Марешки пуска игра: Спечели 11 апартамента – евтини

С проекта партията му щяла да се бори с демографската криза
Обновена: 11 май 2017 12:16 | 11 май 2017 12:15,
62
Марешки пуска игра: Спечели 11 апартамента – евтини
Веселин Марешки. Снимка: БТА

Лидерът на "Воля" Веселин Марешки обяви, че предстои да направи първа копка на сграда с 11 апартамента, в които, след подбор, ще настани млади и образовани семейства на преференциални цени.

Сградата ще е във Варна, а идеята за евтините апартаменти е част от предизборната му програма. Марешки обяви първата копка, за да покаже, че макар и в опозиция, изпълнява обещанията си.

Заради въпроси дали не стартира своеобразното състезание заради падналия му имунитет, лидерът на "Воля" отмени новината за след два месеца, през юли. 

Така или иначе проектът му е на старта. Той предвижда новите апартаменти да бъдат продадени на спечелилите семейства за 300 евро на кв/м. За сравнение Марешки обясни, че цените във Варна вървели от 700 евро кв/м до 1000 и 2000 на кв/м.

Още по темата

С проекта, който политикът обяви за пилотен, партията му щяла да се бори с демографската криза и младежката безработица. 

Част от апартаментите ще бъдат по-големи от другите, затова вероятно в състезанието за тях ще се изисква семействата освен млади и образовани, да бъдат и с деца. 

Сред другите критерии, които предстои да се обявят публично, ще е и участниците в надпреварата да са над 21 години. 

Марешки обяви, че теренът, на който ще се строи, е "наш".

"Започваме подбор на нуждаещи се и желаещи. Ако те са повече отколкото трябва, ще видим какви са критериите - с повече деца, с по високо образование или накрая ще теглим жребий между всички желаещи", разкри още от идеите си депутатът. 

С проекта лидерът на "Воля" искал да покаже, че след като един бизнесмен може да осъществи такъв проект, държавата също може. 

Марешки съобщи още, че стартира процедурата по отказване от имунитет. Междувременно той даде да се разбере, че ще съди България за незаконен арест и очаква да спечели делото. 

Искането политикът да остане без депутатска защита бе внесено от главния прокурор, за да продължи делото за рекет срещу него. Вчера временна комисия в парламента вече свали имунитета му. 

Първоначално Марешки отказа да си го свали, за да даде възможност да се чуят обвиненията срещу него, които той намира за несъстоятелни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още по темата: ВоляВеселин Марешки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сметките под мен са верни и абсолютен минимум за София. Наистина е смешно "разбирачи" от плебса с по 600 лева заплата да ми смятат как с 200 хил. евро щели блок да си построят...
24
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тук всеки знаещ или незнаещ може да коментира и да се прави на авторитет.Истината е,че себестойността на новото строителство е около 330-350 евро/м2 забележете без ДДС.Към тази стойност трябва да се прибави цената на земята-80-150 евро/м2 в зависимост от района,разходите за проектиране-12-15 евро/м2,различни такси за присъединяване към ВиК или енерго-разпределително дружество,такси към общината за издаване на строително разрешение и въвеждане в експлоатация,лихви по кредити на строителя и др.
23
4
 
31
 
! Отговори
проктолог преди 6 години
Марешки пуска игра: Спечели 11 апартамента евтини. Първите 6 апартамента вече спечели ортака на Марешки - Цецо Апартаменто.
22
5
 
20
 
! Отговори
МФ преди 6 години
Tъ.пак по големи са тъ.паците във Варна, че му се връзват на глупостите.. *** народ баце прооост!!!
21
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В неговия блок зад МакДрайв Варна ли ? Вътре каква съсипия е ...
20
2
 
3
 
! Отговори
купувач преди 6 години
До Василев Май някой пак те е порил като риба?
19
6
 
22
 
! Отговори
Ферхунде преди 6 години
Точно от този мутраген, съден няколко пъти за побои и рекет, никога не бих купил апартамент, ако ще за 2 лева да еМил ми е живота, на мен и на семейството ми
18
2
 
2
 
! Отговори
гост преди 6 години
До АнонименМи нали сме европейци божем?
17
4
 
25
 
! Отговори
1234 преди 6 години
тоя пак не си е пил лекарствата, не са проблем жилищата за демографския ни срив а доходите господине, по добре се разкарай от политиката защото не ти е там мястото
16
2
 
8
 
! Отговори
гост преди 6 години
До Мислим ли изобщо???? Една *** мислила, мислила па накрая умряла!
15
3
 
27
 
! Отговори
Строи преди 6 години
Себестойността на едно строителство най-грубо илиза около 300 евро по цени в момента на материалиате. Естествено колкото е по голяма зградата толкова е по ниска цената. Останалата сума до 700 - 1000 - 2000 евро е цената на парцела + печалбата на инвеститора. На теория ако се поспести от тук от там може да се стигне до цена 250 - 280 евро себестойност. Така че реално Марешки няма да е на загуба от това. От бензиностанциите също не е на загуба. Защо не приема карти а само плащане кеш??? Ето ти 3%
14
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
300 евро на кв. м - нали апартаментите ще са за българи, защо се обявява цена в евро...
13
2
 
19
 
! Отговори
Жо преди 6 години
До 3 Iphone8ПРЕДИ няколко дни се върнах от Дъблин, Ирландия. Цените за жилищата са 3 до 4 пъти по-високи от тези в София. Във Варшава са 2 пъти по-високи от софийските. Така е, защото там хората имат много по-високи доходи, а търсенето и пазарът определят цената.
12
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Промоционални цени на хотела във морската на Варна кога ? Искаме достъпни цени за фитнеса,леките момичета и белото на Марешки
11
3
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
8, 9,Нека всеки, който е понатрупал милиончета да направи такъв жест и то по отношение на ОБРАЗОВАНИ млади хора с деца!Защото собствената ни държава ни извади душите, чудейки се как с пари от нашите данъци да хрантути и настанява в общински жилища един биологичен вид, който е убеден, че съществува с единствената цел да се размножава, да прави зулуми и да получава всичко наготово!
10
0
 
19
 
! Отговори
Ай сиктир преди 6 години
А в нашата мила родина, понеже тези анти-монополни служби не работят, те за това имотите са на 3-ни цени. Но, те законите, и няма как да работят, при положение, че цялата политическа каста си държи спестяванията в имоти.
9
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А кой ще даде млади семейства?..евтино.
8
5
 
21
 
! Отговори
Ко?Не! преди 6 години
До АнонименКапитализмът не е "най-съвършената система, защото е най-добрата". Това е тавтология.Капитализмът е най-добрата система, уточнявам КЪМ МОМЕНТА, защото се нуждае от най-малко регулации. Тоест, много по-малко от една планова икономика, каквато беше при социализма.Проблемът е, че дори с малко регулации, капитализмът все пак трябва да бъде регулиран в някой сфери. Примерно в здравеопазването. Или там, където може да възникне монопол. Не случайно има анти-монополни закони.
7
4
 
16
 
! Отговори
Хитър Петър преди 6 години
Не му се връзвам на МаГарешкия трън.
6
8
 
20
 
! Отговори
Бъз преди 6 години
А на колко време ще минава да събира рекета, на месец или всяка седмица?