Пети ден, почивен понеделник: Слави пак пред НС-то

На протеста се появи и евродепутатът Николай Бареков
Обновена: 8 май 2017 19:45 | 8 май 2017 19:36, Анисия Иванова
339
Пети ден, почивен понеделник: Слави пак пред НС-то
Архив: Булфото

За пети ден поред Слави Трифонов и хора от екипа му излязоха на седящ протест пред сградата на Народното събрание с искане за промени в изборното законодателство.

Те настояват депутатите да гласуват въвеждането на мажоритарна избирателна система, намаляване на броя на народните представители и намаляване на държавната субсидия за партиите от 11 лв. за получен глас на 1 лв. Трифонов акцентира върху това, че промените, предложени на референдума на 26 март, са били подкрепени от 2,5 млн. души.

Още по темата

"Смятам, че броят на депутатите е голям, че субсидията им е голяма, и че трябва да се избират по технологичен път", посочи той.

На въпрос какво мисли за въвеждането на образователен ценз при гласуване, той отговори, че това е добра идея, но му звучи дискриминационно.

"Ние направихме всичко възможно. Законът е измислен така, че да няма допитвания. Те нямаше да позволят така или иначе решението на референдума да влезе в сила. Става дума за окопала се политическа класа, свързана в бизнеса по тесен начин и тя не позволява това да се промен", коментира Трифонов.

На протеста се появи и евродепутатът Николай Бареков, съобщи "Фокус".

На 4 май шоуменът, хора от неговия екип и негови симпатизанти за пръв път се събраха пред сградата на Народното събрание с искане на въвеждане на промените, които бяха гласувани на референдума на 26 март. Трифонов се закани, че протеста му ще продължи всеки ден, докато не бъдат изпълнени исканията на протестиращите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


339
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
274
0
 
0
 
! Отговори
вале пика преди 6 години
този с американската шапка над 20 години аморализира българския народ.
273
0
 
1
 
! Отговори
extremist преди 6 години
До Анонимен 319 : Я ХОДИ СЕ СКРИИ НЯКЪДЕ
272
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ПЛАМЕН 31560 депутата и 1 лв. субсидия=даваш ли си сметка какво значи този абсерд, за който говориш ? да какво би довело това? Колко ще е цената, тежестта на един глас, ако са общо 60 човека ? и даваш ли ксметка - кои ще са тези 60 човека , и дали след тях изобщо ще съществува даже географското понятие, наречено бългрия?
271
0
 
2
 
! Отговори
ко рече преди 6 години
"... с искане на въвеждане на промените, които бяха гласувани на референдума на 26 март" - сигурни ли сте за датата? На 26 март бяха едни други избори!
270
1
 
1
 
! Отговори
extremist преди 6 години
БРАВО СЛАВЧО; 60 ДЕПУТАТА И БЕЗ СУБСИДИЯ
269
2
 
4
 
! Отговори
ПЛАМЕН преди 6 години
60 депутата и 1 лв. субсидия
268
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще подкрепя Слави когато се подложи на тест за наркотици и оповести резултата
267
3
 
10
 
! Отговори
клошар преди 6 години
Да се бараш милионер и да се продаваш като п***/-\ да кибичиш на паветата,егати падението... що ли няма наплив нещо, при толкова изнервен народ...нагазва щъркела в реката и маха на мрахвките..- минавайййтеее, минаваййтеее... плитко ееее... аз мисляя за вассс...
266
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До FRTSMSMNVMNVLNТака е да. Само че бай Тодор пълнеше НДК, а тоя плазмодий не може да си напълни 30 места в студиото.
265
5
 
11
 
! Отговори
дечко преди 6 години
Цирк балкански гастролира пред народното събрание... заповядайте на представлението...Ще се насладите на висша класа на илюзионисти и жонгльори от цял свят...представленията ще продължат до изчерпване на предварително продадените билети...Изтрий и спечели, а ако не спечелиш купи следващо билетче...Водещ в бекстейджа - педя фишек, лакът коса...
264
3
 
6
 
! Отговори
дечко преди 6 години
Цирк балкански гастролира пред народното събрание... заповядайте на представлението...Ще се насладите на висша класа на илюзионисти и жонгльори от цял свят...представленията ще продължат до изчерпване на предварително продадените билети...Изтрий и спечели, а ако не спечелиш купи следващо билетче...Педя фишек, лакът коса...
263
6
 
11
 
! Отговори
FRTSMSMNVMNVLN преди 6 години
Този го знам . Открадна шоуто на Тодор Колев - лека му пръст ! Помните ли Как ще ги стигнем американците ? Сега ще се бори за на родните права ...
262
1
 
4
 
! Отговори
До Анонимен 302 преди 6 години
Освен това, избора на 2,5 млн. дали е информиран или не, това не е важно, те са си казали думата. И да, не е задължителен, но е задължителен да се разгледа от НС (в крайна сметка той това иска). Дали ще мине там е друг въпрос.Това е закона!
261
2
 
6
 
! Отговори
До Анонимен 302 преди 6 години
Ти да видя някъде, че събира хора за протест? Той каза, че ако някой иска да се присъедини, това е негово право.
260
4
 
3
 
! Отговори
ДО СЛАВИ преди 6 години
СЛАВИ НА РАБОТА СМЕ. СМЕНИ ВРЕМЕТО И ЩЕ ИМА ПОВЕЧЕ ХОРА
259
7
 
5
 
! Отговори
Жертви сте преди 6 години
Ако сте достатъчно зрели, мъдри и интелигентни няма да ви се случат нито тиквата, нито слави, защото те са скачени съдове.Ако сте достатъчно зрели сами ще се "спасявате" НО това никой не ви го предлага.Навиват ви постоянно да чакате , мечтаете и разчитате на ЧУЖДА помощ, не и на себе си.Защото ви вменяват чувството на жертва в събирателното 2.5 млн. Алооо, това не ви ли обижда? Как по-точно се ЧУВА ПЕРСОНАЛНИЯ ВИ ГЛАС като си част от маса, тълпа, наброяваща 2.5 млн, Пак си никойD
258
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Индианскто му име е Седящия бик"А българското му име е Славуца.
257
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До300Защо да няма? Той изразява гражданската си позиция. И аз гласувах на референдума (не на всички въпроси с ДА) и аз искам моя глас да се чуе.."гражданска позиция" може да имаш само и единствено от свое име!но не и от имато на 2.5 млн. подлъгани.а и какво иска мултака - да се уважал неинформираният избор на тези 2.5 млн?ами то утре ще се иска да се уважи мнението и на 100 хил. щото как така и тяхното мнение няма да е уважено.има конституция, тя не е спазена и референдума е не-задължи
256
8
 
7
 
! Отговори
До Анонимен 299 преди 6 години
Защо да няма? Той изразява гражданската си позиция. И аз гласувах на референдума (не на всички въпроси с ДА) и аз искам моя глас да се чуе.
255
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
дълъг, нямаш морално право да говориш от името 2.5 влн, които ти подлъга да направят напълно не-информиран избор - без никаква кампания, без обществени дебати и дискусии.знам, че така ти е било наредено - да прокараш референдума, и така да излезе, че това е "инициатива на народа", а не че в същност е поредната хитринка на статуквото, за което играеш и която хитринка цели едно - да има привидна "нова алтернатива", тъй като по старата схема - вече никой не кълве!и сега няма да кълва, да знаеш!