Социолог: Без промени – БСП е обречена!

Столетницата трябва да живее в днешния ден, смята Юрий Асланов
15 май 2017 16:52, Анисия Иванова
63
Социолог: Без промени – БСП е обречена!
Снимка: Dnes.bg

Без промени - БСП е обречена, смята социологът Юрий Асланов във връзка с промените в Изпълнителното бюро на БСП и избора на заместник-председатели на партията.

На пленума вчера лидерката Корнелия Нинова направи чистка в ИБ на БСП. Под предлог, че леви депутати не могат да бъдат на ръководни позиции в партията, Националният съвет на партията, по предложение на Нинова, отстрани  Красимир Янков, Весела Лечева, Иван Ченчев, Стоян Мирчев и Александър Симов от управлението.

Още по темата

Според Асланов е трудно БСП да запази традицията и да се обновява заради инерцията, стереотипите и предразсъдъците.

"Без промени и без започване на стъпки в тази посока БСП е обречена. Тя трябва да се впише адекватно в новото време, да се отвори към активните поколения, особено към младите. Трябва да започне да живее в днешния ден", добави Асланов.

По думите му има напрежение в ръководството на партията от страна на отделни хора, които са заемали високи позиции в близкото минало или по някаква причина се самоопределят като критици на сегашната вътрешнопартийна реформа.

"Напрежението ще продължи известно време. Истината е, че партийните членове и низовите организации очакваха още по-бързи и радикални промени, но очевидно има съпротива и Корнелия Нинова е приела малко да забави темпото на това, което е замислила, но следва неотклонно набелязаната цел", каза още социологът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А бе те БСП я усмъртяват вече 125 години, пък тя все жива.Колко партии, дето уж времето беше тяхно, отидоха в канализацията, и герб ще отиде там.
48
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
МАМИНИТЕ СИНЧЕТА, ДЕТО НЕ СА СПОСОБНИ ДА СИ ЗАВЪРЖАТ МАРАТОНКИТЕ, ЖИВЕЯТ В АПАРТАМЕНТИТЕ И КЪЩИТЕ, КОИТО РОДИТЕЛИТЕ ИМ ПОСТРОИХА ПО ВРЕМЕТО НА КОМУНИЗМА.
47
3
 
5
 
! Отговори
понс преди 6 години
маи честата смяна на името незаблуждава вече никого що не се кръстиха директно БСП за олигархията 69
46
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
с.м.ъ.р.т на комунизма свобода на народа долу бсп
45
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен - Ха-ха-ха.....хо-хо-хо! Ако не знаеш, да те светна, истината винаги е относителна! На мен ми смърди лошо от бе-се-***-ту, пък на теб може да ти смърди на хубуу от там!
44
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 51Ха-ха-ха.....да бе да, ама разбира се, в цветарника е много по-хубаво! Смърди, ама ти си мислиш, че мирише! ПОВРЕДЕН ТИ Е НЮХ-а!
43
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БСП и без това си е обречена.
42
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До *** до 48 49Интересно, и КАК се справяш? Че разкажи на останалите почти 7 милиона българи, може нещо да прихванеме! Само моля те, не ни препоръчвай кражби от обществени поръчки, лъжене на клиенти с некачествени храни, контрабанда или шиене на *** в гръцки фирми за стотинки......Не може всички да сме футболисти с два леви крака, ама хиляди левове заплати или телевизионери без собствено мнение на хранилка на чужди разни "отворени общества" за чужди интереси....
41
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пука ми за бе-се-***-ту! Даже е много по-добре, че не тараши из властта! Без него животът е хиляди пъти по-светъл и по-хубав!
40
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
комунист= с.в.и.н.я
39
9
 
9
 
! Отговори
Циник до 48 преди 6 години
И? Явно сега не се справяш добре с живота.Иначе нямаше да тъгуваш по дните на комунистическото "спокойствие" - аз съм доволен от възможността - да подредя живота си по начин , който ми харесва!Без партийни книжки, и другарски привилегии
38
9
 
7
 
! Отговори
:) :) преди 6 години
до 44 azда си ходил бе, аз пък съм хидил ако не всяко лято то през година на море. Баща ми дири партиец не беше, работник оператор 5 разряд, майка ми в книжарница. Е къде са ми връьките, освен на обувките. А и мидквич 412 си имахме бе лада не волга. Кат си дремал не се оплаквай.
37
4
 
6
 
! Отговори
Циник до BURZUM преди 6 години
Пхахаха...то си личи кой какви пръсти получава...имаш си константна фен-дружинка дето ти гръмка червени ръчички-не е учудващо , като за алаходупец-комунист!Странна комбинация - нещо като народен депутат Пеевски от редиците на ДПС.Такива фосили като теб - няма да видят истината даже и да ги удари по главата!Бетонирани кухи ти кви!
36
3
 
9
 
! Отговори
гого преди 6 години
не е работата в соца, той изчезна преди 28 г. Просто 28 г едни мързеливи дърдоркивци все се криеха зад соца, да им е виновен за всичко. Германия длед ВСВ за 28г става перлата на Европа въореки че Хитлер им беше оромил мозъците. Соц имаше и в чехия и полша и унгария но май дървените филисофи там са по малко на глава от населението и нещата си се променят.
35
8
 
9
 
! Отговори
Az преди 6 години
До Анонимен - 13 - Нищо от това, което си написал не е и небеше вярна. Не е вярно, че всички ходеха на море - Ходеха връзкари и тарикати, които и сега ходят. Образованието по нищо не се различаваше от сегашното - и тогава и сега това зависи от семейстовото. Тогава обаче само Дрегарчетата имаха възможност да учат в престижни западни университети - сега масово умните Българчета учат в Германия, САЩ, Франция и ... А за милиционерите - виж Тодор Колев - Да ми откраднат чистачките ...
34
3
 
5
 
! Отговори
Циник до BURZUM преди 6 години
Мне...просто ми омръзнаха тъпоумните ти псевдопровокации.:-)
33
3
 
3
 
! Отговори
:) :) преди 6 години
щом е бар нала и Сашето Симов обречена е таз кака...
32
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако искаме България да просперира, трябва да я закрият тая партия веднага, тъй като и герб са некадърни та и тая партия набра скорост като алтернатива на герб, но те са най-виновните за това да сме най-бедната държава в ЕС
31
5
 
6
 
! Отговори
Циник до BURZUM преди 6 години
Продължаваш да пишеш гл упости...нямаш къндисване на червени ръчички!
30
5
 
11
 
! Отговори
Комунизъм=разруха преди 6 години
Вие комунистите сте - като екзема Псориазис - никой не знае(и вие самите) защо се появявате - същите сте на цвят, и у нас - почти неизличими!Червени пааразити впити в снагата на България - нямате изтръгване!Все пак на запад са открили сравнително успешен лек срещу червената чуума.За да се спасим ще го използваме и тук. Нарича се пълна лустрация.