Културни вълнения: Подписки vs. бившия и настоящия министър

Защо Вежди Рашидов и Боян Банов станаха причина за петиции?
15 май 2017 10:45,
1
Културни вълнения: Подписки vs. бившия и настоящия министър
Снимка: Bulgaria ON AIR

Обидно е лице като Вежди Решидов да бъде на върха на българската култура било то като министър или като председател на парламентарната комисия.

Още по темата

Това заяви в студиото на "България сутрин" скулпторът проф. Велислав Минеков по повод подкрепата му в петицията срещу избирането на бившия министър на културата Вежди Рашидов за председател на комисията по култура.

"Вежди Рашидов е натоварен с минало, което е неподходящо за такъв пост. По време на неговото управлението не видяхме никаква свършена работа, а в същото време нямаше дори парламентарна опозиция, която публично да оповести, че средствата, разпределени за културния сектор, се разхвърлят по "нечии джобове", категоричен бе Велислав Минеков.

"Когато започнат да се правят петиции срещу министъра на културата и творци се хванат за гушите, означава, че нещата съвсем не са наред. Бих се подписал под подписка против подписките, когато се намесват имента на творци", коментира от своя страна писателят Димитър Недков пред Bulgaria ON AIR във връзка с появила се нова петиция за отстраняването на Боил Банов от поста министър на културата.

Музикантът Мартин Кърнолски, който е създател на петицията срещу Банов коментира, че се чувства лично обиден от факта, че министърът на културата е поздравил с писмо за рождения ден рапърът Кристиян Талев, по-известен като Криско.

Кърнолски заяви, че не вярва Боил Банов да подаде оставката си заради създадената петиция, но иска да е нясно, че не бива, по думите му, да сравняват неговото творчество с представител на хип-хоп средите, разрушаващ българската култура с произведенията си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Мартин Кърнолски преди 6 години
Преди много време беше това! Още нямам никакъв отговор то министъра. Само от канцеларията на Министерски съвет и то, че са го получили писмото ми. Не че съм омаквал да се слуи нещо, но. . . А ако вие се чудите аз със какво се занимавам потърсете ме в социалните мрежи или вижта в страницата ми martinkarnolskyД-р Мартин Кърнолски
1
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
недков, кво става с "новото познание" на стойчо керев? изчерпа ли се вече баламосването на хората, което правиш там?братята много хард го подкарахте срещу турците и исляма!? "да не заиграе мечката и у нашия двор", или може би това ви е целта, че после да има "обективна причина" за "непопулярни мерки" ?