Мария Габриел – изборът за новия ни еврокомисар

Нейната кандидатура ще бъде официално издигната утре
Обновена: 9 май 2017 16:58 | 9 май 2017 16:52, Красимир Ангелов
122
Мария Габриел – изборът за новия ни еврокомисар
Снимка: Bulgaria On Air

Eвродепутатът Мария Габриел ще бъде новият български еврокомисар, съобщава Нова телевизия.

Официално кандидатурата й ще бъде съобщена утре по време на първото заседание на кабинета "Борисов 3". За да стане еврокомисар, Мария Габриел трябва да премине процедура по изслушване в Европейския парламент.

Номинацията на Габриел е получила подкрепата на председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и на председателя на  Европейския съвет Доналд Туск.

По този начин евродепутатът от ГЕРБ ще замени като български еврокомисар Кристалина Георгиева, която напусна своя пост в края на миналата година.

По-рано днес пред БНР вицепремиерът Томислав Дончев почти потвърди името на Мария Габриел, като посочи, че следващият български еврокомисар трябва да бъде жена, защото такива са очакванията в Европейската комисия и в Европейския парламент. "Добре е да е евродепутат – това означава опит в европейските институции", подчерта още Дончев.

Преди дни пък външният министър Екатерина Захариева заяви, че в Европейската комисия новият ни еврокомисар вероятно ще получи ресор "дигитализация".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
4
 
20
 
! Отговори
А пчелите и меда? преди 6 години
От 2014 г. Мария Габриел е председател на Работната група по Пчеларство и здравето на пчелите. През 2015 и 2016 г. организира Европейската седмица на пчелите и опрашването в Европейския парламент... В рамките на специализираната седмица поставя началото на Европейски форум на пчеларите и земеделските стопани. През 2017 г. стартира национална кампания Медена закуска в училищата с цел популяризиране приноса на пчелите за биоразнообразието и ползите от консумацията на мед и пчелни продукти.
25
4
 
37
 
! Отговори
Оруел преди 6 години
От типа жени: женят се за чужденец ,децата й едва ли ще научат български, срамува се да каже от къде е!
24
1
 
21
 
! Отговори
Кейн преди 6 години
Е чак пък на България
23
2
 
24
 
! Отговори
Жан Габен преди 6 години
Кой е тоя момък на снимката ?
22
4
 
31
 
! Отговори
Истината преди 6 години
Поредната Руми Желева! Очевидно Винету не разполага с кадри!
21
16
 
4
 
! Отговори
Alow преди 6 години
Арна е
20
4
 
45
 
! Отговори
Данни преди 6 години
Мария Габриел, в списъка на официалните лобисти на Сорос в ЕП. Родена в Гоце Делчев- т.е. от приятелско-комшийския кръг на Р. Плевнелиев. Липсва биография в сайта на ЕП...??? Учила френска филология в Пловдивския университет.... ....политик????Не посещавала нито веднъж приемната си на евро-депутат в България.Какво повече искате?Напълно приемлива за Плевнелиев мижитурка никаквица-слугиня на Сорос.
19
3
 
13
 
! Отговори
до 12 преди 6 години
мaлии кимон георгиев бил гaбриелмъжa и е гaбриел бе гений
18
0
 
10
 
! Отговори
Гошо преди 6 години
На колко е?
17
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До УикилийскСорос китаец ли е ?
16
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 16 То и тая е женена за франсе - и по тая линия я нагодиха
15
1
 
19
 
! Отговори
Даа преди 6 години
Гарантирано от коалиция ОПГ (Огладнели Патреоти + ГРОБ)!
14
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Честно казано, предпочитах да е тази другата, дето е омъжена за западноевропеец - *** Паунова. Някакси по-симпатична ми беше. Иначе е ясно, че са един дол дренки и евродепутатите ни, и политиците, и Юнкери и тем подобни.
13
1
 
29
 
! Отговори
Минчо Мастиката преди 6 години
..."ще получи ресор "дигитализация"... С други думи 9-та глуха. Но, иначе лично за нея ще е супер - шеф на водопад! За България и българите - все е едно, който и да сложат положението все ще върви към по-тъмно кафяво!
12
3
 
26
 
! Отговори
Уикилийск преди 6 години
Мария Габриел, депутат от ГЕРБ в ЕП Не е комисар на Израел, а на Сорос чрез ГЕРБ. Има списък с лобистите на Сопрос в Уикилийск. Можете да проверите.
11
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Герберска калинка. Имат още много.
10
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе що така никой не говори за напускането на Кристалина? Колко обичаше България, как даваше всичко за родината, накрая ни остави без еврокомисар скандално като никоя друга страна. Журналистите в Бг започнаха да задават само правилните и удобните въпроси, което не говори никак добре. Колкото до Габриел - послушен еврокомисар ще бъде без грам собствено мнение, като своите предшественички на поста.
9
1
 
33
 
! Отговори
Ф.Е. Джержински преди 6 години
Мария Габриел - поредния комисар на Израел !
8
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега вече ще спинкам,като бебе .
7
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Толкова горда българка, че си е сменила фамилията. Поредната калинка. Не много компетентна, но пък лоялна. ГЕРБ действа като Политбюро.