Георги Костов с ново поприще – шеф на Митниците

Доскорошният главсек на МВР бе освободен от служебния кабинет
Обновена: 10 май 2017 14:01 | 10 май 2017 12:52, Веселина Йорданова
40
Георги Костов с ново поприще – шеф на Митниците
Снимка: архив, Булфото

Доскорошният главен секретар на МВР Георги Костов, който беше уволнен от служебното правителство, вече ще е шеф на Агенция "Митници".

Досегашният й началник Розалия Димитрова се връща в администрацията на директорски пост, обяви финансовият министър Владислав Горанов пред журналисти в МС.

Горанов мотивира назначението на Георги Костов с "необходимостта от укрепване на митницата за нещата, които ни предстоят напред".

По думите му бившият главен секретар на МВР е с много голям опит, който ще помогне за още по-ефективна борба с всички форми на злоупотреби с приходите на бюджета.

Рокада има и в другата приходна агенция – НАП. Директорът й Бойко Атанасов ще бъде третият зам.-министър в екипа на Горанов. На негово място ще бъде назначена Галя Димитрова, която има 22-годишен опит в сектора. В момента тя е зам.-директор в НАП.

Ресор на Бойко Атанасов в Министерството на финансите ще бъдат приходните агенции.

Горанов уточни, че кандидатурата му е дошла от "Обединените патриоти" и по-конкретно от партия "Атака".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жорката не е виновен изобщо. Боцко си го връща защото ще изпълнява всичко. А на него не му трябват умни и образовани, те много питат и знаят. Такъв като Жорката който дори не може и да говори дори е нужен. Жалко за България!
33
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те СИК министър председател за трети път си назначават вие за един шеф на митница се чудите.
32
2
 
14
 
! Отговори
до какво става преди 6 години
не КОЙ, а ЗАЩО
31
2
 
15
 
! Отговори
Каво става преди 6 години
Кой ги назначава теа *** по високи постове е!?
30
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя две думи не може да произнесе без да се запъне, представете си какво му е в главата ако трябва да мисли нещо сложно, като как да раздели сламата на две магарета.
29
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Ало, Крава... Абе, брато, дай тука да редим нещо на шефа на митниците..."Да ви е честит новия шеф на Агенция Митници Георги КостовОфициално признание от МВР и ВСС: Георги Костов и Ясен Тодоров са били на купон при шефа на Божо Кравата
28
8
 
7
 
! Отговори
камен преди 6 години
Браво , освободиха го по настояване на Доган щото му пречеше на "бизнеса," и сега ще се простят с контрабандата !
27
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След случая, ало Ваньо очакваме ало Жоре. Как е възможно на този важен за държавата пост да се поставят прости полицаи, а не икономисти и финансисти. Това да не ти е ония който краде кокошки, че да очакваш полицай да го хване. Контрабандата се извършва от компетентни хора, а когато срещу тях изправиш не компетентни резултата е ясен.
26
3
 
22
 
! Отговори
Хой преди 6 години
Тоя обича да си кърка яко.
25
3
 
18
 
! Отговори
112 преди 6 години
Дали освобождават досегашните ръководители по тяхно желание. Колко много се изприказва за смяната на назначените от ББ. Сега дали ще дадат думата на някой да се оплаче, че е разбрал от медиите за смяната му. ББ може да прави каквото си иска в държавата и никой няма да му търси сметка. Ще смее ли някой от митниците да протестира, че му спускат неграмотен в областта човек. Важно е той да събира парите за герб. На тях субсидии не им трябват, след като цялата държава е тяхна и черните каси се пълня
24
3
 
12
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Номенклатурни игри,търсете разлики с времето на бай Тошо,защото аз не намирам такива даже и като конструкция на държавата.
23
2
 
8
 
! Отговори
Ники преди 6 години
Крадци,Оушъни ...без Инкасо плячка тая година, молим ви се, огънче се взима от полицията
22
3
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Митниците-важен сектор.Там трябва да "управлява" най предания,най верния .Доколкото знам стар "съратник" на Борисов -много са преживели двамцата,през много "мероприятия" са минали в Бургаското МВР още през 90-те години и останали си верни през годините. Но те си знаят,е и някой други но си мълчат сега уредени с доходна и спокойна работа.
21
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТИКВА И ТИКВЕНИЦИ
20
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този в кое помощно училище беше учил?
19
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво очаквате от един пожарникар,да се обгради с умни и интелигентни хора?Абсурд!
18
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами съвсем нормално, да не мислите че тиквата ще рискува да назначи някой по умен от него. Колкото са по прости гербаджийските калинки, толкова по лесно се командват.
17
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ле ле ле дано не е истина
16
3
 
21
 
! Отговори
Boko bo преди 6 години
Е това е нашта полит класа. За послушните винаги ще се намери сладко и доходно местенце. С какво Костов ще бъде полезен на тази жизненоважна за държавата структура. С нищо! Щото е парашутист кацнал директно на върхът. Знае е ли кво е под него. Не! Бог да пази България.
15
4
 
21
 
! Отговори
КИРИЛ СОФИЙСКИ преди 6 години
АМА ТИЯ ВЕРНО ГО ТУРИХА ТОВА ПАРТИИНО МАГАРЕ ЗА ШЕФ НА МИТНИЦИТЕ !!!!НО НА ФОНА НА ПРАВОСЪДИЕТО С ПАРТИИНА МАГАРИЦА НАЧЕЛО ,МОЖЕ БИ СЕ ЯДВА !ТО ЗАТОВА БЪЛГАРИЯ ТИЧА В ОБРАТНА ПОСОКА ЗАЩОТО РЪКОВОДИТЕЛИТЕ И СА МАГАРЕТА И Я ТЕГЛЯТ В ОБРАТНА ПОСОКА