Прозренията на Нинова: ГЕРБ хвърля прах в очите на хората!

Губели подкрепа, отказали се от предизборните си обещания..
78

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Предложението на ГЕРБ за въвеждане на мажоритарния вот не се прави от правителството, защото ще се разпадне преди да е заработило. Това обвинение отправи червената шефка Корнелия Нинова на пленума на БСП, съобщи "Фокус“.

Още по темата

Нинова заяви, че на въпрос защо го правят като знаят рисковете за държавното устройство и представителната власт отговорът на ГЕРБ е: "Защото няма да мине“.

"Целта е да се хвърли прах в очите на хората, но не и да се реализира волята на над 2 млн. души“, коментира Нинова.

Според нея Обединени патриоти не биха го подкрепили, защото ще останат извън парламента.

Лидерът на БСП заяви, че пленумът на партията има позиция по референдума на Слави Трифонов от 6 ноември 2016 г. Тя обясни, че БСП подкрепя въвеждането на смесена избирателна система и уточни, че с решението се предлага на държавните институции, на специалистите да се включат в обсъждането и разработването на проект за такава избирателна система. По думите в тогавашното решение на Националния съвет БСП призовава политическите сили за разумно отношение.

Тя предложи Националният съвет да разработи промени в закона за въвеждане на мажоритарно смесена система, което да бъде обсъдено между парламентарната група и пленумa.

Въпреки подаваните оставки и спечелването на изборите, парламентарната подкрепа за политиките на ГЕРБ намалява, каза още соцлидерката.

Тя припомни, че кабинетът на правителството "Борисов“ 1 е било избрано със 162 гласа "за“ и 77 "против“, "Борисов“ 2 със 136 гласа "за“ и 97 - „против“, а кабинетът "Борисов“ 3 е избран със 133 гласа "за“ и 100 „против“.

"Сериозната отлика на сегашния кабинет „Борисов“ 3 спрямо предходните е включването на националистически партии в състава му“, коментира Нинова и припомни, че когато "Атака“ е подкрепяла отделни решения на правителство на БСП това е било представяно като огромен проблем и отстъпление от демократични принципи.

"В предизборната кампания за парламентарните избори 2017 представители на ЕНП, политическото семейство на ГЕРБ, определиха нас БСП като популистка партия и призоваха българските граждани да не ни допускат във властта“, заяви лидерът на БСП.

"ГЕРБ внушиха, че БСП ще отклони България от европейския й път. Днес те официално си партнират с националистически партии, които настояваха за излизане от членството на ЕС и НАТО“, посочи Нинова и подчерта, че днес ЕНП приема това безрезервно.

По думите й тези двойни стандарти показват само едно – не са важни принципите на демокрацията, нито европейските ценности, а властта.

"Най-важно е, че двете партии се отказаха от предизборните си обещания“, коментира Нинова и подчерта, че няма друго правителство, което толкова бързо, по-малко от месец след изборите, да е подменило вота на гражданите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
18
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нинова е *** и никой не и слуша глупостите. Народа единодушно избра ген. Борисов и е доволен от правителството. Нека продължава да гради държавата всеки ден, успехите са големи и хората го подкрепят!
29
7
 
13
 
! Отговори
пенко преди 6 години
Според мен няма социалисти ! На света има капиталисти , комунисти и трудови хора . При капиталистите собствиността в/у средствата за производство и принадената стойност са частни ; при комунистите колективни . Няма пазарен или планов мехенизъм !!! И двата ги ползват и двете системи ! Човечеството ще загине ако не унищожи частната банкова система / само държавни банки и в капитализъм/. Социалистите са подла *** / обикновенно са БУРЖОА / ! Ограбили са другите по "ляв" начин !!!
28
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За да си социалист ти трябват милиони, за да си гробаджия -милиарди.
27
22
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е луд този който е изял зелника, ами този който му го дава. Пак гласувайте за ГЕРБ, и после пак ревете!
26
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От както свят светува войната е част от живота и при друггарите е така!Равенство, братство,свобода, къде са?Преди всичко демагогия и словоблудство!
25
16
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ох, Бойко, излъжни ни нещо хубаво, хъбче нещо, газ в Черно море, Кувейт на Балканите, дигиталне център на ЕС и дигитални заплати по 5 хил евро! Излъжи ни, че мизерията не се трае вече!
24
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Човек, колкото повече чете коментари из подобни онлайн медии, толкова повече разбира колко българина си заслужава съдбата...
23
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Незнам кой колко прах хвърля но се обедих че Българите сме ляпи
22
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чешмеджиев,а колко пр.т трябва да си,за да подкрепяш една неграмотна мутра и дори да и се възхищаваш.При това пребоядисана от червено в синьо.
21
17
 
21
 
! Отговори
чешмеджиев преди 6 години
Какв *** трябва да бъдеш , за да членуваш в БКП / БСП и да подкрепяш тази кукувица Нинова ????
20
16
 
26
 
! Отговори
зид преди 6 години
Тази вече не е и смешна ..... Отврат и простотия !!
19
17
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе,Генади.Дъщерята на Бойко къде е?А сина на Цецка Цачева къде е?Виждате сламката в окото на другите,а гредата във вашето- не.
18
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички знаем КОЙ купува подкрепа наред,без оглед на политики и одобрение в обществото.Всички знаем в кого са парите/нашите пари/и КОЙ ги ползва като свои.Ако не беше така,сега нямаше да се радвате на правителство- сбироток от взаимно изключващи се личности,готови на всичко за власт и пари.
17
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Лъжа"? На кого му дреме? Нали има милиони. А , ТИКВАТА милиарди.Дайте на младите и те да се налапат малко.
16
2
 
12
 
! Отговори
карина преди 6 години
Всички вече ми омръзнаха с демагогията си - без изключение. Идва лято - да му су насладим.
15
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Милионерката казва: "Вижте колко е лош милиардера".Е, бати пародията. Май е време за университет за политици. И Тръмп е милиардер и кво? Едно голямо нищо.
14
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо да са прозрения на Нинова като всички виждаме,че хвърлят прах в очите на хората и то не от днес и от вчера.Това,че ни мислят за "мат'рял" не означава,че наистина сме такива.Това,че бяха избрани от "мат'ряла" си е чиста заблуда.Избра ги администрацията,която надуха по време на управлението си и купените ц...ки гласове.Това е истината.
13
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хайде гербаджиите да си кажат честно как бяха призовани да не глауват на реферeндума на Слави, илиа ако го направят да бъде с '' не '' Глаовете на българите на реферндума бяха протестен вот против ББ, а сега герп се изкарват единствените защитници на Слави, който заигра открито с тях, призовавам за бойкот на Слави и герп
12
11
 
21
 
! Отговори
ист преди 6 години
На пленума Нинова говори само за ГЕРБ.Хвърчат пръски от устата. За БСП нито дума. За покойник се говори или добро, или нищо. За БСП - нищо.
11
10
 
21
 
! Отговори
Петров преди 6 години
Продължавай в същия дух,другарко! Крайно време е държавата да се отърве от вас и ти с всички сили се бориш това да стане по-скоро! Дерзай!