАЖБИТЕ. НЕСЕ НАЯДОХТЕ !ДАНО СЕ ПРЪСНЕТЕ ОТ ЛАКОМИЯТА СИ !
73
0
 
22
 
! Отговори
От фришопа преди 6 години
Как сВинетка доказва доходи за притежаването на такива скъпи тоалети чанти о обувки? Че то един чифт Прада Булгари или Шанел с каквото тя вечно е докарана струва десетина министерски заплати и на фришоповете Едно ключодържател че Булгари е 2800 евро От къде има тя пари за такъв гардероб и аксесоари????
72
0
 
5
 
! Отговори
eden преди 6 години
toz mnoo goluam bul traktor, ama mnoo drebnoproizvoditelen...;)
71
3
 
13
 
! Отговори
extremist преди 6 години
ВЪН ОТ ЕВРОКОЧИНАТАААААААААААААААА
70
0
 
21
 
! Отговори
Гошо преди 6 години
Г-жо Павлова, как приемат в Министерството на българското европредседателство: въз основа на изискване за минимални килограми живо тегло ли или по безвкусно избрано облекло? Може би там предпочитат пълничките и закръглени дами, та да се демонстрира благосъстоянието на хората в БГ? Благодаря предварително за отговора
69
0
 
4
 
! Отговори
Pastor преди 6 години
Karakachanov i tazi g-ja mnogo si pasvat.