Павлова: Българското председателство на ЕС е национална кауза!

Европейската комуникация и координация – част от биографията й над 20 г.
7 май 2017 11:06, Елка Василева
147
Павлова: Българското председателство на ЕС е национална кауза!
Лиляна Павлова. Снимка: БТА

Българското председателство на ЕС е национална кауза и важна тема за мен като министър. Това заяви министърът за българското председателство на ЕС Лиляна Павлова по bTV.

Тя посочи, че в цялата си професионална кариера е работила с европейски проекти и координация на европейски фондове. "Европейската комуникация и координация е част от моята биография повече от 20 години. Това е нещото, с което съм се занимавала 20 години буквално", коментира Лиляна Павлова.

Попитана защо не е била избрана за министър на регионалното развитие, тя отговори: "Решението е на министър-председателя след преговорите с "Обединени патриоти", каза Павлова.

Още по темата

"Моят наследник в МРРБ е заместник-министърът, който работеше с мен като екип в двата мандата. Така че това също показва приемственост, спокойно продължение на започнатото от нас двамата като екип. Той е мой заместник именно с ресор устройство на територията, енергийна ефективност, инфраструктура - за мен е естествен преход", коментира тя.

По думите на Павлова председателството на Съвета на ЕС има две измерения. Тя посочи, че едното е защитаването на българските интереси, пречупени спрямо европейските, а другото е свързано с инфраструктурата.

"Темите, свързани с битовата инфраструктурна част на председателството, са няколко. Първото е ремонта на НДК. Това, което установих, поемайки ресора, е наистина много тежко закъснение", коментира Павлова. Според нея освен тежкото закъснение на ремонта допълнително са възникнали нови дейности.

Тя обясни, че ще обяви 10 обществени поръчки за българското председателство, свързани с трансфери, логистика, кетъринг.

По повод скандала с АМ "Марица" Лиляна Павлова коментира, че е човек, който може да носи отговорност за всички действия и решения. "Готова съм да нося, ако има такива нарушения", каза Павлова и допълни, че няма притеснения за това, което са реализирали като европейски проекти.

Павлова призна, че строителството на магистралата е закъснявало и е трябвало максимално бързо да се довърши. Павлова разказа, че първоначално италианска фирма изпълнител е поискала 71 млн. лв. за магистралата, но сумата се е видяла висока на екипа ѝ от МРРБ и затова са решили, че няма да сключат договор и ще обявят обществена поръчка. "Избрана е най-ниската цена 43 млн. лв.", допълни Павлова.

По повод спора за цената на нейните чанти Павлова заяви, че това е част от пропагандната машина на БСП, която е била активизирана срещу нея.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Свинетка гони по килограми И.Фидосова.Тия двете един асансьор няма как да ги поеме.Ще блокира.
67
0
 
16
 
! Отговори
Мънго Джери преди 6 години
Каузата "национална" - парите за усвояване около нея, само за нЕкои от нацията. А ще се потрошат сериозни пари....
66
0
 
25
 
! Отговори
Princes TJ преди 6 години
Ах живковската принцеса станала европейка
65
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българската Тереза Змей!
64
0
 
8
 
! Отговори
anonimen преди 6 години
moito momi4e ti sa za komandirovka v slivenskiq zatvor
63
0
 
21
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 6 години
Един на времето преди 20-сет години беше...казал: -Егати държавата,щом и аз...станах вицепремиер.Та и Лилито...сега.Колкото до националните...каузи,председателството ни на ЕС,не е...такава.Това е чиновническо...административно мероприятие,което не...грее народа.Едно време Бай Тошо събираше периодично дипломатическия...корпус в някой окръжен град и преди това...оправяха центъра.Та и сега;пометете София в...центъра и готово.
62
0
 
24
 
! Отговори
Кака Кури преди 6 години
И аз имам национална кауза: всяка българка с чанти за 17 хилки!
61
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А за европейците винетки ще има ли?
60
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така е то - едни носят скъпи дрехи и аксесоари, а други лапат мухи, плюейки по форуми.С живота ви се разпореждат тия, които сте си избрали, демокрация.
59
0
 
18
 
! Отговори
До 80 преди 6 години
Е как долу ръцете.Я каква е пищна и съблазнителна.Ако се разходи до босфора,такъв късмет ще и излезе,че няма да я пуснат да се върне.Дай боже такъв късмет и за нея и за нас.
58
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако демонстрираш чанта от 17 х. лв. ( а чантите са няколко), то възниква въпрос: от какво живее Лилето? Че то министерската заплата не стига за чанти. ДАНС, БОРКОР няма ли да се заинтересуват за извънтрудовите доходи на Лилето?
57
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Долу ръцете от Лили Павлова!
56
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хора без ден реален трудов стаж, абсолютни анонимници в професионалния живот, ръководят България!ГЕРБ концесионираха министерства, растат из коридорите на властта, оформят се житейски и "професионално" изцяло в досег с бюрокрация и партии и...в един момент поемат ръководни постове и се разпореждат с България. Някои наистина имат владика в рода си, други просперират благодарение на партиите. Заедно образуват каста от партийци и "държавници", която без никакъв досег с професионален, съсловен, въобще реален живот (камо ли да се докажат, да са най-добрите!), определят на всички нас кое е добро,
55
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Марионетките нека си действат,но защо трябва да ни се показват непрекъснато.Ба си "новините".....
54
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако направи и председателството като магистралите и санирането срамът ще е голям! Но няма да го носи ББ, а всички ние.
53
0
 
21
 
! Отговори
До 56 преди 6 години
При тях никой не се уволнява.Те така са се оплели с откраднатите милиони,че никой не смее да уволни никого.Само си го местят от единия крачол в другия или от едно м-во в друго.Ако някой излети от властта ще последва ефекта на доминото.Затова са като бетон.Аз на тебе-ти на мене,а всички за един.
52
0
 
16
 
! Отговори
Преход преди 6 години
Мекерето Иван Костов и Сие++ГЕРБ ЕООД КОМЕРС с крадливите,корумпираните,некомпетентните КАЛИНКИИИИИИИИИ са проклятието на Прословутия" Демократичен" преход........ЗАЩО ги толерираме националните предатели и ***......БЪЛГАРИООООООО събуди се и на Революция и да изметем тази *** на бунището......народа едвам диша вече и едвам оцелява от днеска за утре.....
51
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А Българската мизерия явно не е приоритет....
50
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дано каузата и не е като в предишното и пребиваване АПИ и министерството.Почнаха да излизат доста скандални неща за огромни злоупотреби!Чантички по 18 000 евро не се купуват само от министерска заплата!
49
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сложиха я временно на този пост,докато се успокоят страстите около кражбите със санирането и магистралите.Не че очакват от нея да свърши някаква работа.А нейния заместник е един мекушав послушко,който ще продължи далаверата,в която се е изпедепцал/стара,но точна българска дума/заедно със свинетка.Не очаквайте нещо да се промени.А след една година ще върнат пак незаменимото Лиле за да продължи "усвояването" на еврофондовете.