Мажоритарен вот? БСП не ще – мажоритарно-смесена система да е

От левицата винаги дарявали за болни деца, възрастни, училища...
10 май 2017 14:15,
85
Мажоритарен вот? БСП не ще – мажоритарно-смесена система да е
Снимка: Олег Попов / Dnes.bg

БСП се обявиха за въвеждането на мажоритарно-смесена система и ще внесат своите предложения в рамките на обсъждането.

По-рано от ГЕРБ внесоха свой законопроект в деловодството на НС за въвеждането на изцяло мажоритарен вот, както бе зададен и въпросът на референдума, иницииран от Слави Трифонов.

"Имаме принципна позиция, че сме "за" мажоритарно-смесена система", заяви Корнелия Нинова в парламента и уточни, че първо обаче ще се запознаят с внесеното предложение.

Още по темата

По въпроса за намаляването на субсидиите на партиите на 1 лев от левицата също ще направят своите предложения.

Нинова отговори задочно на призива на Цветан Цветанов депутатите да участват в дарителски кампании, вместо да се замразяват депутатските заплати. Тя заяви, че от БСП винаги са дарявали на болни деца, възрастни, подпомогали са училища, и ще продължат да го правят.

Според нея обаче е несправедливо депутатските заплати да се увеличават на три месеца, докато доходите на хората стоят замразени.

От БСП внасят и законопроекта за промени в ГПК на омбудсмана Мая Манолова, която се обяви срещу произвола на частните съдебни изпълнители, банките и монополите. По този начин ще се спрат несправедливостите срещу българските граждани, които биват осъждани без да знаят, каза Нинова.

Предвижда се да има промени в призоваването - да се удължи срокът за призоваване и поне 3 пъти в един месец да бъде търсен длъжникът, като един ден поне е неработен. Също така да се посочва банкова сметка, по която да може длъжникът доброволно да плати и ако го направи, да не дължи такси.

Промените предвиждат доход и пенсия в размер на минималната работна заплата да не може да се взимат от длъжника, както и таксите да не надхвърлят дължимото като стойност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нинова, грешен ход, решетников ще ти дърпа ушите
15
6
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
С изтъкнати партийни кадри като Дъбов, Масларова и Овчаров... - кака *** може смело да подкрепи изцяло мажоритарния вот...
14
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каква е тази партийка дето празнува деня на окупатура?На кой му пука какво мислят националните предатели?
13
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е партията на народа, която не иска да слуша този народ. Това е БСП!
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изцяло мажоритарна система има само в Бурунди.Във Франция също има, но Люпен не може да влезе и всички се договарят срещу нея за да я изхвърлят.
11
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Страх ги тресе БСП, СТРАХ :)))
10
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Курнелиооооооооо, ще се научиш да слушаш народа си! Този народ ясно каза какво иска, нещастен социалистически бооклук!
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега го има това и само с едно и също се занимават последната година само се чудят как с избори да са 4 години на власт. Машинното беше провалено, електронното също, уседаналост няма а Радев даже не може да ги викне от ЕС и САЩ в казармата.
8
8
 
4
 
! Отговори
ПАНАЛЕН МЕНИДЖЪР преди 6 години
ГЕРБ победа, БСП да се забрани със закон, членовете й в Белене, симпатизантите й в хасково да пият хасковска вода!
7
1
 
7
 
! Отговори
мажор преди 6 години
Ще останат само 2 партии ГЕРБ и ДПС както е в Македония, Албания и САЩ, но САЩ не разрешават турски или албански езици а само английски.
6
3
 
2
 
! Отговори
blabla преди 6 години
Те още от самото начало ти казаха 120 пропорционално,120 мажоритарно. Какво се правиш на УДАРЕН, и ТРОЛИШ излишно
5
0
 
7
 
! Отговори
Надя Николова преди 6 години
Те си мислят,че са абонирани за държавна службица и съответните благини покрай нея наред с родата си,но ще гризнат дръвцето в даден момент.
4
0
 
6
 
! Отговори
Да се противостои на преди 6 години
произвола на частните съдебни изпълнители, добре.Но омбудсманката ме разочарова с друго. Необмислено иска закриването на соц.домове за деца и на интернатите за малолетни престъпници. Редно е да се съобразяваме със специфичните условия у нас.1. Мая настоява да бъдат върнати на заплодителите им бременни 12-13-годишни момичета,попаднали в соц.дом.Идат ли пак там, те ще родят още 4-5 докато станат пълнолетни2. Приемни сем. за деца-закононарушители стават само роми, т.е. пак в криминогенна среда!
3
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изцяло мажоритарна система има само в Бурунди.При условията в България тя ще докара цялата власт в ръцете на няколко олигарха и слугуващата им партия ГЕРБ.Нали няма наивници,които да вярват,че Борисов и Цветанов няма да купят и фалшифицират и такива избори.Те си имат от раз около 400 000 купени роми и почти още толкова държавни служители и работници във фирмите на Домусчиев,Ковачки и Златев,които под строй са принудени да гласуват за ГЕРБ.И като прибавим апатията на останалите,картинката е ясна.
2
1
 
1
 
! Отговори
ЦСКА АТЛЕТИК СЛАВА23 преди 6 години
Само ЦСКА и БСП, долу ДПС Лудогорец и турците....
1
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БСП не ще мажоритарно-смесена система да е - Имаме принципна позиция, че сме "за" мажоритарно-смесена система", заяви Корнелия Нинова в парламента е добре сега какво иска че не можах да разбера днес бг пак не са в час