Мажоритарен вот? БСП не ще – мажоритарно-смесена система да е

От левицата винаги дарявали за болни деца, възрастни, училища...
10 май 2017 14:15,
85
Мажоритарен вот? БСП не ще – мажоритарно-смесена система да е
Снимка: Олег Попов / Dnes.bg

БСП се обявиха за въвеждането на мажоритарно-смесена система и ще внесат своите предложения в рамките на обсъждането.

По-рано от ГЕРБ внесоха свой законопроект в деловодството на НС за въвеждането на изцяло мажоритарен вот, както бе зададен и въпросът на референдума, иницииран от Слави Трифонов.

"Имаме принципна позиция, че сме "за" мажоритарно-смесена система", заяви Корнелия Нинова в парламента и уточни, че първо обаче ще се запознаят с внесеното предложение.

Още по темата

По въпроса за намаляването на субсидиите на партиите на 1 лев от левицата също ще направят своите предложения.

Нинова отговори задочно на призива на Цветан Цветанов депутатите да участват в дарителски кампании, вместо да се замразяват депутатските заплати. Тя заяви, че от БСП винаги са дарявали на болни деца, възрастни, подпомогали са училища, и ще продължат да го правят.

Според нея обаче е несправедливо депутатските заплати да се увеличават на три месеца, докато доходите на хората стоят замразени.

От БСП внасят и законопроекта за промени в ГПК на омбудсмана Мая Манолова, която се обяви срещу произвола на частните съдебни изпълнители, банките и монополите. По този начин ще се спрат несправедливостите срещу българските граждани, които биват осъждани без да знаят, каза Нинова.

Предвижда се да има промени в призоваването - да се удължи срокът за призоваване и поне 3 пъти в един месец да бъде търсен длъжникът, като един ден поне е неработен. Също така да се посочва банкова сметка, по която да може длъжникът доброволно да плати и ако го направи, да не дължи такси.

Промените предвиждат доход и пенсия в размер на минималната работна заплата да не може да се взимат от длъжника, както и таксите да не надхвърлят дължимото като стойност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Къде е уловкатагласувалите на референдума са 3,5 млн, и това е почти 90 от активните граждани, ако направиш справка ще видиш че последните 15 години няма избори на които да са гласували повече от 4 млн. и тия приказки че видиш ли имало някакви още 5 млн, които били против и за това не гласували са смешни политически напъни да се игнорира волята на народа
55
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вижте сега има референдум на който 75 % са подкрепили изцяло мажоритарния вот, разбирате ли 75 % ЗА, 25 % против, не иде реч за някои близък резултат примерно 51/49, а за 75/25, това шикалкавене с недостигащи 12 хил гласа е смешно, нагло и безочливо, защото видяхме какви спънки направи ЦИК, в т.ч. и прекрати гласуването в чужбина при наличие на колосални опашки пред секциите.Изцяло мажоритарния трябва да се приеме, а ако БСП или който и да е иска нещо друго да инициира реферднум по въпроса.
54
3
 
3
 
! Отговори
Къде е уловката преди 6 години
Гласували са 2.5 млн. -за референдума на Слави,а останалите 5 млн. или са гласували -не или изобщо не са гласували...Тогава как да мине тоя референдум...като гласувалите са 1/3...но викат по площадите като болшинство...Е,това е пример за манипулация на общественото мнение...
53
0
 
5
 
! Отговори
до 47 преди 6 години
Абе като говориш за Пеевски я кажи кой печели всички обществени поръчки на Бойко и кои според доклада на ЦРУ са окрали КТБ.Май навсякъде фигурира тандемът Бойко Борисов-Делян Пеевски.Та не знам точно кого е назначила Корнелия.Знам само че скоро изрита олигарха и пръв приятел на Тиквата Георги Гергов,което хвърли в шаш банкянската мутра.А Нинова вече гони 1,5 милиона гласа.Та при мажоритарен вот не се знае знае ли се.
52
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЕСХАЧкогато е писана Търновската конституция сме били под 3 млн население, така че доводът ти не е валиден. Това е горе-долу броят на общините в България като се дават и по няколко допълнителни места за по-големите градове и столицата. Така е определен броят на депутатите. Естествено, от тогава административното деление малко се е променило.
51
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Предвид демографската катастрофа и стопеното до 6 милиона население не е ли уместно референдум за НС от 100-120 депутати?Ще има ли референдум и за образователен ценз при гласуване?
50
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За комунисти не гласувам под каквато и да е форма
49
1
 
9
 
! Отговори
ЕСХАЧ преди 6 години
Първо защо са ни 240? На каква база е това число?!? Търновската конституция ясно е записано на колко човека се пада депутат за обикновено и велико събрание. Бяхме 9млн сега сме 6млн следователно и трътляците трябва да се намалят с 1/3 тоест да са 160 тиквеника. Колкото до изборната система най-добре е да копираме германската едно към едно, а не да взимаме за пример някоя с-*** и ние да пишем закона, защото си знаем месните тарикатлъци. Хората извън Б-я както Франция само в посолства и консулства
48
4
 
3
 
! Отговори
до 44 преди 6 години
Какъв е тоя правопис бе човек.Ами нормално за гербер.
47
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ето затова трябва да има мажоритарна система. Радев Спечели , като човек, който обедини хора от различни партийни групи. А тази на снимката никога няма да спечели нищо, една кукла на конци. Говори арогантно, назначава хора като Пеевски на ключови постове и се обявява против волята на народа, ЗА КОЙТO РАБОТИ!!!
46
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мажоритарен вот,но със задължително гласуване.Какво ще кажете,герберчета.Този вариант май няма да се хареса на Байх....
45
5
 
8
 
! Отговори
Българин преди 6 години
БСП ще си вкара голям автогол ако не се съобрази с мнението на 2.5 милиона избиратели. Народът реши. Стига сте се крили зад гласовете на няколко хиляди недостигащи бюлетини.
44
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Впрочем сега им крив света които сие гласувал ьа герб сие гласувал имам приятели роми как ни един не гласува за герб бре ми проблема е друг кадърния електорат на бсп незнаино защо не иска да чуе особенно в северозапада защо при три годишен мандат около 15 години от един и същ човек откакто завърших училище се той се сетете какво са правили знаете ли защо не останаха хора.в тия градове июи останаха за някои гледате ли и сега бсп си мие ръцете с герб ми то е видимо и за децата част от електората
43
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като я гледам тая мома на снимката, жестът и ми напомня за чичкото с мустачките, дето беше тръгнал да завладява целия свят.
42
5
 
7
 
! Отговори
е преди 6 години
Махай се некадърна жено ,дай път на мъж да оправи бакиите ти .Ти не спечели ,а ген Радев .Никога няма да спечелиш нищо .
41
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
90% от ромите гласуваха за ГЕРБ на тези избори.И това стана следобед,когато Тиквочът губеше с около 2%.Факт.Това ще се случи и при един мажоритарен вот.Крадените милиарди са в тази мутренска групировка.Хора,дадете ли пълната власт на Борисов и Цветанов,по-добре си вържете по един камък на шиите и скочете в най-близкия водоем.
40
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В САЩ Тръмп спечели мажоритарно в кметствата но по бюлетини имаше 1 милион по-малко от Хилари в целия САЩ.
39
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има си хас антибългарската комунистическа, проруска партия БКП да чуе гласа на народа си.
38
1
 
11
 
! Отговори
БКП преди 6 години
Всичко което 240 депутати правят за по 5 бона заплати и бонуси, може да го свършат 10 чиновници като онова момче дето го уволниха за уседналостта и беше на 600 лева заплата и то ще работят 10 пъти по-добре от дуптатите. Няма нужда от мажоритарно и даже скъпи избори за по 100 милиона лева. Живков ги събираше за 1 месец само и после в Кремиковци и мините.
37
2
 
8
 
! Отговори
Според фолклора преди 6 години
Корнеее, Корне,ох аман, аман!Корнеее, Корне,ще дойде зор-заман!