Мажоритарният вот – ще изчисти недостатъците или?

Красимир Богданов се обяви срещу въвеждането на системата
10 май 2017 10:07,
24

При сегашната ситуация не смятам, че е по силите на който и да е кандидат да има шанс при явяването срещу най-голямата политическа формация, ако преминем към мажоритарна избирателна система. Това каза в студиото на "България сутрин" Красимир Богданов от Обединените патриоти.

"Не мисля, че мажоритарният вот ще изчисти избирателната система, напротив, ще стане точно обратното", категоричен бе политикът.

Още по темата

 
По думите му мажоритарната система облагодетелства само най-голямата политическа формация, която присъства в страната и повтори позицията на Патриотите, която е против този законопроект, с който, според Богданов, голяма част от българските граждани ще останат непредставени.

Патриотът коментира и скандала с повдигнатите обвинения срещу някои бивши членове на Реформаторския блок, като заяви:

"Няма нищо лошо отговорните мъже в България да минават една проверка. Това е превантивна мярка за следващото управление на страната", твърди Богданов пред Bulgaria ON AIR.

И продължи, че разделението на властите в страната съществува, като изрази надежди, че с предстоящите реформи да се достигне момента, в който ще има абсолютно независима прокуратура.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя работа с надеждите, които някои възлага на мажоритарния вот,е като да си смениш огледалото с ново, защото старото те показва дебел и грозен.Ясно?
1
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По принцип тия"патриоти"не би трябвало да се интересуват как ще се проведат следващите избори,тъй като при всички положения ще са аут от парламента заради това гнусно предателство,което сътвориха.А иначе моето мнение за тоя мажоритарен вот е,че той е хубав само на хартия,а практически до нищо добро няма да доведе.В големите общини,които ще бъдат сцепени на малки парчета ще победят пак системните партии.А пък в малките,където се върна дивият феодализъм,ще бъдат избрани местни велможи като Ц.Чоков