Захариева предупреди: Турският посланик да мери думите си!

Външният ни министър ще покаже с работа какво може
104
Захариева предупреди: Турският посланик да мери думите си!
Снимка: БТА, архив

Вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева заяви, че се надява на добросъседски отношения и призова турския посланик да мери думите си.

Още по темата

"Това важи за всички посланици, не само за турския", коментира тя пред Нова тв отношението на партньорите във властта - ГЕРБ и Обединените патриоти, към Турция.

"С коалиционните партньори сега имаме разминаване и по отношение на мажоритарното гласуване. Не бих казала, че имаме сериозни разминавания с тях. В крайна сметка българската външна политика е консервативна и от години следва една посока – имаме съюзници, имаме и партньори. Турция е наш партньор и съюзник в НАТО", каза вицепремиерът.

Захариева посочи, че турският посланик трябва да внимава в изказа си, защото е представител на турската държава в България.

"Тогава, когато той е малко по-остър или говори малко по-непремерени неща, всъщност това не помага в отношенията между двете държави. Но отношенията между България и Турция са приятелски от години. Съюзници сме в НАТО и това е най-големият наш съсед. България и българският национален интерес определят да имаме добри отношения с всички съседи и спокойствие на Балканите", допълни вицепремиерът.

Захариева бе категорична, че ще покаже с работата си какво може като външен министър.

"В никакъв случай не бих приела пост, за който не се чувствам подготвена. Чувствам се доста удобно в този стол", добави тя.

Според нея кандидатурата на Мария Габриел за еврокомисар е силна и безспорна. 

"ГЕРБ е политическа партия и което и да беше назначението, щеше да е политическо назначение", отговори тя на критиките на БСП от вчера. Захариева смята и че Габриел ще се представи отлично на изслушването, защото като евродепутат има поглед към работата на Европейския парламент.

По думите й няма маловажни ресори в ЕК, а вероятният ни ресор - дигитализацията, е тема на бъдещето.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
17
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
браво мъжко момиче,само тъка,ние не сме турски вилает,нито руска губерния.
26
10
 
12
 
! Отговори
! преди 6 години
До "Турският посланик трябва да си ходи вече при Ердоган За българите той отдавна е персона нонграта."Направете го официално!!! Дела да видим...Ердоган ще прати друг, но да не стане така, че да искате тогава пък Гьокче :)Това, че сте в двореца на ЕС, не ви прави крал!
25
9
 
25
 
! Отговори
М, да ... преди 6 години
Турският посланик да мери думите си!----------------Контра Захариева! :)) Простакът в случая е не турският дипломат, а нашата неадекватна за работата която се е наела министърка по външните работи!пп. определено намирам, че Гьокче мери всяка своя дума, интонацията, мимика, жест, ... и е пресметнал предварително от действията си, както и смешната реакция на опонентите си! Захариева просташки опростява и омаловажава изкуството на/в дипломацията,и го принизява до ниво тийн свалка
24
17
 
13
 
! Отговори
асен преди 6 години
Само така , тази жена май ще излезе по-мъж от досегашните ни външни министри все третополови !
23
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много, ама много семпла женица.
22
5
 
12
 
! Отговори
Хи хи хи преди 6 години
Гьокче сигурно се притесни...Захариева да чака телефон за извинение и да каже, че ще внимава вече...може докъто се пенсионира тя да и се обади:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)
21
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Външният ни министър ще покаже с работа какво може"Еми за сега като гледам и работи само устата и то орицателно...за дела...ще видим, но...
20
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Това важи за всички посланици, не само за турския"...Taz may se ima za ne6to..."Vsyaka jaba da si zne gyola"-BG pogovorka.
19
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Чий търсят "вашите съграждани" в нашите избирателни урни? Ако са си ваши да си стоят оттам Капъкуле!"Абе колега малко ли хора има с български паспорти...то македонци ли искаш, руснаци ли искаш, еми тези, които са из ЕС...викаш ли и на тях ЧИЙ ТЪРСИТЕ НЯКЪДЕ СИ...:-)
18
14
 
9
 
! Отговори
Бенковский преди 6 години
Чий търсят "вашите съграждани" в нашите избирателни урни? Ако са си ваши да си стоят оттам Капъкуле!
17
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва да погледнете първо вие вашите...бившия ви например, който като стана бивш му се отвори устата...защо щом като е толкова отракан не ги каза в Турция:-):-):-)ами козметичката ви...оле вижте се бе мадам:-)
16
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шекерче не де лети много от високо...не си и не сте в състояние да давате ултиатомчета...Гьокчето е стар вълк, а ти си пуделче:-):-):-):-)
15
9
 
18
 
! Отговори
!!! преди 6 години
"Тогава, когато той е малко по-остър или говори малко по-непремерени неща, всъщност това не помага в отношенията между двете държави."Госпожа Захариева, вашите посланици като говорят непремерени неща???Оня който се гаври, бившия ви от Едирне...:-):-):-):-)Захарива не дей да бъдеш толкова отракана, че ще те изядат заедно с парцалите. Като правиш коментари си вижте първо вашите посланици с непремерените думички...
14
4
 
38
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Не знам колко *** трябва да си за да се захванеш с нещо от което ама никак не разбираш.В дипломацията има език,който се различава от народняшкия.Там знаците,интонацията имат значение и са показателни за човека от кариерата.А тая кукумявка ,с огромното си самочувствие даже не се усеща как се излага.Оня ден казала,че има отношения ЕС -САЩ.Това България -ЕС или България САЩ нямало такова нещо.Че тя в права реч ни казва,че това България няма такова нещо.
13
9
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гьокче току що си го дислоцира в другия кpaчол.
12
10
 
38
 
! Отговори
цитат преди 6 години
Турският посланик да си мери думите...очевидно всеки посланик първо трябва да пита Захариева какво да каже и след това до говори.....Звучи адски тъпо, некомпетентно и недипломатимно. Но като си ортак или нещо друго с Боко Тиквата...друго какво може да се очаква. Който е с тиква става тиква.
11
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Турският посланик тази няма и да я забележи. Интелектуално е незабележима.
10
12
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато нападате наши съграждани на границата разбира се че ще бъдете предупредени да не правите повече така госпожо,иначе вижте Путин как реши въпроса в Украйна
9
3
 
27
 
! Отговори
до 3 преди 6 години
Не тя е виновна , а който "дава баницата."
8
6
 
17
 
! Отговори
Българина преди 6 години
Малко по остър!?! Тази само дето не му направи салтанати на турския иб ик! Направо му се извини ме му прави забележка, ГЕРБ Граждани за Еничарство на Република България