Съветът на Европа: България частично се бори срещу расизма

Положението на мигрантите у нас не се е подобрило за последните 2 г.
16 май 2017 14:30, Елка Василева
27
Съветът на Европа: България частично се бори срещу расизма
Снимка: архив, Булфото

Комисията срещу расизма към Съвета на Европа представи заключенията си по изпълнението от България на препоръките, отправени в доклад от 2014 година.

Отчита се, че препоръките са били изпълнени частично от нашата страна.

Посочва се, че по препоръката за организиране на кампания за търпимост към мигрантите не е съобщен напредък.

Допълва се, че положението на мигрантите и търсещите убежище в нашата страна не се е подобрило в последните две години.

По втората препоръка - Комисията за защита от дискриминация да предоставя възможност за подаването на сигнали на повече езици - България е проявила изобретателност, се посочва в документа.

Въпреки че нашата страна засега дава възможност чужденци да използват услугите на комисията на друг език само онлайн, с помощта на виртуален преводач, това се възприема като частично изпълнение на задачата.

Съветът на Европа препоръчва формулярите, освен на български, руски, френски, немски и английски език, да може да бъдат подавани и на турски език, тъй като той също се използва в нашата страна. 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още по темата: расизъмсъвет на европа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
men преди 6 години
общежития затворен тип и им намираме работа като викамо новартис да си тества лекарствата върху тях. не искат ли? бой и глад. преди това бехека и другите анти българи се забраняват като в русия и унгария. ама на наш тиквю му се лензят като го видят щото знаеят че е лесен за манипулиране и ще им ближе ръката докато не го провесим на витиня след като го удавим с плинки.
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеки себеуважаващ се българин, трябва да е поне малко расист в тия времена!
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какъв расизъм ви гони? В България най-онеправдани са нормалните данъкоплатци. Всеки асарел-медет е вездесъщ. На бай Тошо глупавата идея да довлече полухора за да станем 9 милиона. Преди поне полицията ги строяваше. Сега само разни единици самодейци. Затова фармацията ни е западнала, защото няма колонии за тестове и пазар за продаване. Западните държави си счупиха краката да тичат до Африка за хубави щамове от Ебола. Така се инвестира в бъдещето - с оригинални разработки.
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 11Какво е това "афгански" език? Поне като ще се правите на интересни понаучете това онова.
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В ГЕРМАНИЯ - АФГАНСКИ ЕЗИК, ТОЙ ВЕЧЕ СЕ ИЗПОЛЗВА ОТ ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ НАСЕЛЕНИЕТО.
6
0
 
7
 
! Отговори
Хуманист преди 6 години
А да сме ги канили. За нас нема, тия ще ги хрантутим, аре бегай. Що не ги вземат в ЦИК, там давали големи заплати. С диплома за средно 900лева.
5
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
е кой е поемал ангажименти да храни мигранти ..и без тва първите няколко хиляди сълзливо ги представихте за бежанци
4
0
 
24
 
! Отговори
ХМ преди 6 години
"Посочва се, че по препоръката за организиране на кампания за търпимост към мигрантите не е съобщен напредък."Кофти си е да плащаш на удобни медии и никои да не им се вързва.
3
0
 
14
 
! Отговори
к9 преди 6 години
Чи то в България колко бежанци има?Ние както винаги си имаме други проблеми,различни от тези на цивилизования свят.Дори и в проблемите си,сме изостанали.
2
1
 
31
 
! Отговори
Вярно е! преди 6 години
Когато има дискриминация на бели хора-етнически българи, държавата не взима никакви мерки. дори в повечето случаи защитава и поощрява дискриминатора!Когато на някой лилав му се стори, че нещо го дразни, тогава се предприемат крути мерки.Затова е правилно да се каже, че нашите институции само частично се борят с расизма. Те налагат санкции, само тогава, когато някой лилав изквичи "дискриминират ме!", без да се анализира дали изобщо е имало някаква дискриминация.
1
1
 
35
 
! Отговори
ами преди 6 години
Случайно Евросъюза поне един път да се заинтересува от жителите на страната България,как те живеят,а не само за тарамбуките да се интересуват!Да си ги приберат и гледат!!!