Пети ден, почивен понеделник: Слави пак пред НС-то

На протеста се появи и евродепутатът Николай Бареков
Обновена: 8 май 2017 19:45 | 8 май 2017 19:36, Анисия Иванова
339
Пети ден, почивен понеделник: Слави пак пред НС-то
Архив: Булфото

За пети ден поред Слави Трифонов и хора от екипа му излязоха на седящ протест пред сградата на Народното събрание с искане за промени в изборното законодателство.

Те настояват депутатите да гласуват въвеждането на мажоритарна избирателна система, намаляване на броя на народните представители и намаляване на държавната субсидия за партиите от 11 лв. за получен глас на 1 лв. Трифонов акцентира върху това, че промените, предложени на референдума на 26 март, са били подкрепени от 2,5 млн. души.

Още по темата

"Смятам, че броят на депутатите е голям, че субсидията им е голяма, и че трябва да се избират по технологичен път", посочи той.

На въпрос какво мисли за въвеждането на образователен ценз при гласуване, той отговори, че това е добра идея, но му звучи дискриминационно.

"Ние направихме всичко възможно. Законът е измислен така, че да няма допитвания. Те нямаше да позволят така или иначе решението на референдума да влезе в сила. Става дума за окопала се политическа класа, свързана в бизнеса по тесен начин и тя не позволява това да се промен", коментира Трифонов.

На протеста се появи и евродепутатът Николай Бареков, съобщи "Фокус".

На 4 май шоуменът, хора от неговия екип и негови симпатизанти за пръв път се събраха пред сградата на Народното събрание с искане на въвеждане на промените, които бяха гласувани на референдума на 26 март. Трифонов се закани, че протеста му ще продължи всеки ден, докато не бъдат изпълнени исканията на протестиращите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


339
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
234
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Slavi bil mislel za horata.Edin normalen chovek se jeni i purvom se griji za semeisvoto si,a posle za horata.Kak misli za horata kato privikva samo prostitutki???Za nishto ne stava Slavi.Izpolzva strahovete na horata,za da vleze v politikata,no toi iska samostoyatelno,nezavisimo za da napravi zavisimi horata kato 25 g politiko ciliviization
233
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Смешен плач.
232
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За пет дни се четат 3 книги. Но пък това не е новина и нe те прави известен, не че оплаквам) напротив.
231
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Денят на победата! Вставаааай Страна Огромная!Вечна признателност от българския народ, братя!
230
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 271 Че Слави да не е кандидат за депутат, бе ***?
229
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 259 Кой нормален човек ще си избере при мажоритарна система мутра за депутат? Ти ако знаеш че дадено име е мутра ще гласуваш ли за него? Маллоумник такъв?
228
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
265 Бареков ако беше дошъл вчера при Слави, народа щеше да му тегли един бой на тоя.
227
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 265Къде видя Бареков вчера при Слави, бре? Дойде карбовски, а не Дуддука!
226
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
do 263 А не ти ли дойде на ум в плиткия мозък, че тази шапка с надпис USA нарочно си я бе сложил на главата си, и вчера един човек му подаде шапка досущ като неговата, но с надпис Bulgaria. Слави си свали шапката, сложи си тази с надпис Bulgaria, a тази с надпис USA я подаде на човека казвайки му: Заповядай! Уааахахха... Толкова сте пррости, че нямам думи!
225
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само пречи на правителството да гради държавата. Пратете им полицията да ги смачка с палките и да си затварят устите за в бъдеще. Може и едно дело да му образуват на тоя и да отива в затвора
224
11
 
13
 
! Отговори
1926 преди 6 години
Идеалната комбинация Трифонов-Бареков,няма по-големи *** хахаха.
223
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ей плесен ,дреме ми оя за тоя псевдо патриот и последователите му (*** като теб). Тоя освен огромен изпростител на народа е всичко друго ,но не и шоумен (мутра,бизнесмен). Така ,че мирен Балкане (мухале).
222
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вместо usa на шапката може и череп с два кокала да сложи, същия ефект ще има. Те нали всичките им президенти са от тази секта.
221
19
 
12
 
! Отговори
гп преди 6 години
Ей, мухъли, Слави прави неща за България и е истински патриот още от времето на Каналето и преди това. Той е направил повече за България в много отношения, отколкото вие за три живота. Кого плюете? Този, който се опитва да защити интересите ви и е един от малкото, които знаят как да потърсят не само своите права, но и правата на цял народ? Мухъли такива, вместо и вие да протестирате, плюете Слави тука! Не го заслужавате!
220
7
 
9
 
! Отговори
Koko преди 6 години
А, бареков бил евродепутат :))). От новината Разбрах едно. Бареков и трифонов получават пари от едно и също място
219
5
 
10
 
! Отговори
До Трак преди 6 години
Виждам че си анти руснак и това си е твой избор, аз съм за България, но за съжаление задачата на сегашния ни господар през океана, е да ни затрие от лицето на земята като народ. По този начин ще им е още по лесно да ни заробят. Русия никога не е имала тези амбиции, колкото и да не обичах комунизма. Нека не се лъжем ако искаме да оцелеем като народ.
218
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
смешнико на зградата ли протестираш
217
6
 
12
 
! Отговори
ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ ! преди 6 години
Честит Ден победьй !Смърт на глобализацията !Смърт на мултикултурализма !Долу Новия световен ред !Свобода на народите !
216
2
 
11
 
! Отговори
Охранителят-София преди 6 години
Уважавам мнението на хората и не нападам и не обиждам! Моето е такова: Има нужда от промяна в избирателният кодекс и референдумът може да е тя! Няма нищо по добро от народното активно участие в управлението!При минимална заплата от 360лв. и пенсия около 200лв. постигнато от досегашни управляващи си е истински геноцид за българските хора! Така,че мисля,че трябва да сме и ние на жълтите павета!
215
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Проблемът с некадърността и безотговорността на политиците не могат да се решат чрез промяна на изборния кодекс,а с въвеждане на правилна система на заплащане в държавното управление!Обещанията на депутатите и изпълнението им трябва да се обвържат договорно!За целта депутатите трябва да получават гласуваните си заплати и допълнителни плащания авансово ,чрез заем от банката!Заемът ще се покрива от бюджета само при изпълнени обещания и ангажименти!Всичко останало е "ала-бала за хандбала"!