Захариева предупреди: Турският посланик да мери думите си!

Външният ни министър ще покаже с работа какво може
104
Захариева предупреди: Турският посланик да мери думите си!
Снимка: БТА, архив

Вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева заяви, че се надява на добросъседски отношения и призова турския посланик да мери думите си.

Още по темата

"Това важи за всички посланици, не само за турския", коментира тя пред Нова тв отношението на партньорите във властта - ГЕРБ и Обединените патриоти, към Турция.

"С коалиционните партньори сега имаме разминаване и по отношение на мажоритарното гласуване. Не бих казала, че имаме сериозни разминавания с тях. В крайна сметка българската външна политика е консервативна и от години следва една посока – имаме съюзници, имаме и партньори. Турция е наш партньор и съюзник в НАТО", каза вицепремиерът.

Захариева посочи, че турският посланик трябва да внимава в изказа си, защото е представител на турската държава в България.

"Тогава, когато той е малко по-остър или говори малко по-непремерени неща, всъщност това не помага в отношенията между двете държави. Но отношенията между България и Турция са приятелски от години. Съюзници сме в НАТО и това е най-големият наш съсед. България и българският национален интерес определят да имаме добри отношения с всички съседи и спокойствие на Балканите", допълни вицепремиерът.

Захариева бе категорична, че ще покаже с работата си какво може като външен министър.

"В никакъв случай не бих приела пост, за който не се чувствам подготвена. Чувствам се доста удобно в този стол", добави тя.

Според нея кандидатурата на Мария Габриел за еврокомисар е силна и безспорна. 

"ГЕРБ е политическа партия и което и да беше назначението, щеше да е политическо назначение", отговори тя на критиките на БСП от вчера. Захариева смята и че Габриел ще се представи отлично на изслушването, защото като евродепутат има поглед към работата на Европейския парламент.

По думите й няма маловажни ресори в ЕК, а вероятният ни ресор - дигитализацията, е тема на бъдещето.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на министър Захариева.Най-сетне да се намери един министър,който да защитава българските интереси.Стига сме толерирали предателите,изменници.Както в Турция Ердоган изби всички,които не са с него,и тук трябва да се прочистим от предателите,започвайки от долу ,от народа,та до горе-до властта!
66
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Захариева обади се на турския си колега Чавушоглу (турския външен министър) и му се оплачи от Гьокче, че не ви слушка...така може да привлечете повече внимание...Как викате вие...Щом е гарга, поне да е рошава:-):-):-):-)ооо ама ти сега предупреждаваш само ок..сори:-)
65
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Във фри шопа има ли щант за очила ?
64
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ела в Истанбул да ти подарим едни хубави очила, че с тези си като патенцето Яки.
63
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този хабер трябва да е в графа fake news.
62
7
 
2
 
! Отговори
Диди преди 6 години
Аз съм я слушала да говори. Умна жена. Радвам се че ще представя България.Малко по малко ще се отърсим от крадци на козметика и носителки на Георгиевски лентички, значки и прочее дрънкулки.
61
1
 
8
 
! Отговори
ЕТНИЧЕСКИ ТУРЧИН преди 6 години
Турция с много напред с материала,ние просто от 1991 година насам само боксуваме на едно място.Защо тези наши политици не говорят,не обсъждат живота на българския гражданин,а си измиват ръцете с турския посланик,КАКВО Е КАЗАЛ.Турския посланик ако наистина е казал нещо,знае защо е продумал това изречение.Българския политик да каже какво добро са направили за народа си.Нямат срам
60
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И освен това до сега не съм засичал по турски канали да гледам български посланик! Докъто Гьокче се вижда често в българските! Българските посланици вече след като се приберат в страната бърборят...що не излизат да правят изводи от тук, нали са големи анализатори, експерти...виж Гьокче как говори от там!
59
3
 
7
 
! Отговори
ние не сме глупави преди 6 години
Mypзилкитe пак почнаха да ни плашат с турците.Интересното е че на парада им на 9 Май имаше само един президент и то от Молдова.Нали се сещате. Русия като заграби Молдова, обезщети Румъния със Северна Добруджа.Приказката: С чужда пита - помен прави. Че сега ни плаши с Турция, пък Сърбия и Гърция са едва ли не приятели. Те са приятели, ама не с нас . . .
58
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Еми един ваш, пак бивш посланик скоро се беше изказъл, че в Турция ще има гражданска война след референдума...беше много сигурен! Чакаме! Чакаме също и да кажете дали неговите думи ги измерихте! Разлеката между един турски и един български посланик е, че единия говори от съответната страна и защитава държавата си от там, а другия бърбори след като се прибере в страната си като стане вече бивш:-)прави изводи от някъде си! Сега кой е подлеца
57
0
 
3
 
! Отговори
... преди 6 години
Дела трябват, а не думи.
56
2
 
9
 
! Отговори
До 68 преди 6 години
"важни са делата,а не приказките."Вие до сега, освен приказки...дела имали ли сте!?Ако може да дадеш пример за "делата" на вашите министри, депутати, посланици...
55
1
 
8
 
! Отговори
Дарвин философ преди 6 години
Ясно ще ни плашат с турците вече ,сирийците избягаха ....
54
9
 
15
 
! Отговори
Браво преди 6 години
Браво на Турския посланик,умен и интелигентен,знаещ и можещ и много добре каза че в момента ТУРЦИЯ продължава да пази пропадналата България и ще я пази до един момент и после РЕФЕРЕНДУМ и СУЛТАНА да управлява България...при СУЛТАНА поне не се толерират национални предатели,мекерета,убийците на народа си,разни третополови управници... Да живееее Великия СУЛТАН
53
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"а да видим дали Турция ще направи същото.важни са делата,а не приказките."Ами ако чуем за Гьокче да краде нещо и ние ще го отзовем.
52
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е ние си отзовахме нашия посланик,а да видим дали Турция ще направи същото.важни са делата,а не приказките.
51
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Когато човек не е природно интелигентен се учи на етика и култура .Подлото и нагло държание на турския посланик говори точно за обратното."Та и аз те питам вашата етика и култура е да представляваш страната си, като откраднеш нещо ли? Ако викаш на Гьокче, че е подлец заради това, че няма кураж да открадне козметика, еми прав си...това зависи от култура и кураж.
50
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако турския посланик имаше потенциал да краде козметика, щяхте да го заобичате май Госпожо, нали?Абе къде е тръгнал, та той не може да краде...
49
7
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Когато човек не е природно интелигентен се учи на етика и култура .Подлото и нагло държание на турския посланик говори точно за обратното.И ,ако тук пишещите турски *** мислят,че така издигат авторитета на Турция-много се лъжат.Не е този начина да спечелиш уважението на хората.НЕ и с методите на Ердоган да удави в кръв демокрацията .
48
8
 
9
 
! Отговори
до 52 преди 6 години
"Не ги ли учат на етика тия посланници?"За вас какво е етично... да представляваш страната като крадеш козметика ли?Ганка, слез на земята казах!