Тръмп поздрави Борисов: Ценя приноса на България!

Президентът на САЩ доволен от плановете да модернизираме армията си
31
Тръмп поздрави Борисов: Ценя приноса на България!
Снимка: БТА, архив

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че цени дълбоко приноса на България в общите мисии.

"Като съюзници стоим рамо до рамо в Афганистан и Косово, а като коалиционни партньори се борим да унищожим ИДИЛ", пише Тръмп до премиера Бойко Борисов и го поздравява за изборната победа и избирането му за трети мандат като министър-председател на България.

"С нетърпение очаквам да работя с Вас за засилване на двустранното ни партньорство и в интерес на общите ни цели като съюзници и приятели, като същевременно задълбочаваме връзките между българския и американския народ. Тези важни за България времена изискват силно и решително лидерство", посочва още Тръмп, цитиран от правителствената пресслужба.

Американският президент изразява благодарност за широката подготовка за домакинството на най-голямото учение на НАТО в Европа тази година.

"Особено съм радостен от плановете на България да засили и модернизира отбранителните си способности, които са от ключово значение в общата ни работа при справяне с нетърпящи отлагане предизвикателства пред нашия Алианс, включително тероризма и миграцията", изтъква американският президент в поздравителния си адрес до Бойко Борисов.

"Нашата цел да защитим сигурността, свободата и просперитета на гражданите си лежи на най-силната основа: нашия споделен ангажимент към силата на демократичните ни институции и върховенството на закона. Въпреки че предизвикателствата пред нас са значителни, убеден съм, че тези устойчиви ценности ще спомогнат да постигнем единството и способностите, необходими да осигурим на своите нации бъдещето, което заслужават", пише още президентът на САЩ до българския министър-председател.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още по темата: САЩДоналд Тръмп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Рече Тръмп и ни показа един среден пръст. За какъв принос иде реч от 28 г армията само се граби, ааа ясно ще купуваме ръждясалите им самолети и се мазним.
4
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Президентът на САЩ доволен от плановете да модернизираме армията си.ше видим колко си доволен, като вземем чистак новите и излъскани и "умни" 8 грипенчета от шведска стомана, вместо 35 годишните ти таралясници, които към 2030 г ше са на половин век и ще са "на трупчета" - морално остарелите ф-16
3
2
 
18
 
! Отговори
FAKE news преди 6 години
Една ционистка марионетка поздравява друга!
2
0
 
19
 
! Отговори
unknown преди 6 години
Абе кво стана с падането на визите!?
1
1
 
19
 
! Отговори
unknown преди 6 години
Абе кво стана с падането на визите!?