Чистката в БСП: Нинова вече работи със собствен екип

Красимир Янков смята, че е освободен заради лични мотиви
15 май 2017 09:52,
42

На вчерашното заседание на Националния съвет на БСП се е случило дългоочакваното структуриране на Изпълнителното бюро и лидерът на партията Корнелия Нинова вече работи със своя екип. Така обобщи освобождаването си от оперативното ръководство на Столетницата Красимир Янков.
Още по темата

Той заяви, че при вземането на това решение Нинова се е водила от лични мотиви спрямо него.

"Аз съм наясно, че към мен има лично отношение. Приема се като лично отношение от страна на Корнелия Нинова, това ми беше и казано. Това стана ясно още с преместването ми от Варненския избирателен район в Добричкия", коментира Янков в "България сутрин" по Bulgaria ON AIR.

По думите му решенията за партията се взимали еднолично от Нинова, а в последните две седмици дори нямало заседания на ръководството.

В екипа на соцлидерката сега са Стефан Данаилов, Деница Златева, Владимир Москов, а за зам.-председател на партията беше избран Кирил Добрев.

"С учудване разбирам изявленията на Кирил Добрев, който обвинява достойни членове на ръководството на партията в шиоркия му формат, че са я довели до 400 хил гласа. Всеки трябва да даде своя дан и когато има избори, с авторитета си да допринесе за общия резултат. Най-слабият резултат е с водач Кирил Добрев в Габрово и той това не трябва да го забравя, посочвайки с пръст хора, които работиха активно", добави Янков.

"Корнелия Нинова беше избрана на конгреса с авторитета на много от хората, които бяха по-активни. Самият аз бях кандидат за председател, но получих доверието като трети със 79 гласа от делегатите. Аз, използвайки добрите си отношения с тези, които ме подкрепиха, авторитетът който имам като мнение, реално помогнах тя да стане председател", коментира още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на другарката решила е да изчисти от лицето на земята Партията столетница!
17
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Корнелия яко набира скорост.Затова *** герберасите.На следващите избори ще изпържи Бочко Тиквето от село Банкя.
16
3
 
12
 
! Отговори
гонзо преди 6 години
Този мазен интригант не разбра ли, че го прекараха чрез неговите схеми на задкулисия и договорки. Сега реве, но то така става - хитрата сврака с двата крака
15
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ха,Нинова била седесарка навремето.Че то тогава всички бяхме седесари и скачахме по площадите,та да не сме червени.Тогава бяхме млади и заблудени.Корнелия също.Все пак е била на 20 години.А и за разлика от Борисов,Цветанов,Цачева,тя никога не е бил член на БКП.
14
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** следващите избори 300 000 патриотични гласа отиват при Корнелия.
13
4
 
9
 
! Отговори
Ариана гранде ботъл преди 6 години
Браво на ***.Изрита другите внедрени агенти и остави само един от СДС - себе си !
12
6
 
4
 
! Отговори
ДО СТРАНДЖАТА преди 6 години
Абе не знам какво правят Путин и Ун,ама знам какво правят зомбита като тебе.Ако любимите ви вождове като Бойко ви се изходят в паниците,като крем-карамел ще го излапате.
11
1
 
2
 
! Отговори
доктора преди 6 години
До Анонимен -Взимай си редовно лекарствата ,сериозно е , може и по -големи глупости да натвориш.
10
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на Корнелия. Изрита внедрените Герберастки агенти (вторият ешалон на БКП).Така трябва. Да се прочистят редиците ако не иска да й спретнат някакъв вътрешен преврат, както този който спретнаха Луканов и Младенов на бай Тошо през 1989 година.
9
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сигорно гдбоб ги гледа такива защото са ми странни доста неща за малък град но гдбоб дано си свърши работата
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Или сигорно дирижира работата отпред тия хора срам нямат ли
7
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нинова е смела жена.Яко разваля герберо-патриотарския рахатлък.На следващите избори,които няма да са далеко,Корнелия ще изрита Рапона.
6
4
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Таварисшч Путин и дрОгарят Ун действат по същия начин... - избиват приблежените си, от които се страхува...
5
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на Корнелия.Изрита всички хора на Байх. от ръководството на БСП.Затова е тая истерия навсякъде.Няма го вече добрият Мишо Миков дето за една водка правеше всичко,което му кажеше Борисов.Няма го и свинаря Гергов,който беше дуппе и *** с банкянския *** и си делеше с него обществените поръчки.Нормален е страхът на Мутрата от Нинова.Сега хвана 1 милион гласа жената и само купените роми следобед и огромният корпоративен вот спасиха ГЕРБ.Ама както е тръгнала,Корнелия може и 2 милиона да хване
4
5
 
24
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Кефи ме, че се ядат от вътре...
3
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нормално е поведението на Нинова - изолираш и изхвърляш втория и третия след теб за да си осигуриш комфорт от послушковци за себеси! Такива са партийните дела. Ако някои сега са го рабрали - жалко! Колкото до палячото Кирил Добрев - жалко подобие на политик!
2
3
 
18
 
! Отговори
Ал. преди 6 години
Смешно и трагикомично е, когато преди месец, същият другар, говореше с друга емоция по въпроса.Сега играе "Зимата на нашето недоволство", а преди беше "Спасителят в ръжта", другарю Янков!
1
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всъщност, макар и парадоксално, но истината е че БСП не е лидерска партия, и в това отношение е много по-демократична, за разлика от ГЕРБ и от бившите СДС и НДСВ! При тях с оттеглянето на лидера партията умира, както стана със СДС след Костов и с НДСВ след Симеон! БСП може да си сменя лидерите, без това съществено да се отрази на електоралния и потенциал