Мажоритарната система – политически компас!

Лидерът на ПП "Възраждане": Всеки да отстоява правата си!
15 май 2017 10:15,
35
Мажоритарната система – политически компас!
Снимка: Bulgaria ON AIR

Всички, които аз смятам за виновни България да умира в ръцете ни, пред очите ни, са настроени против мажоритарната избирателна система. Това означава, че в нея има нещо, което ги плаши. Тази система е политически компас, заяви в студиото на "България сутрин" Костадин Костадинов, лидер на ПП "Възраждане".

Пред Bulgaria ON AIR политикът коментира казуса за националното гласуване за мажоритарна избирателна система, който непрекъснато предизвиква дебати в медийното и обществено пространство.

Костадинов не е напълно сигурен дали чистата мажоритарна система е най-подходящата за България, но, по думите му, пропорционалната не е добра за страната ни.

Лидерът на ПП "Възраждане" отбеляза също, че уважава действията на Слави Трифонов пред парламента, който настоява референдумът да бъде признат за задължителен и да се въведе в ход на национално гласуване.

"Всеки гражданин трябва да се научи да отстоява правата си! Трябва да накараме хората, които ни управляват да ни уважават!", отсече политикът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
RickeySkime преди 3 години
Наша компания занимается расскруткой продвижение сайта буржунет совершенно не дорого. В случае, если у вас существует свой бизнес, тогда рано или поздно вы лично осознаете, что без оптимизация и продвижение сайтов сшау вас нет возможности работать дальше. Сейчас фирма, которая подумывают о собственном будущем развитии, должна иметь веб-сайт для seo продвижение сайтов google. продвижение англоязычного сайта в google- способ, используя который возможно приобретать новых покупателей, и дополнительно получить проценты, с тем чтобы рассказать об наличии вашей собственной производственной компании,
34
0
 
6
 
! Отговори
Някой преди 6 години
До ПешоКатегорично отказвам да приема престъпници за управляващи (без значение колко леки или тежки престъпления са извършили и извършват). Всички управлявали от 1944г. до сега според мен са за съд. Без значение от имената на партиите и формациите им. И факта че няма НИТО 1 наказан ясно трябва да Ви покаже, че са от една единствена партия. Перачите, изнудвачите, фараоните и всички останали безгрижно продължават да цедят БЕЗНАКАЗАНО народа под закрилата на поредният образ на БКП!
33
2
 
4
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
До НякойЧе в коя държава управляващата партия не краде, няма черна партийна каса, не изнудва бизнесмени, няма обръч от фирми и не лобира?? Това са стандартни неща, особено характерни за по-малко развитите страни. Това не трябва да е критерий за нищо. Или смятате, че все пак има шанс управляващите политици да се задоволят с мизерните си заплати??
32
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До да ви светнаПознаваме го Костя Копейкин, дишай. Доста партии смени, и тепърва ще сменя.....
31
0
 
6
 
! Отговори
Някой преди 6 години
До ПешоТака е ако слушате думите на Б.Б., но ако погледнете делата им, а също така и "кой" кой е ще видите че това всъщност е последната маска на БКП която здраво (чрез ДС) държи юздите на власта. Или искате да кажете че те не крадат? Че нямат черна партийна каса или пък че не изнудват бизнесмени? Че нямат обръч от фирми и не лобират???
30
5
 
3
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
До НякойАми да, сега народът има възможност да генерира нови политически формации, които не са подвластни на олигархията. Такава формация например е ГЕРБ - народна партия, която успешно се противопоставя на олигархията, въпреки яростната съпротива на олигархическите ДПС и БСП ..
29
3
 
6
 
! Отговори
Буден гражданин преди 6 години
Не е важно каква ще е изборната система - капиталистическата система като цяло е отживелица. Нужен е нов обществено-икономически ред. Капитализмът вече даде на света каквото имаше да дава и трябва да си ходи. Не е справедливо в хранителния магазин да се продават само буклуци - капитализмът ни доведе дотам, че човек и пари да има, няма откъде да си купи качествена храна, защото тя вече не се предлага - не само в България, а дори и в най-развитите страни се хранят с джънк. Дотам сме я докарали :)
28
1
 
3
 
! Отговори
Някой преди 6 години
До seiraУважаеми "seira"!Това което пишете и изброявате е 101% валидно за сегашното положение при пропорционалната с-***. Нима сега НЕ Е на власт "ФИНАНСОВО-ПОЛИТИЧЕСКАТА ОЛИГАРХИЯ"??? Или пък си мислите че сега народът има възможност да генерира "НОВИ ПОЛИТИЧЕСКИ ФОРМАЦИИ (ПАРТИИ), КОИТО НЕ ЩЕ БЪДАТ ПОДВЛАСТНИ НА ОЛИГАРХИЯТА"??? Ако наистина така си мислите, то аз съжалявам за Вас. Незнам какво ще бъде точно при мажоритарната с- ***, но при тази сегашната нямаме НИКАКЪВ шанс за развитие.
27
1
 
1
 
! Отговори
kris преди 6 години
ima i po-dobro ot majoritarnite izborivoenen prevrataprilsko vastanieseptemvriisko vastanieoktomvriiska revoluciaevoluciakolko pari poluchava edin turski uchitel naprimer? ami edin imam, hodja, muftia?
26
2
 
6
 
! Отговори
Мислеща преди 6 години
Този човек смени доста партии. Единственото хубаво, което направи, е че издаде учебника по "Родинознание за 1-4 клас". Но и той явно не е проумял, че с избори няма как да се променят нещата. Системата е направена така, че да се самопроизвежда. Тя самата е измислила изборните правила и няма как с тях да бъде преборена, т.е. самоунищожена. Трябва хората първо да променят себе си и тогава външната промяна сама ще дойде. Трябва и силна и независима съдебна система безкомпромисна към всеки партиец!
25
0
 
5
 
! Отговори
да ви светна преди 6 години
За тия ,които ,,не го познават, ама май-че има мошенническа физиономия''- да ги светна ,че К.Костадинов написа нов учебник по,, Българска история и Родинознание'' и го разпострани съвсем БЕЗПЛАТНО ,без да вземе стотинка за времето и отпечатването му. Единственото улеснение ,което направи-тъй като търсенето беше голямо- това са хиляди бройки-е да продължи да го разпостранява по електронен път.Това беше отговора му за- ,,турското ВЛИЯНИЕ'. А що се отнася до физиономията му-симпатяга е,уверявам ви
24
5
 
2
 
! Отговори
seira преди 6 години
ПРЕДЛАГАНАТА МАЖОРИТАРНА СИСТЕМА Е В ИНТЕРЕС НА ФИНАНСОВО-ПОЛИТИЧЕСКАТА ОЛИГАРХИЯ.ЦЕЛТА Е ДА СЕ ЛИКВИДИРА ПРЕДСТАВИТЕЛНОСТТА НА ПАРЛАМЕНТА ЗА ОТДЕЛНИТЕ СЛОЕВЕ (КЛАСИ) НА ОБЩЕСТВОТО!ИСКАНЕТО ЗА РЯЗКОТО СНИЖАВАНЕ (ИЛИ ОТПАДАНЕ) НА СУБСИДИЯТА ЗА ПАРТИИТЕ, ЦЕЛИ ДА СЕ ПРЕСЕЧЕ ФИНАНСОВО ВЪЗМОЖНОСТТА НАРОДА НИ ДА ГЕНЕРИРА НОВИ ПОЛИТИЧЕСКИ ФОРМАЦИИ (ПАРТИИ), КОИТО НЕ ЩЕ БЪДАТ ПОДВЛАСТНИ НА ОЛИГАРХИЯТА!СВИДЕТЕЛИ СМЕ НА ИЗМАМА НА ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ ОБЩЕСТВОТО, КОЯТО САМА СИ ОРЯЗВА ПРАВАТА!!!
23
0
 
6
 
! Отговори
TT преди 6 години
До ГРАЖДАНИН А ти разбра ли,че тези хора излязоха и казаха,че въпреки желанието си по закон нямало как да подарят тази субсидия, защото било предвидено само за секретарки и коли. Нещо което е абсурдно.
22
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
100% мажоритарен вот има само в Бурунди.Той носи след себе си еднопартийна система.И това никой не го каза в предизборната кампания,в която"разгневеният"учиндолски чалгар изигра опростачения народ.За такива избори е необходимо първо да имаме една бяла правова държава,където понятията купен,корпоративен вот,изборни фалшификации са непознати.Второ,държава със свободни медии,а не такава,която по този показател е след Габон.И трето-активно гражданско общество без апатия,което може само да разсъждава
21
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ех баце пак се почна късия пас и дългия ритъм ми ние знаем правата си друг е въпроса дали тия го спазват със сигорност не шапка на спирам да пиша досега писах оттука натака ще гледам моите си права а на мошенниците там де им е мястото и късия пас да продължава при тях колкото си иска
20
5
 
3
 
! Отговори
ГРАЖДАНИН преди 6 години
Това момче чийто партийка ВЪЗРАЖДАНЕ премина процентната бариера и взе партийна субсидия .Обещаха да я подаряват изпокараха се .Известен човек от партията като доцент Минчо Христов иСтела Банкова едни от учредителите се оттеглиха и разграничиха.Тази ПП е единствената от не влезли в парламента ще има право на държавен офис .Останалите такива като СДС макар и емблематични трябваше до сега да ги освободят но си траят.Това момче ще осъди и Марешки за дето му нанесъл побой като общ съветник на Варна
19
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Слави се е договорил вече с Боко, срещу мафията и парите не може никой да спечели, жалко
18
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този е поредния руски предател. Вижте му в блога какви глупости пише.
17
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоз не беше ли кандидата за кмет на Варна от Батака дет май не взе и 2%? Много ясно, че ще ревът ако се приемат промените ще трябва да си търсят истинска работа.
16
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
- пропорционална система - борба на идеи (по дефиниция), най-справедливо отразяване на гласа на гласоподавателя, резултата силно се влияе от предпочитанията на хората, демократична изибрателна система, чрез която избирателят може "да наказва"- мажоритарна система - борба на лични интереси (по дефиниция), силен дисбаланс в представителността при разпределянето на гласовете, капсулиране и затваряне на големите партии, консервативна и недемократична изборна система, с малка "тежест на гласа"