Пети ден, почивен понеделник: Слави пак пред НС-то

На протеста се появи и евродепутатът Николай Бареков
Обновена: 8 май 2017 19:45 | 8 май 2017 19:36, Анисия Иванова
339
Пети ден, почивен понеделник: Слави пак пред НС-то
Архив: Булфото

За пети ден поред Слави Трифонов и хора от екипа му излязоха на седящ протест пред сградата на Народното събрание с искане за промени в изборното законодателство.

Те настояват депутатите да гласуват въвеждането на мажоритарна избирателна система, намаляване на броя на народните представители и намаляване на държавната субсидия за партиите от 11 лв. за получен глас на 1 лв. Трифонов акцентира върху това, че промените, предложени на референдума на 26 март, са били подкрепени от 2,5 млн. души.

Още по темата

"Смятам, че броят на депутатите е голям, че субсидията им е голяма, и че трябва да се избират по технологичен път", посочи той.

На въпрос какво мисли за въвеждането на образователен ценз при гласуване, той отговори, че това е добра идея, но му звучи дискриминационно.

"Ние направихме всичко възможно. Законът е измислен така, че да няма допитвания. Те нямаше да позволят така или иначе решението на референдума да влезе в сила. Става дума за окопала се политическа класа, свързана в бизнеса по тесен начин и тя не позволява това да се промен", коментира Трифонов.

На протеста се появи и евродепутатът Николай Бареков, съобщи "Фокус".

На 4 май шоуменът, хора от неговия екип и негови симпатизанти за пръв път се събраха пред сградата на Народното събрание с искане на въвеждане на промените, които бяха гласувани на референдума на 26 март. Трифонов се закани, че протеста му ще продължи всеки ден, докато не бъдат изпълнени исканията на протестиращите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


339
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
214
3
 
3
 
! Отговори
До трак преди 6 години
Прережда ви всички щото може би си е запазил час. Не знам какъв е но не мисля че ще отиде на зъболекар без да си запише час. Същото трябва да важи за всички. Ами записвайте си час. Идвате си и ви приемат навреме. Не знам защо пред кабинети трябва да отидеш в 6:30 сутринта и да се редиш цял ден за да те прегледат примерно. Не може ли малко по рационално мислене! Отиваш, прас и излизаш без губене на време в чакане?
213
7
 
8
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Ааа и Бареков дошълКазах ви аз че Слави е Бареков 2 ама не ми вярвате.Кукловодите са едни и същиПриберете го туй плешивото че ще го очука градушката
212
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сапунка, турски сериал, ...... чалгар.
211
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прави впечатление, че в първите 3 дни онази от ПИК го нападаше яростно и Дългия като и го....с аргументи и лафове и тази 2 дни вече е мирна нае...на скумрия! Уахахахах... Браво Слави!
210
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 240 Прав си, брато..нормалния българин в 5 следобяд вече си пие ракията със салатката, а не стои пред парламента като Слкави.
209
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 238Слави гостуваше на Сашо Диков и го пита Диков: Засщо ходиш с охрана? И Слави: това са мои сподвижници, не бих ги нарекал така..просто ги уволниха от МВР и аз ги взех на работа. И Диков:очаквах да кажеш, че няма нищо по-нормално в тази ненормална държава да имаш охрана!Така ще ти отговоря на въпроса.
208
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Силвестър Сталоун Мутра ли е че има охрана? Шварценегер мутра ли е че има охрана? Дейвид Бекъм мутра ли е че има охрана? Чарли Шийн мутра ли е че има охрана? Кажи, ве папагал 228!
207
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 230 Всеки голям известен човек има охрана в този свят, защото този свят го изисква. А теб като не те знае никой, нормално е да нямаш охрана.Меси да не е мутра, че има охрана? Роналдо?
206
6
 
3
 
! Отговори
Оркестър Кристал преди 6 години
Тоя изглежда болнав и не на място, както винаги.
205
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много добри 5 дни от Дългия пред парламента. Много силни и интересни!
204
10
 
2
 
! Отговори
къш бе тактован преди 6 години
докато трифонов седнал пред нар събр на спец столче и мъти хемероидите си, Бойко работи за нацията, праща спартаните и тека натаикаади ако трифнята е болно или одъртело да пуща микрофоньо на замята и да оди у пражителстжената да го подобряват
203
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 229 Според теб клакво значи образователен ценз? Да могат да гласиуват тези само с висше образование ли? Или със средно? Нима? А тези с основно не могат да четат ли?
202
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 228 Когато бачкаш неуморно 17 години като този човек в този бизнес, то и ти ще можеш да си позволиш охрана, дотогава ще бачкаш за 1000 лева на месец, ще си пиеш ракията вечер и ще се чудиш що не си богат като него.
201
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"На въпрос какво мисли за въвеждането на образователен ценз при гласуване, той отговори, че това е добра идея, но му звучи дискриминационно." До тук ми беше подкрепата за Трифонов, това е хиляда пъти по смислена промяна от глупавото мажоритарно гласуване...
200
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изгледал съм 5-те му дни по тоя сайт актуално .ком.Много земен човек е Слави! И голям мозък!
199
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много по-интересно е това което прави Слави Трифонов- да отговаря на журналисти и на всеки от народа пред НС вече 5 дни, отколкото вечерното му шоу в БТВ. Факт!
198
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
шегаджия
197
10
 
11
 
! Отговори
БГ преди 6 години
До всички филосови. Шоу ли прави, реклама ли си прави ами дърдорковци айде идете и вие да си правите реклама по този начин ама не ви стиска. Браво Слави, жалко не съм там но съм там но съм с теб. То народ не остана в БГ-то ама депутати-лапачи дал Господ. Някой беше сметнал че един депутат обрича 400 човека на глад. Ако поне нещо за държава и народ да правеха а то само крадат и крадат и само това.
196
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шоуто си върви-партийно и държавно организираните бедствия,аварии, наводнения, издевателства и унищожаването на народа продължават!Време Е да се приложи принципа на С.Дянков-заплати за свършена държавна работа!Закони се променят- значи некачествена работа на депутатите -без заплати!Правителство взема заеми- значи икономиката не работи-без заплати!Има престъпления -МВР без заплати!Банките фалирали-банкери,прокуратура и съд-без заплати!Бедствия и аварии- кмет и областна управа- без заплати!
195
9
 
7
 
! Отговори
Пижо преди 6 години
Даваййй Слави, мачкай комунистическите герберуги и патриоти ***