Нено Димов: Околната среда не е самоцел, а качество на живот!

Новият екоминистър за приоритетите си пред Bulgaria ON AIR
11 май 2017 10:07, Боряна Павлова
8

Новият министър на околната среда и водите Нено Димов заяви, че се самоопределя като дясно-консервативен политик и именно това е политиката, която смята да води в министерството, което оглавява.

"За мен е нормално и естествено, тъй като това е дясно-консервативно правителство", посочи той в студиото на "България сутрин".

Поканеният от министъра на отбраната Красимир Каракачанов Нено Димов сподели, че новият пост, който заема е предизвикателство за него.

"В сферата на екологията има твърде много проблеми, които трябва да бъдат решени. В Министерството на околната среда и водите се сблъскват страшно много политически интереси в почти цялата дейност, която се развива", твърди министърът.

По думите му основното, което трябва да се търси в ресора е баланс между различните интереси.

"Околната среда не може да бъде самоцел. Тя е ресурс за повишаване на качеството на жизнения стандарт на хората. Качество на живот е чистият въздух, чистата вода, доброто третиране на отпадъците, но качество на живот е и благосъстоянието", коментира Нено Димов в Bulgaria ON AIR.

Министърът отговори и на предупрежденията на служебното министерство, че съществува опасност Европейският съюз да осъди България заради замърсяване на въздуха със серен диоксид от централите на ТЕЦ "Марица-изток" край Гълъбово.

"Осъждането има няколко фази и, ако продължиш да не изпълняваш условията на Европейската комисия, тогава се отива към ефективно наказание", отбеляза Димов.
 


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
1
 
! Отговори
ЧОВЕК преди 4 години
АЛО, ГОСПОДИНЕ, АКО ГОРАТА Е РЕСУРС ЗА ПОВИШАВАНЕ НА КАЧЕСТВОТО НА ЖИЗНЕНИЯ СТАНДАРТ НА ХОРАТА - ТОВА НЕ Е ЕКОЛОГИЯ. БЯГАЙ ОБРАТНО В УНИВЕРСИТЕТА.
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Централите замърсяват а държавата и народа ще наказват браво това само може да се случи в БГ защото и Америка и Европа са братя те трябва да печелят браво още веднъж
6
3
 
1
 
! Отговори
мтео преди 4 години
И такива като тоя ли взеха да стават министри абе покатете и Бой Курти тогава
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
и тоя ли е от института за дясна политика като Харизанов който ограби напоителни системи до неузнаваемост и водно стопанство
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тоя е назначен от задкулисието да знаете играе с Бойко а да ги видя сега къде са зелените
3
1
 
2
 
! Отговори
Биполярност преди 4 години
Мани се бе Димов ли си какъв си, министър на екологията от ГЕРБ пък от Костов, за когото никой не гласува, пък и антиеколог Ега ти противоречието си, Димов! . Страдаш от биполярност на куб в критична степен.
2
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
На тоя му гледах почти всичките интервюта преди изборите.Отвратен съм.Много чест гост беше в едно предаване по Канал 3 -повтаряно до втръсване по 5-6 пъти в денонощието.Водещ му беше един предан до вманиаченост човек -продукт на Герб-не му помня името.И тоя уж Институт за дясна политика -но си заслужи момчето поста на министър-добра работа свърши на Борисов преди изборите.Сега бил ит Патриотарския фронт -пълни глупости!!!!!!!
1
1
 
2
 
! Отговори
Burzum преди 4 години
Ей тоя бай *** има изказване че глобалното затопляне не съществува и това е измислица...все едно да вкараш лисица в кокошарник....