Мария Габриел: Всеки гражданин да се чувства защитен, докато сърфира

Тя заяви още, че ще работи за един по-свързан, но сигурен ЕС
16 май 2017 19:05,
8
Мария Габриел: Всеки гражданин да се чувства защитен, докато сърфира
Снимка: Прессцентър Мария Габриел

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер определи ресора на номинираната за еврокомисар от България Мария Габриел при разговор между двамата в Европейския парламент в Страсбург.

Повереният й ресор "Цифрова икономика и общество" е свързан с прилагането на Стратегията за единен дигитален пазар, приета от Европейската комисия през май 2015 г. Ако бъде окончателно одобрена за поста, Мария Габриел следва да покаже с работата си, че развитието и прилагането на законовите мерки правят Европа по-сигурна и имаща доверие в онлайн технологиите, а гражданите и бизнесът могат да се възползват максимално от тях.
    
"Благодаря за доверието на председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер да определи толкова важен ресор, с който е свързано бъдещето на нашите общества, бъдещето на нашите икономики, бъдещето на Европа. Независимо дали става дума за сигурност, бизнес, образование или професионална реализация, е необходимо да се възползваме в пълна степен от цифровите инструменти", коментира Мария Габриел.

Тя заяви готовност да работи за един по-свързан, но сигурен ЕС, технологично развит в полза на икономиките, защитаващ правата на гражданите и тяхната лична неприкосновеност.

"С мисълта за гражданите приех номинацията на българското правителство и министър-председателя Бойко Борисов за еврокомисар от България. Обединението гради бъдещето са думите, които ще продължа да изпълвам със съдържание. Бъдеще, в което новите технологии са изцяло в услуга на нашите икономики и общества, на сигурността на европейските граждани. За мен е важно всеки гражданин да се чувства защитен, когато сърфира в интернет, пазарува онлайн, използва мобилния си телефон, изгражда бизнес. Сигурна защита и широко възползване от възможностите на дигиталния свят са ключови думи", заяви още Мария Габриел.

Предстои Европейският парламент да насрочи изслушване в ресорните комисии, след което ще се проведе гласуването в пленарна зала. Следващият етап е решение на Съвета на ЕС за назначаване на Мария Габриел за еврокомисар по цифрова икономика и общество.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ти ще дадеш сигурност бе селянко долна, ти единствено ще се оядеш от крадене и подкупи, другите за теб не съществуват
7
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоз вирус е пряк удар на С. Корея срещу Мария Габриел, очакваме острото изявление на външно срещу Ким Чан Сун или какъвто е там. Боим се де да сърфираме веке, оставка.
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
раздайте на българските пенсионери по едни сърфове...че то май май боклукчийските кофи за сърфове не стават тъиба в недоразумението
5
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мария Гаргамел-ГНУСНАТА щяла да дава по едни кило сирине на бойчовите последователи
4
0
 
18
 
! Отговори
Неподготвена преди 6 години
Пак се изказа неподфотвена Мария. Всеки да се чувствал сигурен докато ЦРУ си бърка в Компютъра, телевизора, телефона, и всичко останало с повече от два чипа.В нищо никой неможе да гарантира сигурност а ти още по малко.
3
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама Габриел, wanna cry, a?
2
2
 
7
 
! Отговори
Откровение преди 6 години
Ох, цял ден пиша простотии под статиите. Вече се изчерпах, чудя се каква нова простотия да измисля!
1
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Zabelejete,natiskat posokata meniu i slushai ko ti pee radioto na rekata v santimetri.Kva digitalizaciya,policaite ni niamat gorivo da obikalyat,kupivat si kubinkite sami,niamat pari za hartiya za DA PISHAT PROTOKOLI)),KUPUVAT SI S TEHNI PARI,ZA KVA GLOBALIZACIYA GOVORIM TE I ZATOVA SPYAT HORATA NOSHTEM VMESTO DA PATRYLIRAT OTI IMAT LIMIT NA BENZINA,IZTREZNEITE NAI POSLE