Водещото за Мария Габриел: "Обединението гради бъдещето!"

Ресорът ще бъде определен след нейна среща с Юнкер
Обновена: 10 май 2017 14:03 | 10 май 2017 12:45, Веселина Йорданова
115

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов е информирал с писмо председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер за решението на правителството да издигне кандидатурата на Мария Габриел за български еврокомисар.

Във вторник тя ще се срещне с Юнкер за т.нар. "първо интервю". След този разговор ще бъде определен и ресорът й, а Юнкер ще предложи кандидатурата й на Европейския парламент, където ще се проведе изслушване.

След решението на кабинета Мария Габриел каза пред журналисти, че водеща в работата й ще бъде думата "обединение".

"Преди 131 години дедите ни са написали на фронтона на Народното събрание "Съединението прави силата". За мен днес тази фраза придобива значението на "Обединението гради бъдещето". Точно това ще отстоявам", заяви тя.

Още по темата

Габриел посочи и каузите, за които е работила като евродепутат – защита на земеделските производители, защита правата на жените, работата й в областта на миграцията и външната сигурност.

"Моята отговорност ще бъде да защитавам българския интерес в Европейската комисия, да бдя с работата си председателството ни да бъде успешно и подетите от България инициативи в рамките на това председателство да бъдат изведени до успешен край", обобщи Габриел.

Тя коментира, че не може да се ангажира с коментар за ресор, защото процедурата тепърва предстои.

"Какъвто и да е ресорът, водещ приоритет е защита интересите на България и на европейските граждани, защото ние сме такива", коментира кандидатът ни за ЕК.

Според външния министър Екатерина Захариева днес правителството е излъчило най-силната кандидатура, която ще получи достоен ресор. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Твърде изчерпателни какво е работила и нищо за това как е стигнала до там - Откъде се появява в ГЕРБ, и тн. Поредната послушна девойчица, готова в името на амбицията на какво ли не...
50
1
 
11
 
! Отговори
factotum преди 6 години
Директор на водопад!
49
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Още една селска пръ-дла ... Следващото недоразумение като Румяна Желева. А и биографията й поразително наподобява биографията на ЕвроПЕС-оглавеца Сергей Станишев, който също като нея няма нито един трудов ден в жалкия им живот! Само, че защо фамилията й - Габриел, звучи някак ... чифутска?
48
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
и кое и е българското на тази, не е живяла в България през последните 15 и повече години, работила за Габон , Карибите и цъфналите налъми , а за България какво е направила реално ?
47
4
 
2
 
! Отговори
Съвет преди 6 години
До Анонимен Браво Сидни.Трябваше да се кандидатираш ти . С твойте компютърни звания Бойко щеше да те попита от коя галактика си и веднага щеше да те предложи.Сидни , ела си.Имаме крестяща нужда от теб , също както и от др. Нинова..
46
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЕРБ се провалиха тотално в електронното правителство и цифровата тв и изхарчиха 1 милиарда лв. а ги няма като и КТБ фалира.
45
1
 
4
 
! Отговори
до 48 преди 6 години
И доста лесни...
44
2
 
8
 
! Отговори
тя преди 6 години
Млада , красива и страшно умна....със заплата 26 хил. евро!
43
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ВрачанинЗнаем им изборите просто формалност както в бг.
42
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До тяОт провинцията са доста по-умни и по-красиви от София.
41
3
 
7
 
! Отговори
Врачанин преди 6 години
До Анонимен 35 Чакай бе, тепърва ще се яви на изпит и тогаваще се разбере дали е избрана. За сега само е предложена.
40
5
 
13
 
! Отговори
тя преди 6 години
От дълбока провинция- учила в Кюстендил и Пловдив - бакалавър по бълг. филология с втори език - френски и отива във Франция за магистратура и се започва една шеметна кариера!Изведнъж става много умна !Как става това, никой не знае!
39
1
 
12
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
Егати фамилията,типично българска.
38
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За мен успешен комисар по дигитализация е този който може да напише поне 1 от 4-те стъпки на криптиране с AES алгоритъм, поне да обясни аритметика с матриците. Или поне кой ще да е криптационен алгритъм TEA xTEA или квот ще да е. Да не говоим за протокол за обмяна на ключове и т.н.Много точно го е казал някой под мен. Човек написал "компютърни умения MS Office" в CV-то си в една IT фирма не биха го назначили за повече от чистачка.Какви са тия парашутисти, бетер БКПпоздрави от СиднейАв$тралия
37
1
 
7
 
! Отговори
Питам преди 6 години
До Анонимен 26 Ами тази е същата като Корнелия Нинова и Цецка Цачева. Кухи *** от женски пол.Абе Борисов , няма ли кадърни мъже в тази държава , ами са забутал тези кухи ?Срамота.Нали някой трябва да готви в семейството.
36
1
 
8
 
! Отговори
Румен преди 6 години
Тая декларация че приоритет и е защитата на интересите на България автоматично я правят непригодна за еврокомисар. Точно това няма право да прави. Вероятно пак ще се излагаме при избора и в ЕП.
35
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По-мак-иня омъжена за френски евреин.Оказва се печеливша комбинация.Още повече, когато си издигната от партията на некадърниците ГЕРБ.
34
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 24Ако я познаваше лично, щеше да знаеш, че е родена в Гоце Делчев, но е от Хаджидимово, където е учила до седми клас, а след това в езиковата Кюстендил.Ако е учила в гимназията в Гоце Делчев, би ли намерил съученик оттам, след като си от същият град?p.s. и аз съм роден в Гоце Делчев, но не съм учил там :)
33
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Доста е съмнителна ако не и некадърна и веднага я слагат без конкурс и без конкурсни изпити.
32
1
 
13
 
! Отговори
BatBulgar преди 6 години
Един Българин няма във Външно. Не помня кой от всичките ни пророци беше казал: България ще се управлява от най-големите си врагове, преродени като Българи. Мисля, че става въпрос за днес, 21век. Кофти е, но пък ако не ние Българите, кой друг?