Каролев убеден: Неспазеното обещание за 300 лв. пенсия е за добро

То е нереалистично без ръст на икономиката, заяви икономистът
247
Каролев убеден: Неспазеното обещание за 300 лв. пенсия е за добро
Кадър: Bulgaria ON AIR

Ако по време на мандата си правителството успее да осъществи реформите, които е замислило, родната икономика ще расте с 3-4% годишно. Това прогнозира в сутрешния блок на телевизия Bulgaria ON AIR "България сутрин" икономистът Владимир Каролев.

По думите му неспазеното обещание на патриотите за вдигане на минималната пенсия до 300 лева всъщност е за добро, защото такова намерение само по себе си е било нереалистично.

Още по темата

"Министърът на финансите отново ще бъде консервативен човек, който е доказал, че разбира от икономика и според мен той и мнозинството от ГЕРБ успяха да убедят своите коалиционни партньори, че не е реалистично това, което те предлагаха. Това не е за лошо. Крайно време е хората да разберат, че ръст на държавно определени параметри - било то пенсии или заплати, може да се постига в рамките на ръста на икономиката. Когато няма ръст на икономиката, не може да се очаква ръст на заплати и пенсии и обратното", посочи Каролев.

Той изрази известно притеснение, че в 44-ия парламент има рекордно малко юристи, което пък е значим фактор с оглед на важните за икономическата активност закони, които предстоят да бъдат разгледани. Сред тях е и Законът за концесиите, върху който президентът Радев наложи вето.

"Сигурно има основание президентът да спре закона за концесиите, но според мен основанията му бяха по-скоро, че този закон беше гласуван в последната седмица на парламента. А този закон е изключително важен, защото няколко индустрии в България имат нужда от него", поясни Каролев.

Що се касае до новоизбрания вицепремиер за демографска и икономическа политика - Валери Симеонов, коментира:

"Макар че публично може да изглежда недиалогичен, той всъщност е диалогичен. Аз съм убеден, че той ще се вслуша в професионалните аргументи".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


247
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
170
4
 
50
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 6 години
За пръв път чувам, че да лъжеш и мамиш собствения си народ било полезно.Ако наистина беше така след 27 години евроатлантически лъжи и измами от страна на политиците у нас, България трябваше да е процъфтяваща и просперираща държава.А, Каролев е скъпоплатен *** на властта. Факт !
169
2
 
28
 
! Отговори
ГРАЖДАНИН преди 6 години
Ко е му е добро че тези които цял живот не са работили и нитоден трудов стаж имат атези с по 40 години къртовски труд едва хващат 200 лв.пенсия итези от социалната ще вземат и те 200.Отделно от това че на тези които имат ограничителен таван тяхната разлика къде отива .и това ли е добро.Приканвам пенсионерските съюзи 2004 да обсъдят пенсионната реформа и настояват да се приеме закон за старите хора .
168
2
 
40
 
! Отговори
баш майстор преди 6 години
Този е икономист колкото аз съм цигулар,а наздраве....
167
2
 
36
 
! Отговори
Мънго Джери преди 6 години
Това правителство е поредното което изобщо няма и намерение да прави Реформи! Ръста в икономиката който се наблюдава, е въпреки предишните правителства и не върши работа! Той служи само за хвалби на управляващи и за нищо друго! На България и трябва ръст минимум 5-6 % Минимум! Защото демографските показатели са функция на икономиката!Продължаване на тази икономическа политика гарантира поетапното закриване на Държавата!!
166
1
 
47
 
! Отговори
Андрешко. преди 6 години
Каролев значи има още един милиард за саниране тоест за крадене,а за пенсионерите е по-добре да не им се увеличават пенсиите,така ли?
165
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
#166:Проклинам те,един ден да "живееш",с минималната пенсия,да "получаваш безплатно" лекарства,дърва за огрев и т.н и всичко това,гарнирано със всички пенсионерски болести!!!
164
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Работодателите са некадърни. Работниците, които отиват на Запад стават супер производителни.
163
0
 
15
 
! Отговори
X преди 6 години
До Професор"ВЪРЖЕНА" И "ПРОФЕСОР..." ТИ СИ ПРОФЕСОР КОЛКОТО АЗ КОСМОНАВТ!
162
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Министерски съвет харчи по 300 000 лв. на ден. Няма смисъл да цитирам колко харчат отделните министерства, агенции, общински администрации, президенство и.т.н. Имаме нужда от софтуер а не от тези готованци на ясла. Протести до дупка !!! За пример давам Естония - номер едно по електронно упавление.
161
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каролев май пак се надява да го поканят за съветник към някое м-во,затова така мазно подкрепя геноцида върху възрастните хора.А иначе той си е оплел кошницата и може да плямпа всичко,което му дойде на ума,стига да има кой да го слуша.
160
3
 
27
 
! Отговори
Андрешко преди 6 години
Каролев сигурно пак е на държчвната ясла и е добро за него,но дали е добро за пенсионерите живеещи под прага на бедност? Или е по-добре за държавата,защото тези пенсионери ще умрат от глад и ще има по-малко пенсионери на които държавата ще плаща пенсии, и ще има повече пари за крадене от политиците,мръсни *** ненаядени...
159
4
 
13
 
! Отговори
АДЕНАУЕР преди 6 години
Истинското лечение за България като държава е ТОТАЛНА ЛУСТРАЦИЯ И НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ на такива негодници като КАРОЛЕВ и още 1,5 милиона бандити с комунистическо и ДС потекло за срок от минимум 40 год.Такъв е и опита на ГЕРМАНИЯ след ВСВ.БЕЗ ТАЗИ ТЕРАПИЯ всичко друго са празни приказки и заблуди за лековерните ШАРАНИ.Опита до сега показва убедително ,че без смяна на системата ,няма прогрес .*** вън от управлението и без достъп до него.За тези негодници селското стопанство ,строителството
158
1
 
22
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
Всичко хубаво, Каролев, но тук има проблем. Проблема е в това, че с тия предизборни обещания, те са спечелили 27 депутата в НС и дават възможност на ГЕРБ да управлява. Това е подмяна на вота. Затова Корнелия Нинова, много точно го нарече " Правителство на Подмяната". Корнелия, засега е много точно. Защото ме "слуша". "Нинова 1", тепърв апредстои. Ти Каролев, можеш да не искаш "Нинова 1", но тя предстои. Иначе си префинен лакей. Но аз виждам слабото звено на ГЕРБ там, където ти виждаш Силата му.
157
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега от пенсионерите като вземете по 30-40 лв като не им вдигнете пенсиите и ще дръпнете яко напреде ? Aйде бе Каролев кой лъжеш бе ? Я вземи ни разкажи повече как ще стане тая работа, клоун !
156
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как ще върнат незаконното ДДС на хората.
155
0
 
11
 
! Отговори
проста формула преди 6 години
повече доходи - по-голяма покупателна способност - по-голямо производство - голяма икономика . НЕВЕРОЯТНО но ФАКТ !
154
0
 
32
 
! Отговори
Anonimen преди 6 години
За добро на кого,бе Каролев?За такива като теб,които се отъркаха у властта и усетиха келепира,всичко ,което може да отиде в друг джоб,освен във вашия не е добре за държавата.Опитай се да живееш с 200 лв. на месец и тогава давай съвети кое е добро и кое лошо.А като си толкова добър икономист,дай съвет на бизнеса как да увеличи производството,за да има повече пари.Само не забравяй,че бедния потребител,няма как да завърти тези пари,защото никой не му ги дава.
153
1
 
22
 
! Отговори
прукороро преди 6 години
Каролев у панделата! Веднага!
152
0
 
7
 
! Отговори
Х преди 6 години
РЕАЛИСТИЧНО Е И ОЩЕ КАК,НО ПРИ ПРЕСТРУКТУРИРАНЕ РАЗХОДНАТА ЧАСТ НА ДЪРЖАВНИЯ БЮДЖЕТ И ОБЩИНСКИТЕ ТАКИВА-ПРЕСТРУКТУРИРАНЕ В ПОСОКА НА ИКОНОМИИ.АКО ВКЪЩИ НЯМАТЕ ПАРИ ОТПУСКАТЕ ЛИ МУ КРАЯ ИЛИ СТЯГАТЕ КОЛАНА???!!!СЪЩОТО Е И С ДЪРЖАВНИЯ И ОБЩИНСКИТЕ БЮДЖЕТИ!! А КАРОЛЕВ НЕКА СИ ГОВОРИ КАКВОТО ИСКА!!!
151
0
 
6
 
! Отговори
Социопат преди 6 години
А и Королев е тук -сложил по един минус на хейтърите си...