Зеленина, букети, венци... на депутата за протокола = 180 бона

Средно по 15 000 лева на месец ще харчи парламентът за украса
11 май 2017 10:45,
18
Зеленина, букети, венци... на депутата за протокола = 180 бона
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

180 000 лева предлага да даде ръкводството на парламента за осигуряване на цветя, зеленина, венци и украса в двете сгради на Народното събрание в следващите 24 месеца за протоколни нужди. 

Това става ясно от обществена поръчка, обявена от администрацията на парламента на 2 май. Нейната прогнозна стойност е 150 000 лева без ДДС, с ДДС сумата набъбва на 180 000 лв. за година. 

Това означава, че парламентът ще харчи средно по 15 000 лева на месец за украса и то при положение, че август е неработен за депутатите, както и половин месец около Коледа и още половин около Великден. 

Поръчката включва освен доставка и аранжировка на "зеленина, цветя, букети, венци и кошници за протокoлните нужди на Народното събрание", става ясно от обявлението. 

В него е уточнено, че доставката на цветя освен в двете сгради на парламента може да бъде поискано във всяка част на страната. 

Кандидатът, който спечели поръчката, ще трябва да се ангажира с доставка на букет в София до 2 часа, на кошница - до 3 часа и на венец - до 24 часа. 

На територията на страната доставките трябва да се изпълнят до 24 часа, става ясно от поръчката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
1
 
! Отговори
Веселин преди 6 години
естествено това са грешни пари за нашия беден народ,но не мога да не отбележа,че някой не може да смята:180000лв за 24 месечен период...това прави 7500лв/месец,а не 15000лв/месец..
13
1
 
1
 
! Отговори
рускиня до 9 преди 6 години
Ще ми кажеш ли как е добър ден на турски?
12
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айде и Вазов русофил изкараха болните *** мозъци.Продажни сте били и продажни ще си идете.Вие осквернихте смъртта на хиляди българи умрели за независимостта на България.Как може да сте такива меккотели продажни бе ,как може да сте такива безгръбначни,да не е Вазов ами сложете Ботев,Раковски,но не и поробителя,що не издигните склуптора на осман паша.Ей долно племе русофилско
11
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А пари за пенсии и заплати няма.
10
5
 
9
 
! Отговори
Активист на БКП преди 6 години
До Анонимендо 5 : Ами той самият Вазов пише : ,, Здраствуйте,братушки,, ... Ама като не четеш,ще се излагаш по форумите...
9
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разкарайте това стърчащо руски лллайно срещу парламента на БЪЛГАРИЯ
8
1
 
9
 
! Отговори
Свободен българин преди 6 години
До Анонимен 5 - Отиваш в крайности. И аз не харесвам руската политика, но историята не можеш да я промениш. А твоя пост само ще озлоби дискусията, а това - според мене - не е конструктивно.
7
1
 
10
 
! Отговори
Активист на БКП преди 6 години
Едно излекувано дете...
6
1
 
13
 
! Отговори
Соцялно слаб депутат преди 6 години
Изключително правилно решение което е в унисон с високия жизненно стандарт в Бьлгария.
5
22
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По големият срам е стърчащият руски окупатор яхнал кон срещу парламента.Нима нямаме Ботев,Вазов,Раковски та се налага паметник на руски башибозук да стърчи срещу парламента ?Разбирате ли защо нещата не вървят,руската склуптура може да се измести и на нейно място да се постави БОТЕВ.Още малко и статуя на путин ще поставите бе
4
1
 
20
 
! Отговори
Стефанов преди 6 години
После се чудят защо Парламентът има толкова нисък рейтинг. Не са само кюфтетата, колите и "командировките" в чужбина.Всички съвокупно съгрешихте, не ви прощавам, и не забравям. Животът ми мина, за да крадете от държавата и да стрижете народа. А децата си ги готвя за чужбина, за съжаление.
3
1
 
8
 
! Отговори
А така преди 6 години
***, и задължително сте направили търг за фирмата озеленител, не се съмняеам
2
1
 
18
 
! Отговори
персерий преди 6 години
а за тоалетна хартия ? Нека да си носят цветя от вилите си.
1
4
 
9
 
! Отговори
Бобо преди 6 години
Малко е,поне двойно да бъде.