Социолог: Без промени – БСП е обречена!

Столетницата трябва да живее в днешния ден, смята Юрий Асланов
15 май 2017 16:52, Анисия Иванова
63
Социолог: Без промени – БСП е обречена!
Снимка: Dnes.bg

Без промени - БСП е обречена, смята социологът Юрий Асланов във връзка с промените в Изпълнителното бюро на БСП и избора на заместник-председатели на партията.

На пленума вчера лидерката Корнелия Нинова направи чистка в ИБ на БСП. Под предлог, че леви депутати не могат да бъдат на ръководни позиции в партията, Националният съвет на партията, по предложение на Нинова, отстрани  Красимир Янков, Весела Лечева, Иван Ченчев, Стоян Мирчев и Александър Симов от управлението.

Още по темата

Според Асланов е трудно БСП да запази традицията и да се обновява заради инерцията, стереотипите и предразсъдъците.

"Без промени и без започване на стъпки в тази посока БСП е обречена. Тя трябва да се впише адекватно в новото време, да се отвори към активните поколения, особено към младите. Трябва да започне да живее в днешния ден", добави Асланов.

По думите му има напрежение в ръководството на партията от страна на отделни хора, които са заемали високи позиции в близкото минало или по някаква причина се самоопределят като критици на сегашната вътрешнопартийна реформа.

"Напрежението ще продължи известно време. Истината е, че партийните членове и низовите организации очакваха още по-бързи и радикални промени, но очевидно има съпротива и Корнелия Нинова е приела малко да забави темпото на това, което е замислила, но следва неотклонно набелязаната цел", каза още социологът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
3
 
9
 
! Отговори
Az преди 6 години
До slovenia - Незная жена ли си мъж ли си, но е ясно, че нямаш и милиграм интелект и знания. За твое сведение т.н. от теб черен капитан е Капитан от БА, който е убил т.н. партизани от Баташки партитизански отряд, които в къшлата на семейството му, което е от този край в комплект изнасилват сестра му. Най-големият *** "командира" им Дед се гаври по всички начини с момичето и за това му брат й му отрязва глата. Аз бих го разчленил на парченца и бих нахранил кучетата с тях.
28
4
 
10
 
! Отговори
Циник до BURZUM преди 6 години
Точно обратното е - първата работа на комунистите е да избият интелигенцията, и голяма част от кадровите воени...Мракобесниците не търпят конкуренция!Но лумп*енизирани текезесари - какъвто си ти не признават фактите - по обясними причини!
27
3
 
12
 
! Отговори
Червените милионери преди 6 години
Червените милионери ограбиха България:Р.Овч.(дългият инкасатор)-милионер; *** Нинова(г-жа Лъжа)-милионер, предс.на БСП; Г.Гергов-Свинарят-милионер,предс.на Пловдивското БСП; Гуцанов-Медузата-милионер,предс.на Варненското БСП; Бриго Аспарухов-милионер пенсионер; Манджуковмилионер;Гущеров-милионер;Гоце агента-милионер;Вес.Лечева-милионер и още много червени милионери откраднали милионите си от българския народ. А оглупелите от бедност червени симпатизанти продължават да ходят на Бузлуджа и да гласуват за БСП. Нека са щастливи...Д.Благоев ако ги види от някъде ще се обърне в гроба.
26
3
 
10
 
! Отговори
АНТИ КОМУНИСТ преди 6 години
Е КАК ЩЕ СА СТОЛЕТНИЦА, КАТО БКП НЕ Е БСП ИНАЧЕ ДОСЕГА ДА БЯХТЕ ВЛЕЗЛИ В СЪДА ЗАРАДИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА СИ СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ И ГРАЖДАНСКИТЕ ПРАВА И ХИЛЯДИТЕ ВИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ПРЕДИ 1989 ГОДИНА ???КАК ТАКА СТОЛЕТНИЦА, А ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА НА СТОЛЕТНИЦАТА КОЙ ДА РАЗСЛЕДВА И ОТСЪДИ !?? НЕЩО ПАК ТЕЖКА ШИЗОФРЕНИЯ И КАТАРЗИСИ, НА ПРЕСТЪПНИЦИ !/??
25
2
 
10
 
! Отговори
Комунистите ограбиха преди 6 години
Комунистите ограбиха държавата и народа като използваха всички облаги преди да станат "Евроатлантици". Сега отново лъжат обикновените хора, които са наивни или неграмотни, че в близкото обозримо бъдеще ще бъде построен социален рай за тях. Станишев баща и Станишев син, две поколения са на държавна хранилка т.е. на наша издръжка. Резултата от тяхната дейност е фалит на социализма и най-бедната държава от ЕС при капитализма.
24
3
 
8
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
БСП била обречена.... Това не е сериозно! Може ли глупостта да е обречена!?
23
3
 
4
 
! Отговори
Провалилата се БСП преди 6 години
Цялата истина е, че социализмът се провали поради невъзможността да се създаде печеливша държавнопланова икономика! Когато на комунистите им става ясно, че комунизма е невъзможен, те губят идеологически ориентир, а комунопартия без идеология е просто котерия, която защитава лични и групови интереси! По този начин БСП се превърна в полу-мафиотска структура заграбила по-голямата част от капиталите на България!
22
4
 
5
 
! Отговори
Отговор преди 6 години
До Stereo 11 Аз съм пенсионер с лоши спомени от соца.Не съм гласувал за БКП при Живков , та камо ли сега за БСП.Така че не слагай всички пенсионери в кюпа на БСП.
21
4
 
8
 
! Отговори
Циник до Митко преди 6 години
Шепа некадърници, овчари, печатари и хайдуци обиращи мандри, и луканки от стрехите....дойдоха на власт със въшлясалия съветско-болшевишки окупатор, и за смешните (в исторически план) 45 години направиха от народа овчедушна маса с промит мозък - същите се гаврят с нас и до днес!
20
3
 
7
 
! Отговори
бай ганю преди 6 години
за управление не стават,за опозиция не стават само за собственното си благосъстояние стават е тогава на нас за какво са ни изобщо ?това са пазителите на статуквото които ни докарах до тука сега години наред ще плащаме с от тях изградения ни погрешен манталитет за да се поемем в правилната посока
19
3
 
7
 
! Отговори
Митко преди 6 години
Според мен, щетите нанесени от социализма на България са големи, особенно в мисленето. Уви - не може да се оправят бързо нещата. Кой да го направи, като всички сме увредени. Кого да сложим начело, за да ни "оправи". Трябва да възпитаме новото поколение в правилните ценности, и тогава да се надяваме на по-добро. А как го правим това - като промотираме простотията в обществото и се гаврим икономически и социално с учителите.
18
3
 
8
 
! Отговори
Пенсионер преди 6 години
Г-н Асланов , защо им даваш съвет как да оцелеят? Ние се чудим как да ги махнем от българската полита. Остави ги да умрът от собствената си смърт.
17
2
 
7
 
! Отговори
Циник до BURZUM преди 6 години
Ти разбираш от неофашизъм , колкото св иня от кладенчова вода!Удари 3 метана на аллаха...и не ме занимавай с гл упости!
16
4
 
8
 
! Отговори
Циник до Митко преди 6 години
Прекалено си деликатен! Комунистите предадоха златния резерв на България на СеСеСеРе - нещо, което не си е позволила - нито една власт преди тях! Живеехме на кредити от "класовия враг" под формата на заеми от Лондонски, и Парижки банки - за да могат пр ос та ци като опонента ти да славословят комунистическата мизерия! Най-лошото обаче е че обезличиха българите, както и турчин за 500 години не успя!
15
5
 
2
 
! Отговори
slovenia преди 6 години
Благородни демократи убити от Народния съд или от самоубили се:Капитан Радев-Черния капитан,Поручик Йорданов-Ястребинеца,Бореца Ферещанов,Ген.Кочо Стоянов,Богдан Филов,обявил война на демократичните САЩ и Англия....
14
3
 
8
 
! Отговори
gadev преди 6 години
И без промени вече е пътник. Колкото повече мърда, толкова по дълбоко влиза :) "Защото сме цоцилаисти", нали другарко *** :)
13
3
 
6
 
! Отговори
Митко преди 6 години
До пост 13: Вярно е за почивките - но те са били "на кредит", който сега плащаме. Икономиката не е била ефективна - примери безкрай. За полицията също е вярно - но с уговорката, че това не е довело до спазване на закона. Тъкмо обратното - целия народ(с единични изклъчения) се е научил да краде държавно и да пази частно. И така до днес. Това полицията не може да поправи, само превъзпитание, което БКП опита, но не успя да направи.
12
2
 
3
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Предния ми коментар е отговор на фанатика с ком.13
11
4
 
15
 
! Отговори
Циник преди 6 години
БСП е срамно ле*ке на лицето на България!Парамафиотска организация от търтеи ( като този под мен) обещаваща куп привилегии срещу партийна книжка!Това е заразата унищожила независимото у българина!
10
3
 
13
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Не БСП ,а България е обречена ,ако столетницата не изчезне или продължи да издевателства над нацията.