След реформата на Нинова - 5 депутати аут от ръководството

Лидерката ще има четирима заместници в БСП
Обновена: 14 май 2017 17:54 | 14 май 2017 17:08,
35
След реформата на Нинова - 5 депутати аут от ръководството
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Петима депутати напускат Изпълнителното бюро на БСП, реши Националният съвет на партията по предложение на лидера Корнелия Нинова. Това са Красимир Янков, Весела Лечева, Иван Ченчев, Стоян Мирчев и Александър Симов.

Още по темата

Новоизбраните членове в Изпълнителното бюро са Владимир Москов, Атанаска Тенева и Апостол Димитров от Варна.

Стефан Данаилов, Валери Жаблянов, Драгомир Стойнев и Крум Зарков пък запазват позициите си и в Народното събрание, и в изпълнителното бюро на партията. Кирил Добрев е заявил готовност да напусне парламента, но запазва мястото си в Изпълнителното бюро на БСП.

Председателят на БСП Корнелия Нинова вече ще има и четирима заместници в Изпълнителното бюро на партията. Освен Стефан Данаилов, това са Деница Златева, Владимир Москов и Кирил Добрев.

Промените в Изпълнителното бюро идват, след като Корнелия Нинова предложи да не се съвместява депутатски пост и пост в ръководството на партията.

"В последните дни този разговор беше изнесен в медиите и представен като скъсване на връзката между партията и депутатите, създаване на два центъра на власт и т.н - неоснователни страхове. Никога не е ставало дума да няма нито един член на ИБ  депутат, но съгласете се и че 2/3 от бюрото - депутати е много", коментира Нинова, цитирана от пресцентъра на Националния съвет на БСП.

"Ние имаме важни задачи в НС, както и важни задачи в организационната и партийна работа, така че не намирам за възможно едни и същи хора да свършат всичко, а и не е редно според мен - всички позиции да се съсредоточават в едни и същи хора", аргументира се соцлидерката. 

Тя бе категорична, че разделянето на властите, без да се къса връзката между тях, е принцип, който уважава и който на практика предлага в новия състав на бюрото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бяха комунисти, станаха капиталисти.
8
5
 
29
 
! Отговори
Хитър Петър преди 6 години
Дано да не се върнат на власт повече БСП и ДПС, не искам да ги виждам! Засега ГЕРБ ги мачка, но ще видим докога, защото ГЕРБ са абсолютно същите като БСП и ДПС и трябва да се търси алтернатива. Предсрочни избори не са желателни, защото ГЕРБ отново ще ги спечели.
7
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 6Оф я моля ви се...
6
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е ТПВА Е ДОБРА НОВИНА.
5
19
 
24
 
! Отговори
Виж преди 6 години
Не се сещам коя друга партия има потенциал да направи това.
4
11
 
24
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Станишев започна разпада в БСП, успя да я превърне в мразена партия.Тая ще го довърши.Та стремежа на всички "партийци" , навсякъде, е да се докопат до власт.Даже тая власт да е селски кмет. Сега, един по един ще тръгнат натам, където не ги спират да са и депутати, и някакви в партията, да "печелят" поръчки, да спонсорират добра възвръщаемост партиите, и да осребряват положението си. А вие какво, повярвахте , че мислят за вас ли? Не, просто Нинова отстрелва неудобните и.Както е и при другите.
3
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре, а ти самата от кое ще се махнеш? От дупетатството или от партията?
2
5
 
26
 
! Отговори
Мнение преди 6 години
Горките депутати от БСП. Това живот ли е без хранилката на Столетницата? Ужас , да не дава Господ....
1
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Так се прави - крепости и партии се превземат от вътре. Гепаджийте как започнаха с"един" дупедат който беше от ндбсв