Превъоръжаване: Ще строим военни кораби и танкове

Съветската техника в авиацията ни е стара, обяви Каракачанов
11 май 2017 21:55,
121
Превъоръжаване: Ще строим военни кораби и танкове
Снимка: архив "Булфото"

България ще произвежда сама бронирани машини за сухопътните сили и кораби за флота, които са нужни за превъоръжаването на армията.

Това обяви военният министър Красимир Каракачанов в интервю за руската държавна агенция ТАСС. В него Каракачанов обясни и че съветската техника, която използва авиацията ни, е остаряла и има нужда от нова.

"С руска помощ и усилията на български специалисти съветската техника в Българската армия се държи в изправност, но истината е, че тя е остаряла и вече има нужда от ново въоръжение за авиацията, флота и пехотата", каза Каракачанов, цитиран от bTV.

Според него България трябва да си произвежда самостоятелно техниката за флота и сухопътните сили.

Още по темата

"Самолети никога не сме правили (всъщност сме, но до 50-те години – б.р.) и едва ли ще можем да правим в бъдеще. В същото време можем и трябва да строим кораби и бронирани машини, докато същевременно решаваме и проблемите с превъоръжаването на армията. Това е скъпо удоволствие, но ние сме длъжни да си платим за него, защото ситуацията в света е много неспокойна", обясни още военният министър.

Той коментира и отношенията между България и Русия.

"Когато говорим за българо-руските отношения, ние не трябва да говорим само за Руско-турската война. В нашата история е имало и моменти, когато сме се движили в различни направления, но това не е основание за разваляне на отношенията в момента. Смятам, че отношенията между България и Русия трябва да се развиват спокойно – като между две държави, които нямат какво да делят и които имат много допирни точки в културата, езика и историята", обясни Каракачанов.

Той е категоричен, че членството в НАТО и ЕС не се поставя под условие. Министърът обясни, че Евросъюзът се нуждае от реформиране, но в неговото "многообразие" няма нищо лошо.

Каракачанов коментира, че Западът и Русия имат общи проблеми в сферата на сигурността по линия на екстремизма, а в същото време споделят общ интерес от икономическо сътрудничество и така фактор за разделението остават само „политическите различия”, които могат да се преодолеят с преговори.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те даже една ограда не могат да построят.
31
3
 
7
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
Няма значение, когато хората живеят мизерно.
30
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стар виц от времето на социализма,когато имахме индустриални предприятия и ако не се лъжа в десятката по жизнен стндарт в Европа,а вица е от Златната решетка на покойния проф.Ив.Славов.Въпрос: Голямо,черно,пък не рита?!Отговор: Българска машина за ритане.Тогава една проста машина не можахме да направим,та сега ли?На две магарета сламата докато разделим и най-малко едното ще е умрело от глад,до края на тази сложна операция!!!
29
3
 
6
 
! Отговори
адмирал Пръжки преди 6 години
Ще строят те бронирани тикви и бетонени шамандури.
28
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хаха, руснаците ползвали американски двигатели за танковете си, ше умра. Ти за военна доктрина нещо да си чувал? Или само знаеш да се бодеш?
27
2
 
7
 
! Отговори
Билял преди 6 години
Полша,Украйна,България и Чехия заедно могат да произвеждат от самолети до бронетанкова техника.Самички те могат само да купуват.
26
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За Армата се използват чисто Руски двигатели, единственото западно нещо е архитектурата на задвижващия вал, която руснаците копират. Спри да се друсаш с боя за обувки приятел.
25
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
I TOA POLUDE
24
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Даже и да успеем да произведем някой от артикулите които обещава министъра то те надали ще са нещо повече от това което би направил някой сръчко в гаража си. Министъра в случая демонстрира пълна некомпетентност мислейки си че с тотално съсипана материална база, липса на подходящи кадри би могло да се създаде някакъв високотехнологичен продукт.
23
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"РУСНАЦИТЕ СЕ ПРИНУДИХА НА НОВИЯ СИ ТАНК " АРМАТА " ДА СЛОЖАТ АМЕРИКАНСКИ ДВИГАТЕЛИ"Абе приятел, ти като ги плямпаш тея глупости, вярваш ли си сам?
22
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ча защо не, забележете казва го в контекста на разговор с руска агенция. Като нищо може да навие руснаците да докарат някоя поточна линия, лошо няма. Т10 в момента е най-високо технологичния танк на планетата.
21
2
 
12
 
! Отговори
МОЖЕМ ГО преди 6 години
Ще строим военни кораби и танкове...................ОТ ...ХАРТИЯ, И ЩЕ ГИ ПУСКАМЕ ...........ПО РЕКАТА!!!!!!!!!
20
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От сега нататък да го знаете и помните когато плямпате глупости насам на там . НИЩО НЕ МОЖЕ ДА ПРОИЗВЕЖДАТЕ ЗАЩОТО НЯМА ЧОВЕШКИ РЕСУРС не пари а обучени хора можещи и знаещи . Инвестиции търсете за заводи за клечки за зъби,кибрити и щипки за пране това ви е капацитета . Много лесно се руши и после много години трябва да минат докато го изградиш и само ако имаш късмет .,
19
8
 
3
 
! Отговори
Petrov преди 6 години
Той е категоричен, че членството в НАТО и ЕС не се поставя под условие.=================================================нали беше патриот, с призивите "да се оправяме сами", "който ни освободи той ще ни пороби" и т.н. и изведнъж бил за НАТО и ЕС.Ами те и комунистите бяха за СССР и Варшавския договор, пък били национални предатели.
18
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И кой ще ги строи тези кораби и танкове. То хубаво - шлосери, заварчици и тенекеджии под път и над път. Ама инженерчета трябваааааа... а то само икономисти, адвокати и специалисти "човешки ресурси" е наплодила тая държава, щото всеки търси лесното! С *** боя не се прави!
17
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Другото голямо изказване: "Ще направим космодрум и ще изстрелваме собствени ракети в Космоса!"
16
5
 
16
 
! Отговори
инж преди 6 години
След 9.9.1944 Българското правителство взема решение да построи локомотив. Както и да е събрали железата, резнали лентата, пуснали свирката и решили да потеглят.Но, локомотивът не тръгва! Събрали се техниците оглеждат го и нищо нередно не откриват и се чудят що да сторят. Обадил се един от публиката: -Аз ще подкарам локомотива!-Как? - питали техниците.-Много лесно! - казал той. - Ще спра парата на свирката и ще има пара и за колелата и влакът потеглил.Извод:Каракачанов да не надува свирката
15
3
 
23
 
! Отговори
Вуте преди 6 години
"България ще произвежда сама бронирани машини за сухопътните сили и кораби за флота, които са нужни за превъоръжаването на армията."Речено - сторено! Казана дума - фърлен камик! Он така каза македонецо от ВМРО!Ше прайме и подводници ако потребе! И ше ги изнасяме - за Германия!
14
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Ще строим военни кораби и танкове"KO РЕЧЕЕЕЕ???!!!АХАХАХАХАХ!!!
13
4
 
25
 
! Отговори
БНА преди 6 години
Този плондер, не може да различи гаубица от танк, но ще строи кораби и танкове, ама е забравил да уточни, че ще са мащабни модели /играчки/. И като върне наборната армия, ще я настани в хотелите на Симеонов, вместо в разрушените казарми.