Ерменков: В БСП - не разцепление, има емоции

Социалистът заяви, че промяната на партията отвътре е най-трудна
15 май 2017 21:01, Екип на Bulgaria On Air
24
Ерменков: В БСП - не разцепление, има емоции
Снимка: Bulgaria On Air

Разцепление в БСП няма, а емоциите са нормално поведение в една демократична партия. Това стана ясно от думите на Таско Ерменков от "БСП за България" в предаването "Денят ON AIR", където социалистът коментира отминалия пленум в Столетницата и направените промени в Изпълнителното бюро. 

Още по темата
"Не си представяте в ГЕРБ някой да изкаже собствено мнение, ако въобще посмее да стане. Ние имаме възможност да изказваме мнения, които не съвпадат с това на лидера на партията и Изпълнителното бюро. Решенията бяха взети с мнозинство и няма как да бъдат наречени авторитарни", заяви Ерменков.

Гостът в студиото на Кузман Илиев подчерта, че силно се надява на разума на хората и партийната дисциплина, за да няма разцепление в БСП. 
 
"Опозиция на опозицията означава приятел на управляващите", настоя той и добави, че новите лица в Изпълнителното бюро на БСП са хора с авторитет. По думите му може да има горчивина от това, че някой си е отишъл от ръководството, но всяко действие срещу взетите решения не спомага за развитието на партията.
 
"Интересува ни да бъдем реална алтернатива на управляващите. Вече около година декларираните принципни решения се провеждат последователно и по начина, по който са изказани в политическия ни живот", посочи Таско Ерменков.
 
Той призна, че е имало увереност в БСП да спечели парламентарните избори и че в партията са искали да прелеят ентусиазма от президентския вот в този за НС. 
 
"Видимо не ни стигна времето да променим себе си докрай, за да убедим хората, че ще променим и държавата. Няма начин хората да не ни повярват, ако продължим с тези принципни действия. Започваме промяната от себе си, а това е най-трудното нещо", каза още Таско Ерменков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нинова наистина работи за съществени промени в БСП.Старите,уядени бесепари не могат да и простят ,че ги изхвърли от хранилката и и търсят цаката.Отделно и от Герб я плюят,защото е умна и им казва истината.Като прибавим и подкупните медии,на тази жена изобщо не и е лесно,но тя е борец.....ДАВАЙ Нинова!
14
2
 
5
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
Каквото и да "има" в БСП е без значение. Спукан червен балон от който с много шум излиза въздуха!
13
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Явно още боледуваме от синдрома 500 години робство и не можем да приемем за нормално една партия да се развива демократично, колкото и странно да изглежда това като говорим за БСП. Вие си харесвате каквото каже падишаха Борисов така да става в партията. В ГЕРБ никой нищо не казва и не прави ако това не го е разпоредил султана. Погледнете малко по на юг и ще видите още една такава партия като ГЕРБ с председател на име ЕРДОГАН.
12
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Зорлем си загубихте изборите. Първо се разделихте на няколко леви партии, явно платиха на отцепниците. Сега пак се правите на амеба. Разберете се тоя кокал кой ще го глозга пръв и направете нещо свястно, че тая мутра ще ни разкаже играта още един мандат
11
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този стар деец на БСП не казва истината също като много възрастен ром!Всички виждаме как кака Корни си заформя среда от послушни на нея.А непослушните ги скъсява с една глава!Голяма транжорна явно са направили на Позитано 20.Толкова червени скалпа даже и Винету няма в колекцията си.БСП се радикализира-ето това става в момента.След една година ще бъде анархистична организация!
10
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докато има тази сбирщина от кресливи некадърници Герб,ще гласувам за БСП.Гьобелс ряпа да яде пред тези.От сутрин до вечер телевизиите работят за "европейската"партия.Такава манипулация и лъжи не си спомням при Живков.Дпс си живурка, а уж не били във властта.Вървете ги вижте в държавната администрация са освен гербери и депесари.От Фейсбука на Борисов пък се леят орга.зми на лелки.Там пък имат нужда от отваряне на лудниците в активен режим.Или от една здрава палама.рка.
9
5
 
12
 
! Отговори
Комунистите ограбиха преди 6 години
Комунистите ограбиха държавата и народа като използваха всички облаги преди да станат "Евроатлантици". Сега отново лъжат обикновените хора, които са наивни или неграмотни, че в близкото обозримо бъдеще ще бъде построен социален рай за тях. Станишев баща и Станишев син, две поколения са на държавна хранилка т.е. на наша издръжка. Резултата от тяхната дейност е фалит на социализма и най-бедната държава от ЕС при капитализма.
8
4
 
11
 
! Отговори
Провалилата се БСП преди 6 години
Цялата истина е, че социализмът се провали поради невъзможността да се създаде печеливша държавнопланова икономика! Когато на комунистите им става ясно, че комунизма е невъзможен, те губят идеологически ориентир, а комунопартия без идеология е просто котерия, която защитава лични и групови интереси! По този начин БСП се превърна в полу-мафиотска структура заграбила по-голямата част от капиталите на България!
7
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
бсп НЯМА БЪДЕЩЕ НЯМА И ЕДИН МЛАД 4ОВЕК ПОД 30 ГОДИНИ ДЕТО ДА ГИ ХАРЕСВА
6
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В БСП - не разцепление, има емоции...Има си хас, разцепление в мафията! Шъ съ разцепят, ама кокалът ще остане само у едните!Ето на: сектата на Гоце се отече, но той си е опекъл милионите.Камикадзето Кънев се гръмна, ама повлече у киреча сичките рИформатори.Емоциики малко може, за патетичност, но кокала не се оставя на произвола.
5
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
да го еб.. и Таското аман от 4овешки отпадаци като него
4
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Гошо...*** то *** си е тъпо
3
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БСП няма бъдеще каквото и да направи
2
4
 
9
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 6 години
Клиентелистите като Гергов трудно ще пуснат кокала.Сладкое да...сучещ от партията...майка и тя да ти пази...гърба.Но пътят е посочен от Нинова,младите идват и ще изхвърлят клиентелистите във всичките им...превъплъщения,
1
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
типи4ен 4ервен бо,кл,ук