Време за председателство – как се коват българските кадри за ЕС?

Разказва Пьотр Качински, който обучава родната администрация
10 май 2017 18:00,
16

След малко повече от шест месеца България ще поеме председателтвото на Европейския съюз. В тази връзка ремонтът на НДК далеч не е единственото предизвикателство пред нашата страна. Кой ще обучава администрацията и от какво зависи успешната мисия на България в Европа?

Tой е обиколил над 100 държави и е обучил десетки хора. По народност е полякн, но се определя като гражданин на света. Запознайте се Пьотр Качински – човекът, който подготвя българската администрация за председателството на ЕС.

"Обучаваме стотици хора от различни министерства. Основните ни задачи са да ги научим как да се справят с различни партии и срещи в Европейския съюз в Брюксел, в Люксмебург. Правим курсове от по 3 дни с около 20-30 човека", разказа пред Bulgaria ON AIR Пьотр Качински.

Обучението продължава от март до октомври, а изискванията далеч не са малко.

"Искам да отбележа, че всички, с които работим имат отличен английски, така че в тази област няма никакъв проблем. Много хора от вашата администрация говорят и много добър френски също така, което пък е много добра новина. Но езикът не е достатъчен. Те трябва да са наясно и с вътрешните процедури на съвета. Те знаят много от тях, защото много от хората вече работят с тези процедури. Но не всички имат този опит", посочва Пьотр.

А когато сравнява България с Полша, Пьотр е категоричен – и двете държави трябва да се преборят с един изключително сериозен проблем – тенденцията младите хора да търсят по-добро бъдеще другаде.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нагла лъжа е тази статия. Подбора на кадрите се прави на принципа мой човек - щерка, синче, любовница, любовник и пр. Да сте чули за конкурс по темата или за нещо подобно? Сигурен съм, че 75% от тези кадри не знаят и дума чужд език, нито как изобщо да се държат на обществено място... обаче ще се разхождат по Европата и ще лапат парички от дъжавата, а после ще ги назначат по министерството и по посолствата. Журналистите пак са решили да легнат пред Бойко разкрачени, оттам и тази статия.
10
2
 
18
 
! Отговори
от cиднeй ABcтpaлия преди 6 години
До ArmagedonКакви глупости пишеш че френския щял да става офицялен???Френския е офицялен също както и Българския, нито повече нито по малко. Земи се ограмоти в откъснатото ти село че от 2007 българия е в ЕС и българския е офицялен. По радиоточката не са ли ви го споменали преди да ви прокарат интернета?
9
1
 
24
 
! Отговори
Хитър Петър преди 6 години
Абе да вземат да се гръмнат тези управляващи, не могат да управляват България, а какво остава да управляват и цяла Европа. Ще окрадат и източат европейските фондове и ще вземат каквото могат от ЕС. Дано да спрат председателството на България, иначе ЕС ще изчезне завинаги и ще се затрие след председателството на България. Да вземат мерки и да наложат предпазни клаузи, иначе няма спасение от този апокалипсис.
8
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българският език беше ли официален в ЕС или е грешка на ЕС както с визите за САЩ и ще трябва английски, френски, полски и т.н и пак сме второ качество държава.
7
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поляк да ви учи кадрите .. Сигурно Сорос и ЦРУ му плащат допълнително..
6
2
 
26
 
! Отговори
men преди 6 години
както едно време милиционер, роднина и т.н. днеска е потомствен крадец "благородник", калинка, потомствен крадец "благородник", партизанско унуче с диплома по нещо си, потомствен крадец "благородник", ушеф шестак физкултурник, потомствен крадец "благородник", ояден мутряк, потомствен крадец "благородник", кюрд наркопласьор бижанец... това са нащи кадри. пэфските персони и тем подобни кандидати за чудесата на света нема да ги намесваме. те са "елит".
5
2
 
23
 
! Отговори
Ха-ха-ха по сто! преди 6 години
До Boko boШшшшт!Издаваш критериите, по които се "коват кадри" в БАН - онези, на които се дава възможност за кариерно развитие.Впрочем, това е общо правило за всички нашенски държавни институции, а също и за учрежденията на бюджетна издръжка.В случая е подходящо да ти кажа онова, което една свекърва казала на тъщата, след като двете се спречкали - дали зетят е с повече кусури или снахата:"Леле сваке, пуста сваке,айде да си траеме.Кусурьето що ги имат,сал двете да знаеме!"
4
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ше се потрошат и усвоят от правилните хора едни немалко пари,с нулев ефект за България и Българите...
3
3
 
34
 
! Отговори
vah преди 6 години
Кво *** храни мен това председателство?? Имидж ще чистим, аз се чудя как да изкарам с тези 460 лв. месеца, и хич не ми е до председателства, имидж, министерства, администрации!!!
2
3
 
34
 
! Отговори
Spiritus Rector преди 6 години
Кадрите са: роднина, милиционер, роднина, милиционер...
1
2
 
45
 
! Отговори
Boko bo преди 6 години
Знаем кви са кадрите! Синчета и щерки, любовници и съпруги. Роднинска или интимна връзка с правилният човек е нужна. Това е. Останалото е за публиката