Мария Габриел – изборът за новия ни еврокомисар

Нейната кандидатура ще бъде официално издигната утре
Обновена: 9 май 2017 16:58 | 9 май 2017 16:52, Красимир Ангелов
122
Мария Габриел – изборът за новия ни еврокомисар
Снимка: Bulgaria On Air

Eвродепутатът Мария Габриел ще бъде новият български еврокомисар, съобщава Нова телевизия.

Официално кандидатурата й ще бъде съобщена утре по време на първото заседание на кабинета "Борисов 3". За да стане еврокомисар, Мария Габриел трябва да премине процедура по изслушване в Европейския парламент.

Номинацията на Габриел е получила подкрепата на председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и на председателя на  Европейския съвет Доналд Туск.

По този начин евродепутатът от ГЕРБ ще замени като български еврокомисар Кристалина Георгиева, която напусна своя пост в края на миналата година.

По-рано днес пред БНР вицепремиерът Томислав Дончев почти потвърди името на Мария Габриел, като посочи, че следващият български еврокомисар трябва да бъде жена, защото такива са очакванията в Европейската комисия и в Европейския парламент. "Добре е да е евродепутат – това означава опит в европейските институции", подчерта още Дончев.

Преди дни пък външният министър Екатерина Захариева заяви, че в Европейската комисия новият ни еврокомисар вероятно ще получи ресор "дигитализация".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоз кабинет доколко е законен след като там сме се подписвали 2,5 млн човека. Тоя колко гласа има та и еврокомисар излъчват искаме си Референдума.
5
1
 
32
 
! Отговори
Оксиморон преди 6 години
Помним кака кристалинка - и тая да не драсне
4
3
 
46
 
! Отговори
Това знам за МГ преди 6 години
Мария Габриел. Има един запуснат офис на бул Васил Левски в София, близо до НДК, на който пише Приемна на Мария Габриел. Мария Габриел едва ли е стъпвала някога там, като се има пред вид окъсаната фасада, мръсните стъкла и пълната му запуснатост. Толкова за грижата й да представлява българите в ЕП. Мария Габриел-име от списъка на лобистите, платени от Сорос в ЕК, официално. Това е Мария Габриел. Ако Борисов има и грам ум в главата си и грам уважение към избирателите си - да я издига за еврокомис
3
2
 
28
 
! Отговори
ЕЛА БОЖЕ преди 6 години
И си прибери вересиите....
2
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Роднина ли е на Паси?
1
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ne stava no gerb ja isbra