Превъоръжаване: Ще строим военни кораби и танкове

Съветската техника в авиацията ни е стара, обяви Каракачанов
11 май 2017 21:55,
121
Превъоръжаване: Ще строим военни кораби и танкове
Снимка: архив "Булфото"

България ще произвежда сама бронирани машини за сухопътните сили и кораби за флота, които са нужни за превъоръжаването на армията.

Това обяви военният министър Красимир Каракачанов в интервю за руската държавна агенция ТАСС. В него Каракачанов обясни и че съветската техника, която използва авиацията ни, е остаряла и има нужда от нова.

"С руска помощ и усилията на български специалисти съветската техника в Българската армия се държи в изправност, но истината е, че тя е остаряла и вече има нужда от ново въоръжение за авиацията, флота и пехотата", каза Каракачанов, цитиран от bTV.

Според него България трябва да си произвежда самостоятелно техниката за флота и сухопътните сили.

Още по темата

"Самолети никога не сме правили (всъщност сме, но до 50-те години – б.р.) и едва ли ще можем да правим в бъдеще. В същото време можем и трябва да строим кораби и бронирани машини, докато същевременно решаваме и проблемите с превъоръжаването на армията. Това е скъпо удоволствие, но ние сме длъжни да си платим за него, защото ситуацията в света е много неспокойна", обясни още военният министър.

Той коментира и отношенията между България и Русия.

"Когато говорим за българо-руските отношения, ние не трябва да говорим само за Руско-турската война. В нашата история е имало и моменти, когато сме се движили в различни направления, но това не е основание за разваляне на отношенията в момента. Смятам, че отношенията между България и Русия трябва да се развиват спокойно – като между две държави, които нямат какво да делят и които имат много допирни точки в културата, езика и историята", обясни Каракачанов.

Той е категоричен, че членството в НАТО и ЕС не се поставя под условие. Министърът обясни, че Евросъюзът се нуждае от реформиране, но в неговото "многообразие" няма нищо лошо.

Каракачанов коментира, че Западът и Русия имат общи проблеми в сферата на сигурността по линия на екстремизма, а в същото време споделят общ интерес от икономическо сътрудничество и така фактор за разделението остават само „политическите различия”, които могат да се преодолеят с преговори.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
1
 
0
 
! Отговори
прост простак преди 3 години
ние произвеждахме лека бронетехника,подготвяхме се и за тежката,ама горби ни изпревари,трябваха още 7-8 год да започне тежкото бронетанково машиностроене.двата основни завода са складове за чекий. в работещият завод бяха около 25 хил човека основни с спомагателви р-ци. всичко е на кота 0, за ИТР кадри и дума да не става-по-голямата част е в земята.,ВУЗ-овете по машиностроителните специалности имат символичен брой студенти,-до 8-9 студента ние бяхме 750 само един курс през 1976.
71
3
 
3
 
! Отговори
Показалец преди 6 години
Абе чета и не вервам! Този освен дебел явно е и ***. От къде такъв ресурс да набавим сега у нас за военно производство - финансов, технически ......................т.н. или това ще е възможно след 100 години? Имаше навремето едни малки верижни тракторчета Булгарчета, може би ще ги преправим на танкове и БТР или мотокарите ни, които света купуваше заради стоманата и веднага ги претопяваше. Какво му стана на този, че заговори пълни небивалици?
70
4
 
3
 
! Отговори
Среден пръст преди 6 години
Скоро идва сезона на черешите, пресните картофи и домати.Нямам нищо против Каракачанов, но ..................Къде си тръгнал бе браче. Ти имаш ли си представа какви мощности и какъв ИТР е необходим за високо технологично тежко въоръжение. Иначе да си помечтаем не е лошо. Ама мечтите не са масло и не можеш да ги намажеш на хляб.
69
2
 
1
 
! Отговори
tea o cl преди 6 години
koga, v kolko chasa startirate i koga ste na finala?!
68
1
 
2
 
! Отговори
Мнение преди 6 години
До Анонимен 91 Че за какво им е да нападат медеца? Той и без това си отива.
67
1
 
2
 
! Отговори
Питам преди 6 години
С какво любопитство Каракачанов гледа танковете на снимката.Ходил ли е войник?
66
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До И русите са злетолкоз са зле русите, че фашагите -наглосаксонци само лаят като *** отдалеч около тяхната граница и правят мръсни номерца, ама не смеят да нападнат медеца.
65
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
самолети от сорта на су 25 и Пилатусите можем ако се напънем но ще е скъпи4ко
64
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До extremist русия оба4е как ще кви4и ))))
63
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 85 горяха сякакви букви4ки и в 4е4ня и в украйна и в сирия и да баш тези дето си ги държаха за ко4ината рашко освен да се хвали друго не може техниката му винаги е била скапана
62
2
 
2
 
! Отговори
реалноста преди 6 години
До Анонимен 84 след като без това ПРАВИМ половината 4асти за КАМАЗ в мадара ще се справим и с бронираните машини
61
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 73абе те и немските са били по добри от руските ама са загубили войната
60
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 73 - много разбираш от танкове. И от пропаганда. А ако искаш сериозно да научиш нещо - виж ТТД на танковете, но гледай и буквичките след номерацията, ако разбираш какво ти казвам. Авансово ще ти обадя, че след 1967 г. и особено след 1974 г руснаците не продават новите си разработки. Дори сега имат модификации за конкретните държави (напр. Индия) и такива, които си оставят за своята армия.
59
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 82Тъй де, произвеждаме оръжие, но какво? Леко стрелково, мини, РПГ-та и все от сорта. Че са добри, спор няма, но за да почнем да произвеждаме тежка бронирана техника ще ни трябва нещо, което вече е в миналото и беше унищожено или разпродадено за скрап с лека ръка...За да произвеждаш танкове и бронирани машини ти трябва тежка промишленост, а ние вече почти четвърт век нямаме. Можем да сглобяваме, но пък вече не останаха квалифицирани работници. Кой, ромите ли ще работят та?
58
2
 
9
 
! Отговори
!? преди 6 години
Този още не е изтрезнял от Гергьовското празнуване , простено му е
57
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
идеята е много хубава.. гнидите безродни се *** от яд, че има възможност да възродим ВПК. Малките сополанковци не знаят, но ние все още произвеждаме, модернизираме и изнасяме оръжия (за фащ и ес вкл.), които се славят с надежност и ефективност. На практика държавата все още има капацитет да развие тази дейност, което би дало хляб на много млади квалифицрани кадри и би дало значителен тласък на индустрията.
56
1
 
2
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
До void 79 За косМуса си прав, а иначе не.Така е когато човек не си види грешките, преди да ги изпрати.А иначе граматици по форумите дал Господ.
55
5
 
9
 
! Отговори
extremist преди 6 години
България ще произвежда сама бронирани машини за сухопътните сили и кораби за флота, които са нужни за превъоръжаването на армията. - ПРЕДИ ГОДИНИ ПРОИЗВЕЖДАХМЕ; СЕГА АКО ПАК ВЛЕЗЕМ В ИГРАТА ЩЕ БЪДЕ ГАДНО ЗА НЯКОЙ ГОЛЕМИ ЕВРОПЕЙСКИ ОРЪЖЕЙНИ ТЪРГОВЦИ...
54
1
 
7
 
! Отговори
void преди 6 години
До РеалистОсобено от "космУса"...
53
2
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
Кораби да , танкове не. Не дай Боже , но при една съвременна война байни действия по земя няма да има.Напред на нож отдавна е в историята.Вайната ще се води от въздуха , космуса и водата.