Тереза Мей към Борисов: Очаквам партньорство и след Brexit!

Британският премиер поздрави българския за третия му мандат
11 май 2017 15:30,
60
Тереза Мей към Борисов: Очаквам партньорство и след Brexit!
Снимка: архив Reuters

Британският премиер Тереза Мей изпрати поздравителен адрес до българския си колега Бойко Борисов за избирането му за трети мандат начело на изпълнителната власт.

В писмото си Мей пише, че се надява сътрудничеството между Обединеното кралство и България да се разшири въпреки излизането на Лондон от ЕС.

"Обединеното кралство напуска Европейския съюз, но ние ще се стремим към дълбоко и специално партньорство със сигурен и проспериращ ЕС", се казва в писмото на британския премиер. Мей пише, че е убедена, че "трайните здрави двустранни отношения между Обединеното кралство и България" ще бъдат максимално в интерес на двете държави.

Тереза Мей допълва, че Обединеното кралство високо цени тясно сътрудничество с България в много области, сред които справянето с външните и вътрешни заплахи за Европа и стимулирането на развитието на свободната търговия.

Британският премиер очаква и възможността за по-нататъшно разширяване на партньорството с България по време на мандата на Борисов като министър-председател.

Тя допълва, че съществуват много области, където вече се работи в тясна връзка, но вижда пространство за още по-тясно сътрудничество - например в подкрепата на общите интереси при справянето с миграцията, гарантирането на сигурността на границите, стимулирането на съдебната реформа, утвърждаване на правоприлагането и борбата с трансграничната престъпност.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Утихна 13Не е необходимо! Българите обичаме всебе-плюенето и роднинския мазохизъм! Какво по-хубаво от това сам да си седнеш на моркова!
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До tangra 10А кой си плаща и го цедят вече 29 годинки по българските полета? Присмял се щърбел на хърбел!
9
1
 
8
 
! Отговори
Утихна преди 6 години
Ей тия бритита напуснаха европейския сьюз нито една дьржава вече не ни плюе нас Бьлгарите! Яко нали?
8
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 8Ами едно време мюсюлманските държави са били известни с медицинските си познания и математическите постижения! Е и те са се ..... като нас от много ум и безумие! Числата които позва цял свят са "бългаски", нали! Ще се уредът българчетата в Англия друг път или когато слязат извън-земните на пикник в Хайд Парк! Мислете си хипотетично - Тереза поздравила Бойко и вече всичките българчета стават англичанчета! Даже ще им връчат резрешителни да продават печени семки и фъстъци пред двочеца!
7
0
 
6
 
! Отговори
lili преди 6 години
Нещо друга песен запяха:))))))))))Все ние им бяхме виновни-краят се очаква да е дебел-хаха-най-интересното предстои:)))
6
1
 
2
 
! Отговори
до 7 преди 6 години
Хайде ти вземи си виж какво е произлязло от мюсюлманските държави тъй като гледам едно голямо нищо време ти е да си ходиш в Ирак и на тебе ние българчетата ще се уредим някак а вас никой не ви иска никъде намерихте ли на Ердоганя козата вече ? Опа чакай да се сетя в Москва ще ви приемат с заминавай за Масква чемадан.
5
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 3Те повечето "тарамбуките" са по еволюирали от българите! Розета Тарп е например пра-бабата не рока! Виж и перформанса от 1938 година и сам си вади заключенията! Къде са били "тарамбуките" 38ма година и къде сме били ние! Доста българчета ще си заминат по майтапния ред след пълното излизане на Англия от ЕС!
4
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да,тя си е готина,защо и на чело на Европа нямаме една такава?Аз съм "за".
3
0
 
11
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Аз го разбирам така:Умни и къдърни българи ,добре сте дошли на острова да учите и работите в едни по различни условия от тези ,които вашите управници ви осигуряват.
2
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Готина лелка е тая, ама нека си чака, Боко Тиквъта е васал на Жозеф Дол.Нека премахне визите за българи и да изгони тарамбуките нещата ще се наредят някак.
1
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
хаха, бе баш вие ли руските пияндури - световните шампиони по алкохолизъм, ще ги приказвате тия