ГЕРБ зове: Президентът да направи районирането за мажоритарния вот

Законопроектът няма да е препъникамък в коалицията, увери Цвета Караянчева
10 май 2017 20:29, Красимир Ангелов
60
ГЕРБ зове: Президентът да направи районирането за мажоритарния вот
Снимка: Bulgaria ON AIR

Ролята на президента е много важна и предлагаме той да направи районирането за мажоритарния вот, така че да има равнопоставеност между всички райони. Това каза в предаването "Денят ON AIR" зам.-председателят на НС Цвета Караянчева, след като днес от ГЕРБ внесоха в парламента законопроект за мажоритарен избор на депутати в два тура.

Тя подчерта, че ако районирането бъде направено от някоя от политическите сили, другите ще се съмняват дали е коректно.

Още по темата
"Редно е това, което 2,5 млн. български избиратели са подкрепили, да намери място в дебатите на НС. Точно както са формулирани въпросите в референдума, така са и в нашия законопроект. Мажоритарният вот е доста сложен като материя и е важно да бъде обсъден от експерти", обясни Караянчева.

Народният представител от ГЕРБ увери, че няма напрежение с Патриотите по въпроса за мажоритарния вот.

"Разбрали сме се, че ще подлагаме на обсъждане спорните теми и решенията ще се взимат в пленарната зала. Това не е препъникамък в коалицията", категорична бе Караянчева.

За българите в чужбина няма да има избирателен район, но ще има активна регистрация. Те ще гласуват електронно и техните гласове ще бъдат разпределени по местоживеенето им в България, стана ясно още от думите на госта на Bulgaria ON AIR.

Караянчева добави, че е започнало връщането на старите областни управителите и назначаването на някои нови. По думите й мотивите за освобождаване им от служебния кабинет, които е изтъкнал премиерът Огнян Герджиков, са били нередни и обидни.

Караянчева коментира и решението на Минитерския съвет да забрани приватизацията, уточнявайки, че тя не се стопира, но трябва да минава през Народното събрание. "Не се забранява процесът на 100%, гарантира се по-голяма прозрачност", отбеляза тя.

"Мария Габриел е изключително подготвена и няма да има проблеми. Няма маловажни ресори. Г-жа Габриел има качествата да бъде еврокомисар", каза Караянчева по повод номинацията на Мария Габриел за български еврокомисар.

Видео с целия разговор вижте на сайта на телевизия Bulgaria On Air

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Историк.Няма как да районират отпосле. Самото райониране трябва да влезе в закона.
47
0
 
1
 
! Отговори
Историк преди 6 години
Е те сега баш патриотарите ще лъснат какви вагини са и когато Баце пак сдаде властта, те баш никога повече няма да я видят, а ще подсмърчат пред вратите на НС.
46
0
 
1
 
! Отговори
Историк преди 6 години
Ха направете първо закона, па тогиз районирайте! Рибата още в морето, те тигана подгряват.
45
0
 
2
 
! Отговори
1 преди 6 години
другарко белоянчева,това е задължение на другаря ти борисов,с президенството не си правете майтап,или искате ,като ердоганя, да станем президентска република,но тогава слънцето ви,няма да припари до премиерството.
44
0
 
0
 
! Отговори
СИК преди 6 години
Рапонья каза ,че ще упрявлява 40 години , 8 вече минаха
43
0
 
2
 
! Отговори
nina преди 6 години
...хайде да направим коалиция /за да не носим сами отговорност!/; хайде Президентът да направи районирането /по същата причина/...А вие /не/уважаеми, какво ще направите? Или, както се казва-дошли сте само за медалите ли?
42
0
 
8
 
! Отговори
УУУУУ.... преди 6 години
ЗАРАДИ ТАЗИ ЖЕНА НЕ ГЛЕДАМЕ НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ЩОМ ТЯ Е ЗАМ.ПРЕДСЕДАТЕЛ ГОРКАТА НИ ДЪРЖАВА ДОКЪДЕ Я ДОКАРАХМЕ НАЛИ Е ЧОВЕК НА ЦВЕТАНОВ - ЗАЩО ПРЕЗИДЕНТА ВИЕ ГО ПРЕДЛАГАТЕ И СИ ИЗМИВАТЕ РЪЦЕТЕ С ПРЕЗИДЕНТА ЗА ДА ИМА ПОСЛЕ КОЙ ДА ВИ Е ВИНОВЕН - ТРЯБВА ДА ИМА НОВИ ИЗБОРИ И ТЕЗИ ИГРАЧИ ДА СИ ХОДЯТ
41
0
 
6
 
! Отговори
ЗЛОБА преди 6 години
Много злоба ,завист,омраза докара тая крадлива и корумпирана КАЛИНКАААААА в южна България,която някой ден ще избие в посока на ........?
40
0
 
7
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 6 години
ОСТАВКА ОСТАВКА ОСТАВКА на мутренско-фашистко то управление на Асвалт Паша
39
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
но ние повечето българи не искаме мажоритерни избори!за мажоритарен вот са гласували милион и половина горе долу, а вс сме 7 милиона... все още на книгагерб смърди и нямат достатъчно подкрепа за такива генерални промени!да спрад да ни дразнят!искат да останат на власт за винаги и затва тикат към мажоритарен изборживеч в сащ над 12 г и тук смърди на разлагащи се трупове изборната им система, не я вкарвайте и в родината, моля ви!това е отживелица и има повече негативи отколкото позитиви.стоп
38
0
 
11
 
! Отговори
Хъм преди 6 години
За каква се има тази мишка Караянчева опитва се да възлага задачи на президента. Като са спечелили изборите гербаджиите да си поемат отговорностите, ако могат. Като не могат - вън.
37
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мажоритарният собственик ГЕРБ ще управлява България, а миноритарния собственик ДПС ще помага с каквото може.
36
1
 
2
 
! Отговори
cfeti преди 6 години
ko ko kasa toz bodil?
35
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мажоритарен избор=герберско иго до гроб! Всичко това с любезното съдействие на Слави Трифонов!
34
5
 
2
 
! Отговори
за 36... преди 6 години
Искаш "Революции"......ама ,немааааааа......НИКОЙ НЕМА ДА СИ ЗАЛАГА *** , ЗА ТВОЯ РАХАТ И ...."КОМУНИСТИЧЕСКИ МЕРАЦИ"!!БАЛЪЦИТЕ ---- ИЗМРЕХА ВЕЧЕ!!!!!!!
33
1
 
27
 
! Отговори
анти преди 6 години
Ето ви един пример за мажоритарен избор - с-Галиче и Ценко Чоков.При едни мажоритарни избори Чоков ще бъде избиран докато е жив.Това ли искате Борисов да ви управлява цял живот ли
32
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако с референдуми и избори можеше да се променя статуквото то те щяха да бъдат забранени със закон. Защо е имало френска революция защо е имало октомврииска революция защо е имало испанска революция? Ами точно поради тази причина щото с избори и референдуми няма промяна има само смяна на местата. Едни стават други сядат. Преоблякъл се Илия погледнал се пак в тия!
31
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На таз многознаещата, аз ще и направя районирането, но за максимум 100-110 района, колкото и трябва да са търтеите в НС.Пък да я видя кога пак ще помирише коридорите на НС. Такива като нея трябва да го гледат само от вън.
30
3
 
7
 
! Отговори
Да ви светна: преди 6 години
Т.Н. "РЕФЕРЕНДУМ НА СЛАВИ"------ще бъде отхвърлен....ха,ха,хаааааааааааа.../.. и то ---СЪВСЕМ "ЗАКОННО" ОТ НС.../СПЕТЕ СПОКОЙНО ДЕЦА !!!!!!
29
5
 
4
 
! Отговори
Ей,..БЪЛГАРИНО... преди 6 години
НЯМА ТАКАВА "СИСТЕМА", :--ДРУГИТЕ ДА ТИ РАБОТЯТ ЗА "БЕЗ ПАРИ" ...А , ТИ САМО ДА СЕ КЕФИШ , ПЛЮСКАШ И........ ДА ВЕЕШ ЗНАМЕТО НА БКП , С ХОДЕНЕ КОМАНДИРОВКИ В ПРОГНИЛИЯ И БОГАТ ЗАПАД..!И.... С АК -47---НЕМА ДА Я НАПРАВИШ!!/..пръв ти ше изгърмиш../