Напрежение в червено заради чистката на Нинова

Ръководството на БСП и ПГ трябвало да са близки
Обновена: 11 май 2017 12:26 | 11 май 2017 10:37, Камелия Цветанова
30
Напрежение в червено заради чистката на Нинова
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Намерението на червената шефка Корнелия Нинова за чистка в ръководството на БСП е на път да доведе до напрежение в редиците на социалистите, макар че самата тя отрече това да е вярно.

Очаква се в неделя по време на пленум на столетницата част от най-тясното ръководство на БСП да бъде подменено като по предложение на Нинова от Изпълнителното бюро бъдат извадени повечето депутати.

Един от тях е и Красимир Янков, който днес отсече, че едва ли идеята депутатите да не са в Изпълнителното бюро, е работеща.

Въпреки това той отказа да коментира как би реагирал, ако Нинова поиска неговата смяна в ръководството на БСП.
 
"Нинова е поела ангажимент, че ще предложи организационни промени, това според мен означава, че ще предложи промени в Изпълнителното бюро, в комисии в организационните органи, това очакваме", призна той.

Според Янков всеки, който участва в политическия живот на партията носи отговорност за организационната й дейност и трябва да им много силна връзка между работата на парламентарната група и на ръководството на партията.

"Не може да се разделя механично отговорността на човек в парламента и в ръководните й органи", смята още той.

Депутатът отсече, че няма конфликт с Нинова, въпреки слуховете за това.

"Ако става въпрос за различни мнения за начина, по който трябва да функционират органите в партията, за начина по който да се вземат политически и организационни решения -това е друг въпрос, но не бих искал да бъда включван в персонална битка", настоя той.

Според правилата Корнелия Нинова прави предложения и колективът ще обсъди и ще вземе най - правилното решение, убеден е Янков.
 
Винаги когато се взема решение свързано с бъдещето, на който и да е орган или партия, има различни мнения, а при някои случаи има и напрежение, коментира той и добави, че има свое виждане как трябва да функционира БСП, но пък няма лични договорки с никого.

Според Антон Кутев, който сега е само депутат, лидерът на партията е в пълното си право да си избере екипа и ако прецени, че не иска да работи пряко с някои хора от ръководството, те трябва да си тръгнат.

Той е убеден, че ще има промени на предстоящия пленум и Нинова ще се опита да раздели парламентарната група от Изпълнителното бюро, но все пак не всички депутатите ще бъдат извадени от него.
 
Според Кутев и този път няма да се мине без скандали, защото винаги когато се правят промени в бюрото на червените има напрежение.

А идеята депутатите от столетницита да не са в Изпълнителното бюро на БСП не била нова, а обсъждана много пъти.

За Кирил Добрев пък драма няма. Той също е част от тези, които са с два поста - хем депутат, хем организационен секретар.

"Още преди изборите колегите, членове на Изпълнителното, бюро говорихме, че не трябва да има съвместяване на постовете народен представител и член на Изпълнителното бюро", призна той, но допълни, че някои от депутатите ще останат в ръководството на партията.

Според него няма напрежение в партийните редици няма, а пленумът в неделя ще мине спокойно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
4
 
! Отговори
кокал преди 6 години
До ПатриотИ не изпускай кокала !!!! Това е последната ти възможност.
6
10
 
11
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До "1111111": Съгласен съм с теб. Гербаджиите се мъчат да имитират агресивната п'ростотия и банкянските остроумия на бат'си Бойко и има хора, които мислят, че такива трябва да бъдат успешните политици. Затова нито Станишев, нито Михов бяха за тях проблем. Корнелия Нинова определено е агресивният политик, когото няма така лесно да натикат в ъгъла. Затова и се търси с лупа опозиция срещу нея.
5
14
 
20
 
! Отговори
1111111 преди 6 години
Михов е добър професионалист но кротък ,възпитан и въздържан човек.Просто срещу агресивната простотия на Цветанов,Соколова най вече Борисов и цялата герберска пасмина такъв човек просто няма шанс.На хората им харесва простия,арогантния,наглия -мутренския тип.Интелигентния и умния не се харесва на простолюдието.Герберите го усетиха и затова успяват -нахални,арогантни,селски манталитет и виждате ли -ТЕ БИЛИ ЧАСТ ОТ НАРОДА !Какво повече да говорим.
4
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая не става и нейните ще го разберат . Като загуби още 1-2 вота.
3
14
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Не БЕ,ти не разбираш,че напрежение трябва да има,трябва все някой да оплюва Нинова защото в момента такава е герберската политика.Сергей го отсвириха-плюха,медиите помагаха,Орешарски го отсвириха -умни и недотам умни,красиви и недотам красиви но по телевизиите бяха само красивите-и Захариевата беше там и него го орезилиха-жалко добър професионалист,сега е наред Нинова-дерзайте братя,в ръчичките ви е оглозгайте я-то и затова читав човек не остана в тая държава -само простотията вилнее.
2
0
 
13
 
! Отговори
Патриот преди 6 години
Режи до кокал!
1
11
 
11
 
! Отговори
стоянка преди 6 години
михаил миков имаше разумно поведение,а сега ?