Герджиков след мандата: Удовлетворен, но срещнал и отпор

Служебното правителство имало готовност да излъчи еврокомисар
10 май 2017 09:52,
12

Служебното правителство е имало готовност да излъчи еврокомисар, сподели проф. Огнян Герджиков в "България сутрин" по Bulgaria ON AIR.

"Аз имах амбициите да го направим, но след консултации с президента стигнахме до следния извод - ако не стане съставянето на кабинета своевременно и се забави, което теоретично беше възможно, тогава ние да излъчим еврокомисар. Но кабинетът се състави без особени забавяния и ето сега предстои, въпрос на ден-два, да бъде излъчен новият еврокомисар", коментира бившият служебен премиер, като наблегна на това, че ситуацията около въпроса е била деликатна.

Иначе по време на управлението му имало неща, които Герджиков искал да направи, но срещнал отпор.

"За мен тежко беше една моя амбиция, която за съвсем малко не успях да я доведа докрай. Става дума за намаляване на таксите в Агенцията по вписванията, тъй като имаше съпротива. Съпротивата беше и явна, и скрита. Така стана, че се забави процесът - един ден не стигна, за да завърши общественото обсъждане - 14-дневния срок, и на последното ни заседание не достигна един ден. Иначе това постановление щеше да мине и аз щях да бъде удовлетворен", сподели той.

В оценка за изминалите три месеца Герджиков посочи, че счита работата на служебния кабинет за добре свършена и се чувства относително удовлетворен. И въпреки че в началото се закани, че министрите му ще извършат щателна проверка на министерствата, след парламентарните избори с премиера Борисов се разделили с добри чувства.

С президента Радев също имали разбирателство, въпреки напрежението около Постановление 208 за приема на бежанци, което Герджиков определи като едно от тежките неща по време на управлението на служебния кабинет.

"Аз знаех какво ще бъде, знаех, че не е лесно, но това доверие, което ми се гласува, някак си ми беше трудно да го отклоня... Ние сме демократична държава - нормално е да сме имали в някои моменти някои разминавания (с Румен Радев - бел. ред.). Така или иначе аз се стараех да бъда лоялен, тъй като съм излъчен от него и не бих могъл да водя самостоятелна политика, тъй като това политически не е коректно", посочи още бившият служебен премиер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
иван преди 6 години
Пред камерите в "Още от деня" Герджиков публично си призна , че Гарелов е уволнен от ПРЕЗИДЕНТА след тел. разговор , а след това Гарела сви уши без даже да се извини за предизборната истерия , но какво друго да очакваш от червени интриганти !!!!
8
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Герджиков поне публично си призна, че е работил така, че изборите да бъдат спечелени от Бойко Борисов. Ако не бил Бойко Борисов изборите нямало да бъдат честни.Така професорът по търговско право, към когото имах голямо уважение призна , че е работил в полза на Борисов. Да - уважение и респект се градят с години и се губят за един миг.
7
0
 
2
 
! Отговори
ТУНЕЛ ЕЧЕМИШКА преди 6 години
СЪЩИЯ *** КАТО ОСТАНАЛИТЕ СИ ,Я КАЖИ 109 ЛАМПИ В ТУНЕЛА 390 000 ЛВ ЛИ СТРУВАТ А КЛОУНЕ НАЛАПА ЛИ ЗА ДВА ТРИ МЕСЕЦА И ТИ А КАЖИ ДЕ 100 ЛАМПИ 390 000 БОНА ЛИ СА А МАЙКА ВИ ДА *** ПРОКЛЕТА
6
1
 
3
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 6 години
Герджиков, като служебен премиер хората ще те запомнят най- вече с уволнението на Гарелов след смс на Борисофф.Има обаче нещо, което ти успя да "сътвориш"- тръгна да проверяваш управлението на Бокича и не откри нищо и в такъв смисъл утвърди тяхното управление като успешно- ето проверени са, всичко е точно, няма зулуми. А това на всички е ясно, че няма как да е вярно. Няма да те запомним с хубаво Герджиков, отивай да играеш тенис с кумира си.
5
1
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
никога не е кьсно да станеш за резил
4
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Герджиков беше *** удобен плазмодии, назначен да не прави нищо, докато дойдат следващите престъпници на власт. Полезността му за България е отрицателно число.
3
2
 
6
 
! Отговори
до 1 преди 6 години
Eстествено, че няма да разкрие далаверите на Мутрата - нали са от една партия Царедворци.
2
9
 
4
 
! Отговори
реалист преди 6 години
Това служебно правителство беше най-доброто такова от всички останали.
1
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Още по-удовлетворен е Б.Борисов,защото не му пипна далаверите.Ама нали си бяхте от една партия,а както знаем гарван гарвану око не вади.