Каролев убеден: Неспазеното обещание за 300 лв. пенсия е за добро

То е нереалистично без ръст на икономиката, заяви икономистът
247
Каролев убеден: Неспазеното обещание за 300 лв. пенсия е за добро
Кадър: Bulgaria ON AIR

Ако по време на мандата си правителството успее да осъществи реформите, които е замислило, родната икономика ще расте с 3-4% годишно. Това прогнозира в сутрешния блок на телевизия Bulgaria ON AIR "България сутрин" икономистът Владимир Каролев.

По думите му неспазеното обещание на патриотите за вдигане на минималната пенсия до 300 лева всъщност е за добро, защото такова намерение само по себе си е било нереалистично.

Още по темата

"Министърът на финансите отново ще бъде консервативен човек, който е доказал, че разбира от икономика и според мен той и мнозинството от ГЕРБ успяха да убедят своите коалиционни партньори, че не е реалистично това, което те предлагаха. Това не е за лошо. Крайно време е хората да разберат, че ръст на държавно определени параметри - било то пенсии или заплати, може да се постига в рамките на ръста на икономиката. Когато няма ръст на икономиката, не може да се очаква ръст на заплати и пенсии и обратното", посочи Каролев.

Той изрази известно притеснение, че в 44-ия парламент има рекордно малко юристи, което пък е значим фактор с оглед на важните за икономическата активност закони, които предстоят да бъдат разгледани. Сред тях е и Законът за концесиите, върху който президентът Радев наложи вето.

"Сигурно има основание президентът да спре закона за концесиите, но според мен основанията му бяха по-скоро, че този закон беше гласуван в последната седмица на парламента. А този закон е изключително важен, защото няколко индустрии в България имат нужда от него", поясни Каролев.

Що се касае до новоизбрания вицепремиер за демографска и икономическа политика - Валери Симеонов, коментира:

"Макар че публично може да изглежда недиалогичен, той всъщност е диалогичен. Аз съм убеден, че той ще се вслуша в професионалните аргументи".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


247
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Когато няма ръст на икономиката, не може да се очаква ръст на заплати и пенсии и обратното", посочи Каролев."Удобно не споменава факта, че за някои по-равни държавни служители, обаче има увеличение на заплати, а за пенсии все няма. Да ходи да обясни на баба ми как е за добро!
9
5
 
33
 
! Отговори
factotum преди 6 години
Народен съд и Белене за тоя!
8
6
 
35
 
! Отговори
..Българин преди 6 години
Какъв икономист е тази персона? Последните години стана платена пр тука.Евентуално повишение на пенсиите, само по себе си би вдигнало БВП, най - вече поради факта че инвестираните в пенсии пари ще влязат на пазара безпрецедентно. Ще ги получат само хора, които нямат възможност да ги заделят като спестявания и да ги влагат в наши или чужди банки!Повръща ми се от този тип, а преди го уважавах като специалист.
7
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така е Каролев - кой ял - ял, кой не ял - утре.
6
3
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То, ако зависеше от видния приватизатор Каролев, дневната заработка на работещ, щеше да е половин хляб и бутилка айрян.Бил им важен закона за концесиите, ами създавайте бе господа капиталисти, хванете една гола поляна и създавайте ! Ама е по-лесно, любимата ви партия, да ви хариза имущество струващо милиарди без пари, пример Домусчиев, Каролев и мн.други.
5
6
 
40
 
! Отговори
Tangra преди 6 години
Няма да остане за крадците и разсипниците, какъвто си и ти!
4
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То е нереалистично без ръст на икономиката,защо да е нереалистично, ако нямало "ръст" на т.н. икономика, демек, ако няма поскъпване на живота, чрез искане на земи? що да е нереалистимни? ами ако печалбите на фирмета бяха само 10% и другото отиваше за заплати и данъци , каква ли щеше да е картинката ? аз ще ти кажа - преразпределение по шведскиу т.е. шведски социализъмв корпоративният данък е заложена бедността на българина! искаш да печелиш от труда на хората? ок - плащай голяма дан за това
3
3
 
55
 
! Отговори
ss-waffen преди 6 години
Защо постоянно му се дава поле за изява на този? Всяка седмица го гледаме по ТВ. и между предаванията се изкаже от някой новинарски сайт. Трудовия му стаж мина по студията. Какво и колко работи всъщност?
2
5
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
за всичко има пари но за пенсионери нямя,за тяхната заплата има пари много престъпници
1
5
 
48
 
! Отговори
маке преди 6 години
Каролев е Комунист и на сека манджа мерудия