Путин и Борисов се чули, обсъдили газовия хъб и АЕЦ-Белене

Руският президент му пожелал и успешен трети мандат
11 май 2017 19:53, Анисия Иванова
105
Путин и Борисов се чули, обсъдили газовия хъб и АЕЦ-Белене
Архив: Булфото

Президентът на Руската федерация Владимир Путин е пожелал успешен трети мандат на премиера Бойко Борисов в телефонен разговор, състоял се днес, съобщиха от правителствената пресслужба.

Путин и Борисов са отбелязали доброто развитие на търговско-икономическите отношения, като са подчертали 20-процентното увеличение на руските туристи в страната ни и ръста от 18 на сто на двустранния стокообмен. Те са посочили, че тези параметри все още не отговарят на потенциала на отношенията и увеличаването им е от взаимен интерес за България и Русия.

Тема на разговора е била и реализацията на големите енергийни проекти у нас. И двете страни са подчертали взаимния си интерес от изграждането на европейския газов хъб "Балкан" на българска територия. Обсъден е бил също проектът за АЕЦ-Белене.

Министър-председателят Бойко Борисов е заявил, че правителството търси стратегически частен инвеститор за развитие на проекта.

Акцент е бил поставен и на събитията, посветени на 25-годишнината на българско-руския договор за приятелски отношения и сътрудничество, която е на 4 август 2017 г., както и на 140-годишнината от Освобождението на България, която ще се отбележи през 2018 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
20
 
10
 
! Отговори
жжжжжж преди 6 години
Борисов е българския Путин, но за съжаление се страхува да действа като него.