Джонсън уверил Захариева: Правата ни на Острова остават

Българите имат принос за икономиката ни, отчел британският министър
12
Джонсън уверил Захариева: Правата ни на Острова остават
Екатерина Захариева. Снимка: архив, БТА

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева съобщи, че e получила уверение от британския външен министър Борис Джонсън, че българските граждани ще запазят правата си след излизането на Великобритания от ЕС.

Британският министър посочил, че като кмет на Лондон е отчел колко много талант и принос имат българските граждани за икономиката и културата на неговата страна.

Освен с Джонсън, Захариева съобщи, че е разговаряла днес с колегата му от Ирландия Чарлс Фланаган, с еврокомисаря Йоханес Хан и с върховния представител на ЕС по външната политика и сигурността Федерика Могерини. Вицепремиерът днес участва в Съвета на ЕС по външни работи.

Тя отбеляза, че по време на българското председателство на Съвета на ЕС догодина преговорите по напускането на Великобритания ще бъдат в решителна фаза. България подкрепя подхода на ЕК - първо да се постигне съгласие по досегашните взаимоотношения с Лондон, а след това да се уредят бъдещите отношения. Много е важно всички да останем обединени и преговорите да се водят на ниво ЕК, коментира Захариева.
 
Тя добави, че днес със своите колеги са обсъдили стратегията на ЕС за обща отбранителна политика. Позицията на България е, че стратегията и засиленото сътрудничество в отбраната ще бъдат важни не като преповтаряне на НАТО, а като начин за подобряване на способностите на ЕС в тази област. Убедени сме, че съвсем скоро ще се постигне съгласие за създаването на общите органи (на европейската отбрана). Най-важното е да се скъси пътят от приемането на политическото решение за мисия до действията на място, поясни Захариева.
 
Тя допълни, че е много важно да се развиват способности за борба с тероризма, за дерадикализация, срещу трафика на хора и хибридните войни. Не мисля, че трябва да изчакаме създаването на европейския фонд за отбрана, трябва да изпълняваме нашата отбранителна стратегия, утвърдена от Народното събрание за развитието на Българската армия и нашите отбранителни способности, посочи в отговор на въпрос вицепремиерът. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
rodos brusel1 преди 6 години
ei mnoo gotin turski banski kostum razhojda zaharieva v mediteraneto.....;)
9
0
 
2
 
! Отговори
истината е......, преди 6 години
че няма да има кой да им работи " черната" работа т.е без слугите са зад борда.
8
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така работят истинските дипломати - гръмки приказки, уверения и увещания, а после на хартия - греда!Нашите *** от външно министерство са далеч от истината. Третират ги както едно време аборигените - срещу мъниста и гребенчета им взимат всичко.
7
1
 
5
 
! Отговори
Bulgarin na Ostrova преди 6 години
Robi tuk sa samo nekadurnite I negodni za nishto selski tarikati. Ako si s profesiq ili zanaqt si jiveesh normalno. Kenefi chistqt samo platenite trolcheta,izkazali se predi men.
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кифла.
5
1
 
6
 
! Отговори
До всички по долу преди 6 години
Чудя се,да ви съжаля ли или да ви се смея.Не ви завиждам определено,адски сте зле.Лошото е,че не го осъзнавате
4
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще запазят правата си да бъдат гонени, както досега. Ако имат нуджа от спешно почистване на британски тоалет, ще се обадят на Захариева.
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да не е почнала кампания за Бринпут :)
2
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Робите,щяли да си запазят правата!И ,кой го казва-един...! :-) Ам аз на ... не вярвам! :-) :-)
1
2
 
22
 
! Отговори
Американец преди 6 години
Захариева е некадърна калинка.