Парите за справяне с миграцията – за охрана на границата

Необходими са повече средства за оборудване, заяви Валентин Радев
4
Парите за справяне с миграцията – за охрана на границата
Снимка: Bulgaria ON AIR

Бавно вървят обществените поръчки за усвояването на отпуснатите на България от Европейската комисия 160 млн. евро за справяне с миграционния натиск, призна МВР шефът Валентин Радев по време на парламентарния контрол в отговор на въпрос на социалиста Красимир Янков.

Спешната финансова помощ бе осигурена от комисията през септември 2016 г., като по-голямата част от средствата ще отидат за охраната на границата.

Въпреки това Радев се похвали, че неговите подчинени се справяли доста добре с контрола на браздата ни с Турция, така че нямало да се правят съществени промени с организацията.

Построената до момента ограда на границата е 133 км., като остава да се направят още малко над 20 км. в участъка от реките Тунджа и Резовска.

Според Радев основният проблем там е, че пътят е много лош и амортизира техниката. А иначе състоянието на системите за наблюдение, както и индивидуалните средства наблюдение, било задоволително.

Радев призна, че е доволен и от участието на военните в охраната на границата.

Красимир Янков обаче отсече, че част от интегрираната защита - термовизионите камери, не работи и охраната става с попълване с жива сила, което затруднява работата на граничарите.

"Ефективността по охраната никога не може да е 100%, но ако искате да е още по-добре при разглеждането на бюджета отпуснете повече пари за оборудване", призова пък Радев депутатите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
5
 
! Отговори
Додо преди 6 години
ГЕРБ охранява границата?!? Разбирай: полицаи и военни стоят и дебнат, щом някой "бежанец" доближи браздата го хващат и водят насила в Харманли, Враждебна или Овча Купел, за да може после да го отчетат в статистиките и да вземат повече мангизи от Меркел за "интеграция"! ГЕРБ ден след ден ислямизира и унищожава България посредством алегорията за "бежанците"! За да имаме наистина граница трябва да я възстановим - с караул и минирано поле! Иначе сме умрели!
1
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Я по-добре първо довършете оградата,че като гледаме как охранявате границата и тези пари ще оттекат в някой джоб вместо за охрана.