Още стари зам.-министри попълват екипите по министерства

Бивш депутат, съдия и началник на РПУ влизат във властта
3
Още стари зам.-министри попълват екипите по министерства
Снимка: архив, БулФото

Премиерът Бойко Борисов подписа заповеди за назначаването на осем заместник-министри. Предложенията са на съответните министри, съобщиха от правителствената пресслужба.

Още по темата

В Министерството на отбраната заместник-министър става Атанас Запрянов, който заемаше същия пост от юли 2016 г. до януари 2017 г. 

За заместник-министър е назначен и Анатолий Величков – депутат в 37-ото и 38-ото Народно събрание, член на Комисията по външна политика, който от 2002 г. работи в ПОК "Съгласие".
 
В Министерството на вътрешните работи на поста заместник-министър се връща Красимир Ципов, който заемаше длъжността и в предходното правителство с премиер Бойко Борисов.
 
Стефан Балабанов също става заместник-министър в МВР. От 2011 г. той е заместник-кмет на община Пещера. Бил е и началник сектор "Криминална полиция" в ОДМВР – Пазарджик и началник РПУ в Пещера.
 
Евгени Стоянов става заместник-министър на правосъдието. Той е бил прокурор в Софийска градска прокуратура, а от 2016 г. е съдия в Административен съд София-град.
 
Заместник-министри на здравеопазването стават Стоил Апостолов и Лидия Нейчева. Апостолов е завършил Медицинския университет в Пловдив –специалист по "Анестезиология и реанимация". Работил е и като управител в лечебни заведения в Пещера, Пазарджик, Бургас. Лидия Нейчева е заемала поста на заместник-министър на здравеопазването за различни периоди през 2013 г. и 2014 г.
 
Габриела Козарева е назначена за заместник-министър на младежта и спорта. От 2015 г. тя е директор на дирекция "Спортна инфраструктура и управление на държавното участие“ в министерството. Завършила е Юридическия факултет на СУ "Св. Климент Охридски", магистър по право.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Който е лоялен на геп получава облаги, който не е да се сърди на себе си!
2
2
 
4
 
! Отговори
ивчо преди 6 години
ако се абстрахираме от политическите пристрастия, една от причините да сме все още ооашкарите на Европа е че тотално на възлови места се назначават прависти, с две думи дървени философи., жонгльори с думи и закони. За какво да учат децата за друго освен право, щом това е ключа към шефското място.
1
1
 
5
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
Със стари -* нов бардак не става. Но ако ги попитат, всички са за "риформата".